Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nämä olivat alkuvuoden myydyimmät puhelimet koko maailmassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 7 Plus ja iPhone 7.

iPhone 7 Plus ja iPhone 7.

Älypuhelinten markkinaosuuksia tarkastellaan useimmiten valmistajatasolla. Näin laskettuna Samsung on nyt suurin yli 20 prosentin, Apple toiseksi suurin noin 15 prosentin ja Huawei kolmanneksi suurin lähes 10 prosentin osuudella.

Älypuhelinmyyntiä voidaan kuitenkin tarkastella myös mallikohtaisesti, kuten on tehnyt Strategy Analytics -tutkimusyhtiö.

Tutkimusyhtiön mukaan alkuvuoden ylivoimaisesti eniten toimitetut älypuhelimet olivat Applen iPhone 7 sekä iPhone 7 Plus. Ne ylsivät 21,5 ja 17,4 miljoonan puhelimen toimituksiin. Muita varsinaisia huippupuhelimia ei TOP5-kärkeen mahtunutkaan, sillä iPhoneja seurasivat kiinalaisen Oppon R9s, jota toimitettiin 8,9 miljoonaa sekä kaksi Samsungin edullista älypuhelinta. ”Oppo on varsin tuntematon läntisessä maailmassa, mutta brändi on erittäin suosittu Kiinassa ja kasvaa vauhdikkaasti läpi Intian”, kommentoi Neil Mawston Strategy Analyticsiltä.

Tarkasteltaessa yleisiä älypuhelinvalmistajien markkinaosuuksia, jää Applen erittäin vahva asema kalliimman hintaluokan huippupuhelimissa useimmiten huomiotta. Tarkastelu myydyimpien yksittäisten puhelinmallien perusteella paljastaakin myös, että iPhonet myyvät moninkertaisesti verrattuna merkittäviin kilpailijoihinsa kuten Samsungin tai Huawein saman hintaluokan huippupuhelimiin.

Kokonaisuutena Strategy Analyticsin mukaan alkuvuonna markkinoille toimitettiin 353,3 miljoonaa älypuhelinta, noin 6 prosenttia vuotta aiempaa enemmän. Näin alla listatut TOP5-mallit vastasivat yhdestä kuudesosasta koko älypuhelinmyyntiä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Quater FRST

  Heh, helppo katsoa ensimmäisen neljänneksen lukuja kun lähes kaikilta isoilta valmistajilta puuttuu lippulaiva, joka on vasta julkaistu tai ollaan juuri julkaisemassa.katsotaan sitten uudestaan kun Samsung on saanut oman S8 myynnin käyntiin eli Q2 ja Q3

  • Vili

   Sama se on mitä kvartaalia katsoo, ei kukaan noihin iPhonen lukuihin pääse.

   Eikä muutenkaan kukaan muu valmistaja samsungia lukuunottamatta pääsisi edes tuohon top 5:een.

 2. Niko

  Missä oneplus 3T ?

  • Matti#2

   Sijalla 1673

  • Antti

   Tuo listalla oleva Oppohan on saman valmistajan laite vähän heikommalla suorittimella, mutta esimerkiksi näyttö on sama kun OnePlus 3T:ssä. Tuo on siis vähän niinkun OnePlus 3T Lite.

 3. herrahoo

  Jäätävintä tässä listassa on se, että Jos Oppoa R9s:ää myytäisiin samoissa kanavissa kuin Applea niin se olisi luultavasti maailman myydyin puhelin. Nyt Oppon markkina-alue on melko suppea.

  • Matti#2

   Mitä jäätävää siinä on? Jokainen saa kai ostaa mieleisensä luurin.

Tuoreimmat jutut