Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Miljardien jättikauppa valmis: Harman, AKG, JBL ja muut ovat nyt Samsungin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung logo kylttiSamsung on nyt saanut päätökseen ja toteuttanut Harmanin, merkittävän auto- ja audioteknologian tarjoajan oston saatuaan kaupalle Harmanin osakkeenomistajien sekä tarvittavien kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Samsung kertoi aikeestaan hankkia Harman ostotarjouksella marraskuun puolivälissä. Samsung maksaa Harmanin osakekannasta yhteensä 8,0 miljardia dollaria eli noin 7,5 miljardia euroa.

Samsung pyrkii kaupalla jatkuvasti älykkäämmiksi muuttuvien autojen teknologiaratkaisujen toimittajaksi. Samsung on todennut kaupan antavan sille välittömästi merkittävän aseman suuressa ja nopeasti kasvavassa markkinassa verkkoon yhdistetyissä teknologioissa, erityisesti autojen elektroniikan saralla, mikä on ollut strateginen painopiste Samsungille. Harman on markkinajohtaja yhdistyneen auton ratkaisuissa ja yli 30 miljoonaa ajoneuvoa on nykyisin varustettu sen verkkoon yhdistetyillä auto- ja audio-järjestelmillä, kuten info- ja viihdejärjestelmillä, telematiikalla sekä verkkoon kytkeytyneillä turva- ja turvallisuusratkaisuilla.

Harmanin syyskuun loppua edeltäneen 12 kuukauden 7,0 miljardin dollarin liikevaihdosta 65 prosenttia liittyi autoihin.

Suurelle yleisölle omista laitteistaan, kuten älypuhelimista ja televisioista monien muiden ohella tunnettu Samsung on älypuhelimissa ja muissa henkilökohtaisen teknologian laitteissa myös merkittävä taustatoimittaja. Se on muun muassa suuri järjestelmäpiirien, muistipiirien sekä näyttöjen valmistaja ja toimittaja muille laitevalmistajille. Harmanin ostolla Samsung pyrkii teknologiatoimittajan- ja valmistajan asemaan myös autojen osalta. Samsung kertoo kaupassa sen saavan erityisesti kokemusta ajoneuvojen järjestelmien suunnittelusta sekä integroinnista sekä pitkään voimassa olleita asiakassuhteita maailman suurimpien autonvalmistajien kanssa.

Harmanin omistama omistamia brändejä ovat myös JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity ja Revel. Näin Harmanin brändit ja audiokyvyt voivat vahvistaa käyttökokemusta läpi koko Samsungin tuoteportfolion. Tästä onkin jo nähty ensimmäiset askeleet: Samsungin hiljattain julkistetun Galaxy Tab S3 -tabletin äänentoistoa kerrotaan kehitetyn yhdessä AKG:n kanssa. Tämän ohella Samsung hyödyntää AKG-brändin vetovoimaa myös tulevan Galaxy S8 -huippupuhelimensa yhteydessä: sen mukana tullaan toimimaan AKG-kuulokkeet.

Samsung on kertonut aikovansa jatkaa kaikkia Harmanin audio- ja videobrändejä. Harman tulee toimimaan Samsungin alla itsenäisenä tytäryhtiönä, jonka toimitusjohtajana tulee jatkamaan yhtiötä tähänkin asti johtanut Dinesh Paliwal. Samsungin strategiajohtajasta Young Sohnista tulee Harmanin hallituksen puheenjohtaja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Karjusen setä

  Niinpä sitten putosivat nuokin merkit ostoslistalta mahdollisina.

  On tämä jokseenkin surullista, että laatubrändit valuvat kaukoidän halpatuottajille, joiden laadultaan ala-arvoinen ja lyhytikäinen teknologia myydään sitten kovalla katteella vanhoilla laatumerkeillä.

  Ja ennen kuin kukaan alkaa Samsungia kehumaan, niin sen verran on huonoja kokemuksia että meille sitä ei enää ikinä tule missään muodossa. Eikä muitakaan kaukoidän ihmeitä.

  • Banaani > Omena

   Mikäs puhelin sinulla sitten on? Niistä kun tuppaa löytymään melko suurella todennäköisyydellä joku Samsungin osa. Samoin tietokoneissa.

   Itseltä löytyy puhelin, tabletti, jääkaappi ja pakastin Samsungin logolla varustettuna. Ongelmia? 0 kpl.

 2. Samsung=syöpä

  Hyvä homma, android kaikkeen ja ei ikinä yhtään päivitystä. Samsung on syöpä!

 3. Henrik1

  😎
  👍👌Hyvä! 👏Samsung.

  • Henrik1

   Laadunvalvonta ja kehitys pitää kaupan jälkeenkin pysyä korkealla… (toivon,että näin myös tulee jatkumaan)!.

 4. Matti#2

  Eiii!! Minun Harman&Kardon kaiuttimet ovat nyt Samsungia :( Pitääkin kokeilla miltä ne nyt kuulostaa, varmaan kyllä ihan paskoilta.

 5. Calileon

  Eipä tarvii enään Harman Kardonin laitteita ostaa kun Samsung tekee niistä kertakäyttökrääsää…

 6. SANDY

  Minun käsitykseni mukaan samsung on vain omistaja ja hyödyntää näin harmanin tuotteita, brändit ja niiden laatu ei ole katoamassa mihinkään…toivottavasti.

 7. Hendriks

  Huonoa kehitystä!. Tämä kyseinen chaebol on jo liian suuri!. 👎

 8. SANDY

  Heh, sama kitinä kuin silloin kun Apple osti beatsin ”eipä tarvitse enään ostaa koska se ja se tekee siitä roskaa” hah😄😊

  Miten kävi beatseistä tuli itseasiassa vähän paremmat applen uuden piirin ansiosta.

  Sama voi käydä nyt, itse ainakin pidän huolen siitä että kotiteatterini äänen hoitaa Samsung/Harman myös jatkossakin.

 9. TS

  Tossa kannattaa huomata se, mitä yksiköitä Harman oikeasti omistaa näistä brändeistä. Valitettavasti Bang & Olufsenin Automotivekin näihin kuuluu (mm. Audin paremmissa malleissa B&O:n kaiuttimet), mutta esimerkiksi muu yrityksen osa, esim. tavallisia Bang & Olufsenin kaiuttimia tekevä yksikkö ei ole Harmanin omistuksessa eikä täten liity Samsungiin millään tavalla.

  Englanninkielisen Wikipedian sivuilla on nätisti listattu Harmanin brändit ja käytännössä niiden yksiköt.

Tuoreimmat jutut