Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Haastaja Applen HomePodille ja Googlen Homelle – Samsungilta huhutaan älykaiutinta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple HomePod

Apple HomePod.

Apple esitteli juuri Siri-avustajalla varustetun HomePod-älykaiuttimen, Amazonilla on Echonsa ja Google Homekin on maailmalla ollut jo useamman kuukauden myynnissä. Nyt myös Samsungin huhutaan kaavailevan omaa älykaiutinta.

Älykaiuttimet ovat tällä hetkellä kovassa huudossa laitevalmistajien keskuudessa. Amazon ja Google ehtivät jo aiemmin markkinoille ja Microsoftin Cortana-virtuaaliavustaja saapuu Harman Kardonin Invoke-kaiuttimessa markkinoille tulevana syksynä. Applen juuri esittelemä HomePod puolestaan saapuu suurimmille englanninkielisille markkinoille jouluksi. Korea Herald uutisoi, että myös Samsung saattaa haluta mukaan älykaiutinmarkkinoille.

Korea Heraldin mukaan Samsungille on myönnetty älykaiuttimeen liittyviä patentteja. Pelkät patentit eivät tietenkään vielä välttämättä tarkoita uusien tuotteiden tuloa, mutta Samsungin omaa Bixby-virtuaaliavustajaa hyödyntävä älykaiutin sopisi korealaisjätin kuvioihin kerrassaan hyvin. Yhtiön edustaja kertoi maaliskuussa Mobiili.fin haastattelussa, kuinka aikeissa on Bixbyn avulla yhdistää yhtiön laitteet, kuten jääkaapit, televisiot ja pesukoneet, keskustelemaan keskenään. Bixby-kaiutin sopisi kokonaisuuteen täydellisesti. Mitä taas tulee kaiutinosaamiseen, Samsungin taannoin ostama Harman varmasti tarjoaa eväitä todella laadukkaiden kaiuttimien toteuttamiseen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Mitä näillä älykaiuttimilla siis käytännössä tehdään?

  • Kairaaja

   Sehän siinä on kun ei yhtää mitään. Kalliita kaiken lisäksi.

   • Matti#2

    Niinpä. Kertokaa joku vielä, että mitä asiaa minun jääkaapilla voi olla pesukoneelleni?

    • Matti#2

     J: taas se osti pelkkää kaljaa ja makkaraa
     P: älä valita, minä pesen sen paskaset alkkarit!

  • Jonahan

   Applen tapauksessa se on positioitu ensisijaisesti soittamaan musiikkia. Toissijaiseksi sitä voi käyttää puheassistenttina ja ohjaamaan kotiautomaatiota.

   • Matti#2

    Varmaan hiton hyvä äänenlaatu… No pitäydyn silti omissa Harman&Kardoneissa.

Tuoreimmat jutut