Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi huhu: tuleva Apple Watch tukee glukoosimittausta ja toimintoja laajentavia älyrannekkeita

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Watch Series 2.

Apple Watch Series 2.

Applelta odotetaan jälleen syksyllä uutta versiota myös sen Watch-kellosta. Aiemmat huhut saavat nyt jatkoa ja kertovat mielenkiintoisesta tulevaan Apple Watchiin odotettavasta lisäominaisuudesta.

Applen on jo aiemmin huhuttu kehittävän diabeetikoiden elämää helpottavaa uutta tapaa mitata verensokeria. Nyt myös BGR-sivuston perustaja Jonathan S. Geller kertoo kuulleensa lähteeltään tulevan Watchin saavan uudenlaisen glukoosimittauksen, joka ei vaadi neulalla pistämistä.

Monet ovat yrittäneet parantaa diabeetikoiden elämää uusilla mittausratkaisuilla, mutta kaikin puolin onnistunutta ja yleistynyttä parempaa ratkaisua ei ole kovasta yrityksestä huolimatta vielä nähty. Mittaaminen on vaikeaa ilman veren ottamista. Applen ratkaisun on kerrottu perustuvan optisiin sensoreihin, jotka mittaavat ihon läpi glukoosin määrää verisuonissa.

BGR:n mukaan glukoosimittaus voisi tulla Apple Watchiin erikseen myytävänä älykkäänä lisärannekkeena. Tämä mahdollistaisi Applelle myös pelkän rannekkeen viemisen Yhdysvaltojen FDA-lääkeviranomaisen hyväksyttäväksi. FDA-luvan saaminen itse kellolle hidastaisi merkittävästi sen myyntintuloa ja paljastaisi koko kellon tiedot maailmalle ennen aikojaan.

Glukoosin määrää mittaavan rannekkeen lisäksi Applen suunnitelmissa voi olla joukko muitakin lisätoimintoja tuovia rannekkeita. Teoriassa mahdollista olisi jopa lisäakun tai kameran tuominen kelloon lisärannekkeella.

BGR:n lähteen mukaan Applella on vielä paljon mahdollisuuksia kehittää Watchia eteenpäin. Yhtiö on raportoidusti palkannut 200 tohtoria viemään eteenpäin uusia hankkeitaan.

Toistaiseksi nykyinen Apple Watch Series 2 pystyy vasta sydämen sykkeen mittaamiseen liikeseurannan ohella. Laajempien terveystoimintojen ohella tulevaan uuteen Apple Watchiin on huhuttu myös uniseurantaa sekä mobiiliverkkojen tukea.

Apple osti hiljattain suomalaisen unianturin ja -analyysin kehittäjän Bedditin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Julius de Bruijn

  Androidin kanssa reaaliaikaiset verensokerimittaukset onnistuvat jo. Dexcomin G4 tai G5 -mittaussirut sekä avoimen lähdekoodin xDrip+ tuovat sokerigraafit puhelimeen ja Android-kelloon.

  • Vili

   Kuten myös iPhonen ja Apple watchin ja maksaa meinaan maltaita.

   • Julius de Bruijn

    Täällä Saksassa sairasvakuutus siirsi nuo mittausjärjestelmät kokonaan korvattaviksi Marraskuun alussa. Itselläni kellossa verensokerit näppärästi näkyvillä.

 2. jake123

  Tän mittauksen tulosta Apple Watchiin ennakoitiin jo vuosia sitten, mutt haaveeksi jäi silloin. Ja monethan ’todistivat’ omalla tietämyksellään mittauksen olevan mahdotonta ilman veritippaa.
  Mutt josko nyt…? Olis siitä apua isolle joukolle ihmisiä

  • Julius de Bruijn

   Kaikki reaaliaikaiset verensokerimittausjärjestelmät mittaavat sokerin ihon alta solunesteestä. Pakettiin kuuluu sensori, joka isketään ihon läpi kudokseen ja tarra, jolla sensori pysyy kiinni. Sensoriin kiinnitetään pieni lähetin, joka juttelee joko 2,4 GHz tai Bluetooth-protokollan yli vastaanottimen kanssa, joka voi olla joko erillinen laite tai älypuhelin. Dexcom ja Medtronic ovat ainakin Euroopassa vakuutusyhtiöiden hyväksymiä järjestelmiä, joihin saa täyden korvauksen. Näiden järjestelmien alotuspaketti lähtee omakustanteena parista tuhannesta eurosta, kuukauden välein vaihdettavat sensorit sadan euron pintaan ja sensoriin kytkettävä puolen vuoden välein vaihdettava lähetin noin 300-400 euroa.

Tuoreimmat jutut