Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus 5 ei muistuta vain iPhonea vaan myös tätä uutta kiinalaispuhelinta – mitä se paljastaa tulevasta uutuudesta?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

OnePlus 5, Android Policen julkaisemassa vuotokuvassa.

OnePlus 5, Android Policen julkaisemassa vuotokuvassa.

Eilisillan kuvavuoto tulevasta, 20. kesäkuuta julkistettavasta ja heti seuraavana päivänä myös Suomessa myyntiin tulevasta, OnePlus 5 -puhelimesta kertoi sen muistuttavan ulkonäöltään huomattavasti Applen samoin kaksoiskameralla varustettua iPhone 7 Plussaa.

OnePlus 5 näyttää kuitenkin erehdyttävän samalta myös uuden jo julkistetun Oppo R11:n kanssa, kertovat kuvat yllä ja alla. Oppon taustalla on sama omistajataho, BBK Electronics, kuin täällä huomattavasti tutummaksi tulleella OnePlussalla.

Oppo R11.

Oppo R11.

Kun OnePlus 5 on ulkoisesti pitkälti samoilla linjoilla Oppo R11:n kanssa, herää tietenkin kysymys, miten on tekniikan laita.

Täysin identtisiä Oppo R11 ja OnePlus 5 eivät teknisesti ainakaan tule olemaan, kuten eivät ulkoisestikaan. OnePlus 5:n sivureunalla nähdään OnePlussan tuttu hiljennyskytkin, minkä lisäksi toki muodoissakin voi olla hienoisia eroja, jotka eivät vielä näistä kuvista käy täysin selville.

OnePlus on vahvistanut OnePlus 5:een tulevan Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin. Oppo R11:ssä käytössä on vaatimattomampi Snapdragon 660.

Muita Oppo R11:n ominaisuuksia ovat 5,5 tuuman AMOLED-näyttö 1920×1080 pikselillä, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä 2 900 milliampeeritunnin akku. OnePlus 5:een on odotettu suuremman kapasiteetin akkua – huhuissa esillä ovat olleet niin 3 300, 3 600 kuin myös 4 000 milliampeeritunnin lukemat – mutta muuten samat ominaisuudet voivat hyvin löytyä myös OnePlus 5:stä.

Mielenkiintoisinta on kuitenkin spekuloida takakameran suhteen. Tähän asti OnePlus 5:n kaksoiskameran on poikkeuksetta odotettu sisältävän väri- ja monokromikamerat, joista jälkimmäisen pitäisi avustaa erityisesti hämäräkuvauksessa sen pystyessä tallentamaan enemmän valoa ohjelmiston kahden kameran yhdistelmällä automaattisesti ottamiin kuviin.

Oppo R11 kuitenkin tarjoaa 20 ja 16 megapikselin takakameroillaan iPhone 7 Plussan tavoin 2x optisen zoomin – kameroista toinen on laajakulma- ja toinen telelinssillä varustettu. Voisiko myös OnePlus 5 sittenkin tarjota näin myös optisen zoomin? Se jää nähtäväksi ja selviää viimeistään ensi viikolla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut