Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uber antoi potkut miehelle jonka firman se osti 680 miljoonalla – syytetään tietojen varastamisesta Googlelta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uberin San Franciscossa käyttämä itseajava Volvo.

Uber on erottanut Anthony Levandowskin. Googlen sisaryhtiö, sen robottiautoprojekti Waymo on haastanut Uberin oikeuteen. Waymon mukaan aiemmin Googlella työskennellyt Levandowski varasti mukaansa 14 000 asiakirjaa lähtiessään perustamaa uutta omaa Otto-yritystään, jonka Uber osti viime vuonna 680 miljoonalla dollarilla.

Potkuista raportoi ensimmäisenä The New York Times.

Waymon nostama oikeusjuttu väittää myös muiden työntekijöiden varastaneen siltä tietoja mukaansa ennen siirtymistään työskentelemään Ottolle. Lisäksi Waymon mukaan Uberin nykyisin käyttämä lidar-teknologia on lähes identtinen Googlen kehittämään nähden. Lidar muistuttaa tutkaa, mutta hyödyntää laservaloa luodakseen kuvan ympäristöstä. Lidar on tärkeä osa robottiautoihin kehitettävää teknologiaa.

Uberilla Levandowski johti sen itseajavien autojen kehitystiimiä.

Uber totesi jo aiemmin oikeudelle aikovansa erottaa Levandowskin, jollei tämä suostu oikeuden vaatimuksiin saapua todistajaksi. Lisäksi Uber on nyt kertonut yrittäneensä jo kuukausien ajan saada Levandowskia osallistumaan sisäiseen tutkintaan asiasta ja asettaneensa määräajan osallistumiselle. Kun näin ei tapahtunut, tuloksena olivat nyt potkut.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut