Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Seuraava iPhone ei tue gigabittinopeuksia minään versiona – Apple rajoittaa osaa puhelimista hitaammaksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä huhuttu uusi huippu-iPhone iDrop Newsin kuvassa.

iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä huhuttu uusi huippu-iPhone iDrop Newsin kuvassa.

Applen seuraavat syksyllä odotettavat iPhonet eivät tue vielä gigabittiluokan tiedonsiirtonopeuksia, raportoi Bloomberg. Apple aikoo jatkaa sekä Intelin että Qualcommin modeemipiirien käyttöä. Näistä Qualcommin uuteen iPhoneen tuleva piiri tukisi jo gigabittiin yltäviä tiedonsiirtonopeuksia, mutta Intelin ei.

Applen ratkaisu on sama kuin jo nykyisten iPhone 7 -puhelinten kohdalla: jättää hyödyntämättä Qualcommin piirin mahdollistama lisänopeus. iPhone 7 -puhelinten osalta enimmäislatausnopeus 4G LTE -verkoissa rajoittuu 450 megabittiin sekunnissa, vaikka Qualcomm-versioiden piiri tukee jo 600 megabitin nopeuksiakin.

Intel kehittää ja on jo julkistanut gigabittiin yltävän modeemipiirin, mutta se ei ehdi toimituksiin vielä osaksi tulevaa iPhonea.

Markkkinoille on jo tullut gigabittinopeuteen yltäviä puhelimia. Niitä voivat olla esimerkiksi Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirillä varustetut Android-puhelimet, kuten Samsungin Galaxy S8 -puhelinten jenkkiversiot. Suomessa Galaxy S8 -puhelimet ovat myynnissä Samsungin omalla Exynos-järjestelmäpiirillä, joka myös tukisi jo 1 gigabitin nopeuksia, mutta ohjelmisto ei ole vielä tämän tasalla ja enimmäisnopeus rajoittuu ainakin Suomessa myydyissä puhelimissa toistaiseksi 450 megabittiin sekunnissa.

Apple haluaa mitä todennäköisimmin hyödyntää kahden alihankkijan, Intelin ja Qualcommin, piirejä erityisesti neuvotteluasemansa parantamiseksi: se ei ole vain yhden tahon varassa piiritoimitustensa suhteen. Lisäksi Applen suhde Qualcommiin on heikentynyt ja yhtiöt ovat miljardiluokan riidoissa, kun Applen näkemyksen mukaan Qualcomm käyttää hallitsevaa markkina-asemaansa väärin kytkiessään yhteen piirikaupat ja patenttilisensoinnin.

Tuella gigabittiluokan nopeuksille ei vielä ole suurta merkitystä, sillä verkot eivät laajamittaisesti ole vielä valmiita tukemaan näin kovia nopeuksia. 4G-verkkoyhteydet nopeutuvat käytännössä kolmen eri edistysaskeleen kautta: lisäämällä käytettävien operaattoritaajuusalueiden määrää, kasvattamalla antennimäärää sekä edistyneemmällä signaalin modulointitekniikalla.

Enimmäisnopeusten ohella Qualcommin piirin suorituskyvyn on kuitenkin nähty iPhone 7:ssä testeissä olevan merkittävästi Inteliä parempi. Suomessa ja laajasti ympäri maailman iPhone 7:ää myydään näillä heikommilla Intelin piireillä. Qualcomm-versioita myydään lähinnä Yhdysvalloissa ja Kiinassa, joissa on merkitystä CDMA-verkkotuella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Åboy

  Mistäköhän johtuu, että kun siirrän sim kortin 3T:stä iPhone 7+:aan niin nettitutkan 4G up/down lukemat kasvaa n. 5Mb?

  • Kairaaja

   Virhemarginaali.

  • Jonahan

   Siihen nyt vaikuttavat monet eri tekijät. Hetkestä toiseen voi olla eri määrä häiriöitä ja muita käyttäjiä samalla tukiasemalla. Laitteissa on eri radio ja antenni jne.

 2. Hendriks

  3G riittää itselleni edelleen vallan mainiosti!.

  • Matti#2

   Muuten riittäisi, mutta junassa 4G toimii luotettavammin.

Tuoreimmat jutut