Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suomen myydyin älypuhelin sai seuraajan – Galaxy J5 (2017) myyntiin Suomessa 269 euron hintaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung on vahvistanut sen uuden, eilen Euroopassa julkistetun Galaxy J5 (2017) -puhelinmallin saapuvan myyntiin Suomessa 269 euron hintaan kesä-heinäkuun taitteessa.

Samsungin mukaan Galaxy J5 on ollut Suomen myydyin älypuhelin, joten kyse on erittäin merkittävästä uutuudesta. ”Galaxy J5 -puhelimet ovat hallinneet operaattoreiden myyntitilastojen kärkeä jo kolmatta vuotta Suomessa. Uskomme vahvasti, että uusi Galaxy J5 jatkaa tätä trendiä. Puhelimen paranneltu ja näyttävä muotoilu, laadukkaat kamerat ja korkea suorituskyky viehättävät sekä vanhoja että uusia asiakkaitamme, jotka etsivät kaunista ja tehokasta älypuhelinta”, toteaa Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Galaxy J5 (2017) tulee Suomessa myyntiin kolmena värinä: musta, kulta ja sinisenhopea. Puhelin tulee myyntiin kahden SIM-korttipaikan versiona.

Merkittävä uudistus Galaxy J5 (2017):ssä 2016-vuosimalliin nähden on ulkoinen. Sen rakenne on nyt myös takaa metallia, kun edeltäjässä metallia käytettiin vasta sivureunoilla ja puhelin oli takaa muovia. Galaxy J5 (2017):n takapintaa halkovien antennijuovien kaareva muoto poikkeaa myös useimmista muista puhelimista.

Näytön koko (5,2 tuumaa), tarkkuus (1280×720 pikseliä) sekä tekniikka (Super AMOLED) ovat säilymässä ennallaan. Myös takakameran tarkkuus säilyy tulevassa uutuudessa 13 megapikselissä, mutta aukon koko kasvaa f/1,7-lukemaan. Näin kameran pitäisi olla aiempaa valovoimaisempi ja parempi hämäräkuvauksessa. Etukameran tarkkuus nousee nykytrendin mukaisesti reilusti – 5 megapikselistä 13 megapikseliin, edelleen f/1,9-aukon koolla. Lisäksi myös etukamera saa oman LED-kuvausvalonsa.

Uusi tärkeä lisäys 2017-mallissa edeltäjään verrattuna on sormenjälkitunnistin, joka tulee kotipainikkeeseen.

Sisuksiinsa uusi Galaxy J5 (2017) saa Samsungin oman 4+4-ytimisen Exynos 7870 -järjestelmäpiirin, kun 2016-mallissa piiri oli vielä Qualcommin neliytiminen Snapdragon 410. RAM-käyttömuistin (2 Gt) sekä sisäisen tallennusmuistin määrä (16 Gt) ovat pysymässä ennallaan, kuten myös akun kapasiteetti (3 000 mAh). Tallennusmuisti on laajennettavissa microSD-muistikortilla.

Käyttöjärjestelmänä Galaxy J5 (2017):ssä on Android 7.0 Nougat.

Samsung julkisti eilen myös Galaxy J3 ja Galaxy J7 (2017):n, jotka ovat myös tulossa myyntiin Suomessa mutta vasta myöhemmin. Tarkemmasta saatavuudesta tai hinnasta ei ole vielä tietoa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Iiro

  Varsin järjettömän hintainen tuo silti on 269 euron hinnalla, kun vaikkapa Honor 8 Liten saa tarkemmalla näytöllä, 3 Gt RAM-muistilla ja huomattavasti suorituskykyisemmällä prosessorilla alle 220 euroon, myös Android 7:llä ja luotettavammin toimivalla sormenjälkitunnistimella.

  Vaihtoehtoisesti näkisin järkevämpänä panostaa muutama kymppi uuden J5:n hintaan lisää, jolloin saa P10 Liten 299e hinnalla, 3+32Gt muisteilla, Android 7:llä, nopeammalla suorittimella, laadukkaammalla ja tarkemmalla näytöllä, toimivammalla sormenjälkitunnistimella, paremmalla kameralla ja pikalaturilla. Mutta siinä ei lue Samsung.

  Toki jos budjetti venyy entisestään, saa Honor 8:n 3v takuulla ja Android 7:llä about 339 eurolla tai 64 gigaisena 369 eurolla, joka on laitteena jo täysin eri universumilta uuteen J5:een nähden.

  • Matti#2

   Väittäisin, että suurin osa naisista ostaa ulkonäön eikä speksien perusteella. Ja onhan tuo ihan nätti ja amoled näyttää kaupan hyllyllä paljon paremmalta kuin kilpailijoiden himmeät ruudut.

