Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi iPad Pro löi pöytään hurjan GeekBench-suorituskykytestituloksen moniydintestissä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uusi iPad Pro 10,5 ja 12,9 tuuman koossa.

Uusi iPad Pro 10,5 ja 12,9 tuuman koossa.

Applen uusissa iPad Pro -laitteissa, sekä 10,5 että 12,9 tuuman koossa, on uusi Apple A10X -järjestelmäpiiri. Se koostuu kolmesta teho- ja kolmesta vähävirtaisemmasta suoritinytimestä peruslaskentaan sekä lisäksi 12-ytimisestä grafiikkasuorittimesta.

Applen mukaan A10X on 30 prosenttia sitä iPadeissa edeltänyttä A9X:ää nopeampi peruslaskennassa ja 40 prosenttia grafiikkasuorituskyvyssä.

GeekBench-suorituskykytestin tilastoihin on nyt ilmestynyt nähtävästi uusi iPad, mallikoodiltaan iPad7,4. Toistaiseksi ei tiedetä, onko kyseessä 10,5 vai 12,9 tuuman iPad Pro. iPad7,4:llä löytyy GeekBenchistä kaksi tulosta.

Saavutetut yhden ytimen suorituskykyä mittaavat lukemat kahdessa testissä ovat 3 732 ja 3 832, eli keskimäärin 3 782. Edeltävät iPad Prot saavuttivat korkeimmillaan reilun 3 000 pisteen lukemia, joten parannus osuu karkeasti Applen lupaamalle tasolle.

Useampaa ydintä hyödyntävässä moniydintestissä uusi iPad Pro kuitenkin näyttää lyövän pöytään todella hurjan tuloksen. Kaksi toistaiseksi löytyvää tulosta ovat 9 247 ja 9 091 pistettä, keskiarvon ollessa näin 9 169. Edelliset iPad Prot yltävät parhaimmillaan reiluun 5 200 pisteeseen, joten parannus on yli 70 prosentin luokkaa.

Vertailun vuoksi todettakoon, että esimerkiksi Android-laitteiden tehokkaimpiin piireihin lukeutuvalla Qualcommin Snapdragon 835:llä varustetut laitteet yltävät noin 2 000 yhden ytimen ja 6 000 pisteeseen monen ytimen GeekBench-testissä.

Apple itse kehuu uusien iPad Pro -mallien olevan ”tehokkaampia kuin useimmat kannettavat tietokoneet”. Oli niin tai näin, niin GeekBench-tulokset ainakin vahvistavat suorituskykyä iPad Prossa todellakin piisaavan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  Tulokset ovat kovia,mutta entä virrankulutus?. 🤔

  • Vili

   Kokoajanhan näissä kehitys menee eteenpäin myös virransäästämisessä.

   Apple lupaa samaa 10h akunkestoa kuin kaikilla edellisellä iPadeilla.

   • Hendrik

    Siis, mitä edistystä, samaa 10h akunkestoa kuin kuin muilla iPadeillä!.?

    • SANDY

     Virran kulutus suhteessa suorituskykyyn

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Onhan se nyt edistystä, jos samalla akunkestolla saadaan enemmän tehoja irti.

     • Jonahan

      Ja etenkin teho suhteessa laitteen kokoon.

Tuoreimmat jutut