Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple aikoo mullistaa diabeetikoiden glukoosimittauksen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Toistaiseksi Apple Watchilla voi mitata vasta sykkeensä.

Toistaiseksi Apple Watchilla voi mitata vasta sykkeensä.

Apple työskentelee edelleen aktiivisesti uusien sensorien ja terveyteen liittyvien kykyjen tuomiseksi osaksi Apple Watch -älykelloaan. Yhdysvaltalaisen talousjulkaisun CNBC:n mukaan Applella on osana ”huippusalaista” hanketta pieni joukko biolääketieteen insinöörejä työstämässä uutta, helpompaa tapaa mitata verensokeria.

Hankkeessa kehitetään tapaa mitata glukoosin määrää ilman tarvetta neuloille tai pistelylle. Tarvittavat anturit voitaisiin sijoittaa osaksi Applen älykelloa. Projekti on ollut käynnissä pitkään, sillä sen kerrotaan pannun alulle jo Applen vuonna 2011 edesmenneen perustajan Steve Jobsin toimesta.

Monet ovat yrittäneet parantaa diabeetikoiden elämää uusilla mittausratkaisuilla, mutta kaikin puolin onnistunutta ja yleistynyttä parempaa ratkaisua ei ole kovasta yrityksestä huolimatta vielä nähty. Mittaaminen on vaikeaa ilman veren ottamista. Applen ratkaisu perustuu optisiin sensoreihin, jotka mittaavat ihon läpi glukoosin määrää verisuonissa.

CNBC kertoo Applen tiimin olevan nyt valmis testaamaan kehittämäänsä teknologiaa käytännön kokeissa. Apple voisi aloittaa testauksen klinikoilla San Franciscon lähistöllä.

Applen glukoosimittausta kehittävä tiimi oli kooltaan noin 30 henkeä vuosi sitten. Työntekijämäärä on sittemmin voinut kasvaa.

Apple on panostanut viime vuosina yhä enemmän erilaisiin terveyteen liittyviin hankkeisiin. Apple Watchiin on huhuttu myös muita uusia mittauksia, kuten sykkeen laskunopeuden seuraamista ja unianalyysia. Applen toimitusjohtaja Tim Cook on pitänyt terveysalaa suurena mahdollisuutena Applelle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kakkostyypin diabetes on omista elämäntavoista johtuva sairaus monelle,. Heidän tulisi maksaa itse lääkkeensä!.

  • Kairaaja

   Sä vaikutat oikein mukavalta sälliltä…

  • Kartsa

   Ei se nyt kyllä ihan noinkaan ole. Useammalla kakkostyypin diagnoosi puhkeaa ihan perinnöllisyystekijöistä johtuen, vaikka koettaisit elää miten terveellisesti hyvänsä.

  • Spamman

   Mikä ihmeen tyyppi tää Hendriks on, ottaa kantaa joka asiaan, vaikka tietämys ihan nolla.

   • Yusa

    Hendriks näkyy olevan tyypillinen someöyhö. Ponnistualustana lienee elämän kova kolu.

 2. Trigger

  Ihan tiedoksi, suomessa tehtiin jo yli 16vuotta sitten, samankaltaisia tutkimuksia.

  • Yusa

   Ero onkin siinä, että Apple osaa tuotteistaa tekniikat ja tienaa niillä miljardeja. Suomessa muistellaan 16 vuotta sitten umpikujaan ajautuneita projekteja joissa mielikuvitus ylitti osaamisen.

   • Åboy

    Tämähän on kuin suoraan StarTrek maailmasta.

    • Yusa

     Toivottavasti tämä, tai joku vastaava teknologia toteutuu. Yhtä ykköstyyppiä läheltä seuraavana olen joutunut toteamaan nykyiset sensoroinnit kovin epävarmoiksi ja alkeellisiksi.

 3. Marko

  Tuosta mittauksesta olisi paljon apua esim myös urheilijoille. Mielenkiintoiset ajat tulossa.

  • Åboy

   Yksinkertainen ja huomaamaton terveydestä kertovien asioiden seuranta olisi tervetullut ihan jokaiselle, joten toivon pikaista kehitystä tällaisiin projekteihin.

Tuoreimmat jutut