Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus 5 tulee 8 gigatavun jättimäisellä RAM-muistilla – tämä kaikki tulevasta huippupuhelimesta nyt tiedetään

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlus 5, Android Policen julkaisemassa vuotokuvassa.

OnePlus 5, Android Policen julkaisemassa vuotokuvassa.

Kuhina OnePlus 5:n ympärillä jatkuu. Alle kahden viikon päästä 20. kesäkuuta julkistettava ja jo heti seuraavana päivänä Elisan kautta Suomessa myyntiin tuleva huippupuhelin pysyy nyt jatkuvasti otsikoissa.

Tällä kertaa vahvistuksen saa OnePlus 5:n suuri 8 gigatavun RAM-käyttömuisti. Intiassa OnePlussan virallisena kumppanina toimiva verkkokauppajätti Amazon on vahingossa paljastanut jo OnePlus 5:n ennakkosivun lähdekoodissa pari yksityiskohtaa tulevasta puhelimesta. Asiasta kertoi Twitterissä mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass.

Amazonin teksti kertoo myös OnePlus 5:een jo virallisesti vahvistetun Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin kellotaajuudeksi 2,35 gigahertsiä. Mikäli kyse ei ole näppäilyvirheestä, ei OnePlus näytä haluavan ottaa OnePlus 5:ssä kaikkea irti huippupiiristä, sillä Snapdragon 835:n suoritinydinten enimmäiskellotaajuus on muuten 2,45 gigahertsiä.

Eilisiltainen yltä löytyvä luotettava vuotokuva vahvisti OnePlus 5:n designin ja kaksoiskameran. OnePlus 5:een on pääasiassa odotettu väri- ja monokromikameran yhdistelmää. Monokromikamera mahdollistaisi tavallista näyttävämpien mustavalkokuvien ohella lisätarkkuutta sekä erityisesti lisävaloa kaksoiskameralla otettaviin valokuviin monokromikameran pystyessä tallentamaan niihin yksittäistä värikameraa enemmän valoa.

OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau on juuri jakanut kiinalaisessa Weibo-palvelussa alta löytyvän hämäräkuvan, joka on mitä ilmeisimmin otettu OnePlus 5:llä. Tämä ja aiemmatkin kamerakuvat ovat kielineet 16 megapikselin tarkkuudesta. Kameran aukon kooksi lähteet ovat kertoneet f/1,8 ja optisen kuvanvakaimen voidaan odottaa edelleen olevan osa kamerakokonaisuutta.

Värivaihtoehtoja OnePlus 5 on saamassa todennäköisesti neljä kappaletta. Vuotaneessa lehdistökuvassa nähdyn mustan lisäksi tulossa olisivat OnePlussan aiemman ennakkokiusoittelun perusteella punainen, kultainen sekä erikoinen violetin ja vaaleansininen neon-yhdistelmäväri.

OnePlus 5:n akun kapasiteetista ei ole vielä täyttä selvyyttä, mutta OnePlussan oma Dash Charge -pikalataus on epäilemättä edelleen mukana. OnePlussan kiusoittelukuvan perusteella OnePlus 5 on kooltaan hivenen OnePlus 3/3T:tä pienempi. AMOLED-tekniikkaa hyödyntävän näytön koon odotetaan säilyvän 5,5 tuumassa – tosin varmistusta huhulle ei ole. Myös näytön tarkkuus säilynee todennäköisesti 1920×1080 pikselissä, sillä muusta ei ole vielä nähty myöskään todisteita.

Puhelimen hinnan on huhuttu nousevan selvästi OnePlus 3T:hen verrattuna. OnePlus 3T:n hinnat Suomessa ovat 439 euroa (64 Gt) ja 479 euroa (128 Gt).

OnePlussan perustajan ja toimitusjohtajan Pete Laun jakama esimerkkikuva kameralla.

OnePlussan perustajan ja toimitusjohtajan Pete Laun jakama esimerkkikuva kameralla.

OnePlus 5:n myyntipakkaus vahvisti jo aiemmin kaksoiskameran. Android Authorityn julkaisema kuva.

OnePlus 5:n myyntipakkaus vahvisti jo aiemmin kaksoiskameran. Android Authorityn julkaisema kuva.

OnePlus on kiusoitellut tulevan OnePlus 5 -puhelimen värejä.

OnePlus on kiusoitellut tulevan OnePlus 5 -puhelimen värejä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Phablet

  Alkaa olla jo niin kallis, että etu muihin kilpailijoihin supistuu. Etuna toki edelleen esim huaweihin nähden on puhtaampi Android.

  • onkohyötyä

   Ja paremmat Android päivitykset

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Ai niiku OnePlus kakkosessa?

 2. Hendriks

  Ei mitään järkeä patistaa jo valmiiksi lepsuja Android -sovelluskehittäjiä resurssitehottomaan koodiin (RAM)!. 👎😕

  • Matti#2

   Liikaa muistia! Ottakaa pois. Kyllä tuo lisämuisti on kiva, kun esim, editoi videoita puhelimella. Google tuntuu sitäpaitsi keskittyvän nykyään pienirammisiin puhelimiin. Googlellahan on joku projekti, missä android pyritään saamaan pyörimään puolen gigan rammilla.

   • Hendriks

    Kuka editoi (ammattimaisia, oletan!.) puhelimella?. 🤔

 3. Juha

  Käyhän se tietysti niinkin, paikata tehotonta softaa lisäämällä muisti. Sääliksi käy vaan kuluttajia, jotka haluaisi ostaa edullisemman mallin.

  • Matti#2

   Kyllä. Pitäisi pc puolellekin saada joku eu-direktiivi, joka kieltää yli 4Gb rammin!.

  • Kairaaja

   Ei sillä softaa paikata. Ei siitä lisä rammista haittaa ole sovelluksille.

Tuoreimmat jutut