   • Iiro

    Joskaan AMOLED-teknologia ei takaa näytön olevan muita kirkkaampi, eikä sitä ainakaan tällä hetkellä ole edullisemmissa malleissa, mikäli verrataan nykyistä J5:ttä ja vaikkapa juurikin Honor 8 Liteä. Lukuja vertaillessa oikeastaan Honor 8 Liten näyttö on jopa aavistuksen kirkkaampi. Ei 8 Litekääm hassumman näköinen ole.

    • Matti#2

     Joo, mutta se amoled näyttää siellä liikkeessä paremmalta. Karkkivärit nääs.

  • Kuka?

   Muuten hyvä, mutta J5:n suorituskyky on aikalailla sama P10 Liten kanssa, jopa hieman parempikin. Mm. Antutun ja GeekBenchin mukaan.

   AMOLED voittaa LCD:n laadussa, toki 1920×1080 on parempi kuin 1080×720 mutta toisaalta alhaisempi tarkkuus mahdollistaa paremman akkukeston sekä suorituskyvyn.

   Millä perusteella saat Liten kamerasta paremman, odota nyt vertailuita sentään. Paperilla J5 sinakin voittaa.

   Lisäksi Honor 8 Lite-mallin käytettävissä oleva tila on alle 8 gigaa, kun taas J5:llä se on yli 10.

   Näiden tietojen valossa sanoisin, että J5 voittaa ainakin Honor 8 Liten, P10 Lite taitaa olla hieman parempi (32 GB), joka toki olikin odotettavissa kalliimman hinnan takia.

   • Korppi

    Ei AMOLED välttämättä ole parempi. Pikselit tuppaavat näkymään selkeämmin kuin LCD:ssä.J5:n ykkösversiossakin pikselit näkyivät ja näyttö on vain kasvanut. Toisaalta Huawain launcher on syvältä ja kolmannen osapuolen launchereista voi tulla ongelmia.

   • Aasi

    Honor 8 Liten suorituskyky on käytännössä identtinen P10 Liten kanssa.

    AMOLED-näyttö ei sentään ole sen laadukkaampi kuin IPS:kään, muutenhan voisi olettaa kaikkien valmistajien tekniikkaa käyttävän, vaan varsin nihkeästi kukaan tekniikkaa Samsung Displaylta ostaa. Sen sijaan IPS-näytöt tuuppaavat olemaan OLED-pohjaisia pääsääntöisesti kirkkaampia, mikä pätee yhtälailla televisioihin.

    Mitä tulee näytön tarkkuuteen, ei HD-tason (720p) näytöllä ole niin suurta vaikutusta akunkestoon, jotta olisi perusteltua vielä tänä päivänä käyttää, jollei puhuta alle 120 euron laitteista, jotka soveltuvat pienille lapsille, jos heillekään. Nyt on kuitenkin 270 euron laite kyseessä. Tekstin ei voi sanoa näkyvän HS-näytöllä kovin tarkkana eikä sellaista ole miellyttävää katsella.

    • Kuka?

     Ainakin parhaat näytöt ovat AMOLED-näyttöjä. Eli siinä mielessä AMOLED > LCD. Lisäksi AMOLED säästää akkua vs LCD ja mahdollistaa Always On Displayn. Yhä useampi on siirtymässä AMOLEDiin, kalliimmat valmistuskustannukset hidastivat tekniikan leviämistä.

     Onko 720p huono ominaisuus? Mielestäni sille on markkinat ja ainakin Apple-uskovaiset kertovat HD-tarkkuuden olevan riittävä. Joka tapauksessa se säästää akkua, ja jos se riittää tuotteen käyttäjälle, niin mikä siinä on vikana?

     Niin, 8 Liten suorituskyky on käytännössä sama kuin P10 Litellä, mutta J5 on silti parempi kuin 8 Lite ja P10 Lite, toisin kuin Iiro väitti.

     Lisäksi Honor 8 Lite on osittain muovinen, joten J5 on vieläpä laadukkaammista materiaaleista. Millä Iiro sai Honor 8 Litestä J5:ttä paremman? Toki siinä on myös parempia ominaisuuksia, mutta kokonaisuutena näkisin J5:n parempana.

     • Korppi

      Nyt kyse olikin edullisen hintaluokan puhelimista, joten sillä mitkä ovat kaikkein parhaita ei juuri ole merkitystä. 1280X720 riittää, kunhan pikselit ei näy.

     • Aasi

      AMOLEDin paremmuus on melkolailla käyttäjän silmissä ja that’s it. Uusimpien iphonien näytöt lienevät markkinoiden parhaimmistoa (ei välttämättä absoluuttisesti paras), vaikkei ko. puljun laitteita taloudesta ole koskaan löytynyt, ja ovat IPS-pohjaisia, joten sinällään on turha väittää AMOLEDin olevan parempi. Täysin laitteesta riippuen voi olla parempi tai huonompi, eivät kaikki ole lähellekään samoja. Myös kuten todettu, jos AMOLED-näytöt olisivat kaikki parempia, niitä varmaan käytettäisiin joka laitteessa, eikö vain? Valtaosaa valmistajista ei vain AMOLEDit kiinnosta.

