Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google-yhtiö haastaa Uberin oikeuteen robottiautoteknologian varastamisesta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Waymon itseajavaksi robottiautoksi muunnettu Chryslerin tila-auto.

Waymon itseajavaksi robottiautoksi muunnettu Chryslerin tila-auto.

Googlen itseajavien robottiautojen projekti, joka nykyisin toimii Waymo-tytäryhtiönä Googlen rinnalla Alphabet-emoyhtiön alla, on haastanut Uberin ja sen ostaman Otton oikeuteen.

Uber osti erityisesti itseajavia rekkoja kehittäneen Otton viime vuonna raportoidusti noin 680 miljoonalla dollarilla. Otton perustajiin lukeutui aiemmin Googlen autoprojektissa työskennelleitä avainhenkilöitä.

Waymon nostama oikeusjuttu väittää työntekijöiden varastaneen siltä tietoja mukaansa ennen siirtymistään työskentelemään Ottolle. Lisäksi Waymon mukaan Uberin nykyisin käyttämä lidar-teknologia on lähes identtinen Googlen kehittämään nähden. Lidar muistuttaa tutkaa, mutta hyödyntää laservaloa luodakseen kuvan ympäristöstä. Lidar on tärkeä osa robottiautoihin kehitettävää teknologiaa.

Erityisesti oikeusjuttu toteaa Otton perustaja Anthony Levandowskin, joka nyt toimii Uberin robottiautokehityksen vetäjänä, ladanneen ennen lähtöään 14 000 luottamuksellista asiakirjaa ja suunnittelutiedostoa liittyen Waymon laitteistoihin, mukaan lukien juuri Waymon kehittämään lidariin sekä piirilevyyn.

Waymo kertoo saaneensa tietää tapahtuneesta vahingossa sen jälkeen, kun alihankkija lähetti sille liitetiedostona ilmeisesti tarkoituksetta piirroksia Uberin lidarin piirilevystä, joka muistutti huomattavasti Waymon uniikkia lidar-designia.

Oikeusjuttu on mielenkiintoinen, sillä Waymon emoyhtiö Alphabet on myös sijoittaja Uberissa – aiempi Google Ventures, nykyisin GV, teki sijoituksen Uberiin jo vuosia sitten. Googlella ja Uberilla on myös pienimuotoista yhteistyötä – Uber-kyydit ovat esimerkiksi tilattavissa Google Mapsin kautta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut