Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä on OnePlus 5 – luotettava vuotokuva paljastaa puhelimen iPhonea muistuttavan ulkonäön

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlus 5:stä on vuotanut ensimmäinen aito, lopullista puhelinta esittävä kuva vain hetkiä sen jälkeen, kun OnePlus itse kertoi esittelevänsä puhelimen 20. kesäkuuta.

Oheisen kuvan julkaisi Android Police -sivusto, joka varmisti sen aitouden vielä toiselta lähteeltään. Se kertoo OnePlus 5:n ulkonäön muistuttavan paljon Applen iPhone 7 Plussaa, kiitos vastaavan tyyppisen kaksoiskameran alueen sekä ilmeisesti myös antennijuovaratkaisun.

Edessä nähdään, että OnePlus 5:n näytön yläpuolelle on jäämässä merkittävä reunus, joten OnePlus ei seuraa Samsungin Galaxy S8:n ja lukuisten muiden vieläkin pienemmillä reunuksilla varustettujen uutuuspuhelinten esimerkkiä. Sormenjälkitunnistimen odotetaan myös sijaitsevan edelleen etupuolella näytön alapuolella.

Kuva kertoo OnePlus 5:n sivureunalla säilyvän edelleen OnePlussan tutun hiljennyskytkimen.

Aiemmin verkkoon vuoti varteenotettavia kuvia ainakin kahdesta nyt nähtyyn verrattuna erilaisesta kaksoiskamerallisesta OnePlus-puhelimesta. Ne ovat olleet todennäköisesti prototyyppejä, jotka on hylätty nyt yllä nähdyn lopullisen designin tieltä.

Tänään vahvistettiin, että OnePlus 5 julkistetaan 20. kesäkuuta kello 19. Myyntiin se tulee heti seuraavana päivänä 21. kesäkuuta kello 17 yksinoikeudella seuraavissa myymälöissä:

 • Helsinki: Elisa Kulma, Aleksanterinkatu 19
 • Turku: Elisa Kauppakeskus Hansa, Eerikinkatu 15​
 • Tampere: Elisa Hallituskatu, Hallituskatu 8​
 • Oulu: Elisa Kauppakeskus Valkea,​ Isokatu 25

OnePlus 5:n edeltäjä OnePlus 3T on ollut Elisan myydyin puhelin kuukausien ajan.

Tietoja OnePlus 5:stä on tihkunut jo julki yksi pala kerrallaan. OnePlus itse on vasta vahvistanut sisuksista löytyvän täysin odotetusti Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin. Lisäksi kameran osalta on kerrottu yhteistyöstä DxO-kameratestaajan kanssa.

Uusi kaksoiskamera onkin OnePlus 5:n merkittävin tekninen uudistus. Viikonloppuna nähtiin väitettyjä OnePlus 5:n kameralla otettuja kuvia, joiden lähteen mukaan OnePlus 5:n kahden kameran tarkkuus olisi 16 megapikseliä ja aukon koko kookas f/1,8. Kameroista toinen olisi monokromikamera, joka auttaa erityisesti hämäräkuvauksessa tallentaessaan enemmän valoa.

Nykyisen OnePlus 3T:n yksi uudistuksia oli 16 megapikselin etukamera eikä tarkkuus tuskin ole näin laskemassa tästä uutuudessa.

Myös OnePlus 5:n näytön tarkkuudesta on saatu jo vihiä. OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau julkaisi kiinalaisessa Weibo-palvelussa kuvankaappauksen OnePlus 5:stä. Kuvan tarkkuudeksi paljastui 1920×1080 pikseliä, joten näytön tarkkuus on säilymässä edelleen ennallaan. Kokokin todennäköisesti säilyy ennallaan 5,5 tuumassa.

Luonnollisesti aiemmista puhelimista tuttu OnePlussan Dash Charge -pikalataus tullee myös yhä löytymään uutuudesta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Iphone7 plus + Huawei P10 = OnePlus 5

  • Henrik1

   Yep. 😕

 2. Niko

  Dash charge vois olla kehittyneempi versio ja isompi akku..

 3. Niko

  Kyllä on tyylikäs…

 4. Pertti69

  Voi jösses. No, eipä tarvii kolmosesta vaihtaa mihinkään. 😁

 5. Sony

  Voi lol

 6. Pekka

  Jos on vain 1080p, niin en osta, koska VR-käyttö on itselleni tärkeä.

  Ruutukaappaus on työpöydältä, jota uset korkean resoluution puhelimet pyörittävät 1080p, jotta tehoja säästyisi. Varsinaisissa kuva- ja videosisällöissä ne käyttävät sitten korkeampaa resoluutiota, joten vielä on toivoa, että resoluutio olisi korkeampi kuin 1080p.

 7. Juho

  Mutta laskeeko tämä OnePlus 3T:n hintaa ja jos laskee, niin laskeeko hinta heti, kun Oneplus 5 julkaistaan, vai vasta esim viikon päästä?

  • Markus Lehtiniitty

   OnePlus 3T ei ainakaan pitkäaikaisesti ole jäämässä myyntiin OnePlus 5:n rinnalla. Lisäksi OnePlus 5:n hinnasta odotetaan joka tapauksessa merkittävästi korkeampaa, mikä myös vähentää vaikutusta OnePlus 3T:n hintaan edes sen loppuvarastojen myynnin osalta.

Tuoreimmat jutut