      Akunkeston osalta AMOLEDin etu on nykypäivänä käytännössä myytti. Jos AOD on deal breakeri asiakkaalle, olkoon niin. En ainakaan itse muista töissä käytännössä kenenkään asiakkaan tästä vuosien aikana maininneen, jolloin ainakin heille ilmeisen saman tekevää. Sekään ei varmaan ole 50 euron arvoinen.

      Se, onko laitteen kehys muovia, ei oletettavasti myöskään ole 99,5%:lle käyttäjistä merkitystä, kun takakansi on kuitenkin jotain muuta, Honor 8 Liten tapauksessa lasia. Täten ei uuden J5:n hinta ole näilläkään perusteltu saati sen paremmuus.

      Se, miksi Iiro väittää Honor 8 Liten olevan kannattavampi vaihtoehto pohjautunee varmaan mainitsemiinsa asioihin, eli ainakin siihen, että laite on 50 euroa halvempi, sisältää tarkemman näytön ja oletettavasti Samsungin laitteet tuntien oikeasti toimivan sormenjälkitunnistimen, mitä medioissa nyt vaan on hehkuteltu Huawein eduksi ja päinvastoin mm. uusia A-sarjalaisia haukuttu, vaikka laite muilta osin olisikin käytännössä tasavertainen.

      Ja vastaus kysymykseesi, kyllä, 720p-näyttö on huono ominaisuus.

     • Aasi

      Tähän voisikin vielä lisätä maininnan ristiriidasta: always on display ja hyvä akunkesto, mikä korostunee juuri edullisemmissa laitteissa. AOD:han kuluttaa virtaa vaan entistä enemmän, eikä edes ihan vähää, joten AMOLED ei todellakaan sen kanssa säästä akkua.

 2. Juho

  Nokia 6 on parempi!

  • Matti#2

   Kiitos tästä hyvin argumentoidusta mielipiteestä.

 3. Henrik1

  Onko tässä mallissa käyttöliittymästä jo karsittu turhat pois (toimii aiempaa sulavammin)?. 🤔

  • Realisti

   Koska kyseessä on Samsungin malli, ei.

   • Matti#2

    Ihan ok:sti karsittu. Ostin äidille 2015 ja ei paljoa tehoja tarvitse. Tärkeintä että näyttö näkyy ulkona.

 4. Uolevi

  Yhden J5:n ostaneena voin sanoa, että näissä ovat hinta ja laatu erinomaisessa tasapainossa.

 5. Kuka?

  ”Tähän voisikin vielä lisätä maininnan ristiriidasta: always on display ja hyvä akunkesto, mikä korostunee juuri edullisemmissa laitteissa. AOD:han kuluttaa virtaa vaan entistä enemmän, eikä edes ihan vähää, joten AMOLED ei todellakaan sen kanssa säästä akkua.”

  Niin kuluttaa, mutta halutessaan sen voi kytkeä pois päältä… Se kuitenkin mahdollistaa kyseisen ominaisuuden, mieti kuinka paljon virtaa LCD veisi vastaavassa käytössä. Miksi lisäominaisuus on huono asia?

  Se, että kuluttajille tarjotaan vaihtoehtoja 720p näytön muodossa on huono juttu? No huh huh, enpä olisi uskonut, että parempi akkukesto/suorituskyky on jonkun mielestä huono asia. Ja itse käytän 1080p -näyttöä, olen sen todennut itselleni sopivimmaksi. Mutta en kiistä sitä etteikö 720p voi sopia jollekkin toiselle.
  Ja pitäisikö kaikille tarjota vain 4K-näyttöjä? Nauttikaa virtasyöpöistä näytöistä, ja ovathan ne 4K-puhelimet kalliimpiakin, lisää rahaa firmoille, jes!

  • Aasi

   Pointti olikin siinä, että samalla tai tässä tapauksessa 50 euroa vähemmällä rahalla saa FullHD-tarkkuuden näytön HD-tarkkuuden sijaan ja sen vuoksi 720p-näyttö on tässä huono asia.

   Mitä tulee AOD:hin, eivät IPS-näytöt juuri sen enempää mitä ilmeisimmin kuluta samassa käytössä, kun LG toi ominaisuuden omaan kärkimalliinsa, joka muuten sekin käyttää IPS-näyttöä.

   Tämän pointti taasen oli siinä, että ominaisuudella ei pääsääntöisesti juurikaan ole oman kokemuksen pohjalta merkitystä ostopäätökseen, jolloin ominaisuutta on vaikea pitää J5:n etuna. Se ei tarkoita, että ominaisuus olisi huono.

   Toinen pointti oli siinä, ettei AOD:tä ja hyvää akunkestoa kannata yhdessä hehkuttaa vahvuutena, koska AOD päällä akunkesto heikkenee merkittävästi.

Tuoreimmat jutut