Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Oppo julkisti myös R11 Plus -puhelimensa – suurempi versio 2x optisen zoomin kaksoiskameralla varustetusta älypuhelimesta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Oppo R11 -puhelimet.

Oppo R11 -puhelimet.

Kiinalainen Oppo on julkistanut nyt myös R11 Plussan jo aiemmin nähdyn R11:n rinnalle. Puhelimet ovat pitkälti samanlaisia – ero laitteiden välillä on ennen kaikkea koossa.

Oppo R11 Plussassa on 6 tuuman AMOLED-näyttö 1920×1080 pikselillä, kun perus-R11:ssä on tyytyminen 5,5 tuuman kokoon. Eroa on myös akun kapasiteetissa: R11:ssä se on 3 000 ja R11 Plussassa 4 000 milliampeerituntia. Molemmat tukevat Oppon VOOC-pikalatausta. R11 Plus on 7,8 millimetriä paksu, R11 vain 6,8 millimetriä.

Koon tuomien muutosten lisäksi R11:n ja R11 Plussan välillä on vielä yksi tekninen ero: RAM-käyttömuistia R11:ssä on 4 gigatavua, kun Plussassa määrä on 6 gigatavua. Tallennusmuistia kummassakin on 64 gigatavua, joka on laajennettavissa microSD-muistikortilla.

Kummankin ominaisuuksien kohokohta on takaa löytyvä kaksoiskamera: se koostuu 16 megapikselin laajakulmakamerasta f/1,7-aukolla (Sony IMX398 -kenno) sekä 20 megapikselin telelinssin kamerasta f/2,6-aukolla (Sony IMX350). Kuvauksessa käytettävää kameraa vaihtamalla Oppo R11 -puhelimet pystyvät tarjoamaan 2x optisen zoomin, kuten jo esimerkiksi Applen iPhone 7 Plussassa. Kaksoiskameraa voidaan hyödyntää luonnollisesti myös kuvauskohteen taustan sumentavien (boke-efekti) kuvien ottamiseen.

Etukamerassakin on 20 megapikseliä ja aukon koko on f/2,0. Edestä löytyy myös sormenjälkitunnistin.

Oppo R11.

Oppo R11.

Mielenkiintoista R11-puhelimissa on myös Qualcommin uunituore Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, joka tuo Snapragon 835 -huippupiiristä tuttuja elementtejä keskihintaluokkaan.

Käyttöjärjestelmänä on Android 7.1.1 Nougat Oppon Color OS -käyttöliittymällä.

Metallirakenteisen puhelimen muotoilu on varsin eleetöntä, mutta inspiraatiota näytetään vahvasti saadun Applen iPhonesta, erityisesti kameran alueen ja antennijuovien osalta. Värivaihtoehtoja ovat musta kulta sekä ruusukulta.

Oppo, jonka taustalla on sama pääomistaja BBK Electronics täällä tunnetumman OnePlussan tavoin, kuuluu maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin. R11:tä edeltänyt Oppo R9s oli alkuvuonna koko maailman myydyin Android-puhelin, mikä kertoo myös Oppo R11:n merkityksestä, vaikkei Oppoa vielä toistaiseksi juuri Suomessa tunnetakaan.

Oppo R11 -puhelimet ovat tulossa Kiinassa myyntiin jo huomenna. Myyntiintulosta muualla ei ole vielä mitään tietoa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut