Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple julkisti uutuustuotteensa: HomePod-kotikaiutin lupaa älyä ja laadukasta ääntä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen WWDC-kehittäjäkonferenssin avannut julkistustilaisuus toi myös aivan uuden Apple-tuotteen, HomePod-kotikaiuttimen.

Uudessa kaiuttimessaan Apple on pyrkinyt yhdistämään Sirin sekä laadukkaan äänentoiston yhdessä kodissa keskeisellä paikalla sijoitettavassa laitteessa. Kilpailijoista, kuten verkkokauppajätti Amazon.comin Echosta ja Google Homesta, Applen kaiuttimen erottaa juuri merkittävä keskittyminen musiikkiin älyn lisäksi: Apple maalasi kuvaa kaiuttimesta Sonoksen ja Amazonin Echon yhdistelmänä.

Kaiuttimen pyöreä muoto muistuttaa hieman Applen Mac Pro -tietokonetta, mutta kaiutin on pienempikokoisempi. HomePodin värivaihtoehtoja ovat valkoinen ja tähtiharmaa. Hintaa HomePodilla tulee olemaan 349 dollaria ja se on tulossa myyntiin vasta joulukuussa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa. Muiden älykaiutinten tavoin myös Applen HomePod on näin Suomessa jäämässä aluksi todennäköisesti vähälle huomiolle.

Sisällä kaiuttimessa on yksi matalampien äänien woofer ja seitsemän korkeampien äänien diskanttikaiutinta. Applen kaiutin osaa antureidensa avulla aistia käyttötilan muodon ja mukauttaa äänensä sen mukaan. HomePod-kaiuttimia voi käyttää useampia, ainakin kahta, yhtenäisenä järjestelmänä samassa huoneessa. Kaiuttimen ”aivoina” toimii parin iPhone-sukupolven takainen Apple A8 -piiri.

Kaiutin toimii yhdessä Apple Musiikki -palvelun kanssa. Musiikin toistoa voi ohjata tietenkin Sirin avulla. Siriä voi käyttää kaiuttimen kautta myös lukuisiin muihin alla listattuihin toimintoihin, jotka Sirin kautta ovat onnistuneet jo muissakin Apple-laitteissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ape

  😴

 2. Hendriks

  Olen kai syntynyt vanhaksi, kun ei nämä IOT -jutut jaksa kiinnostaa, 😕.

  • applettaja

   Kyllähän tuossa applen kaiuttimessa on tuon IOT:n lisäksi myös (luultavasti) erinomainen äänenlaatu, ja siksi ehkä harkitsisinkin tuon ostamista, mikäli se tulisi suht. nopeasti tännekin myyntiin. (Epäilen vain, ettei tule…) Minulla on sama tuon IOT:n kanssa, ei hirveästi osaa kaivata edes mitään siriä kotilaitteisiin, kuten nyt vaikka kaiuttimiin… Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa esineiden internet onkin suuri juttu, mutta nykyisellään se tuskin on (ainakaan kovin nopeasti) saavuttamassa suuren yleisön suosiota.

Tuoreimmat jutut