Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Väitetyn iPhone 8:n mitat havainnekuvissa – lisää tuumia näyttöön

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

ifanr iPhone 8

Applen odotetaan ensi syksynä esittelevän täysin uuden iPhone-mallin, jossa näyttö peittää entistä suuremman osan etupuolesta. Tässä vaiheessa ei yhtiön ulkopuolella kuitenkaan ole vielä kovinkaan varmaa käsitystä siitä, miltä laite itse asiassa näyttää, sillä keskenään ristiriitaisia huhuja liikkuu runsaasti. Yksi tuore tulokas huhumyllyssä on kiinalainen ifanr.com, joka julkaisi havainnekuvia väitetyn iPhone 8:n mitoista.

ifanr.com kuvan mukaan näyttö uudessa huippu-iPhonessa olisi läpimitaltaan hieman alle 5,8 tuumaa, mutta huomion arvoista on, että kuvasuhde muuttuu ja näyttö kasvaa huomattavasti korkeussuunnassa, kun erillistä kotinäppäintä ei enää ole.

Mielenkiintoinen yksityiskohta havainnekuvassa on näytön reunus, 2,5 millimetriä itse näytön reunasta etupaneelin reunaan ja 4,0 millimetriä näytön reunasta laitteen ulkoreunaan. Näillä mitoilla reunukset ovat hyvin lähellä nykyisten iPhone 7:n mittoja. Kuvan mukaan laite olisi alle 0,5 millimetriä iPhone 7:ää leveämpi ja näyttö noin 1,5 millimetriä leveämpi kuin iPhone 7:ssä. Vaikka näyttö uudessa mallissa siis täyttäisikin suuremman osan etupuolesta, eivät näytön reunukset edelleenkään ole erityisen kapeat, mikäli ifanr.comin kuvaan on luottaminen.

Muita erikoisia yksityiskohtia ifanr.comin raportissa ovat muun muassa etupuolen anturit ja varusteet näytön yläosassa. Varustukseen kuuluvat 3D-kamera, etäisyydentunnistukseen käytetty laser sekä infrapunalähetin ja -vastaanotin, jotka kuvan mukaan sijaitsevat näytön alueella, eivätkä sen kehyksessä. Lisäksi kaiutinaukko näyttäisi menevän etupaneelin lisäksi myös varsinaisen näytön läpi.

ifanr.comin raportti saattaa antaa jonkinlaista osviittaa tulevan iPhonen ulkonäöstä ja mitoista, mutta Applella on luonnollisestikin työn alla useita erilaisia prototyyppejä, eikä lopullista ulkonäköä ole välttämättä vielä lyöty lukkoon, joten raportti kannattaa ottaa varauksella vastaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Azazel

  Eli näytöstä tulee pitkulaisempi kuten S8 malleissa

 2. Hendriks

  Erittäin faken oloinen kyhäelmä!. 🤔

 3. jake123

  PAH! Vieläkin surureunat! EI! Tyydyn nykyiseen 6S plussaani, jos tollaisena myyntiin tulee. ja nautin vain iOS 11 ’antimista’

 4. Ismo

  Minä en ymmärrä tätä näyttöjen kasvatusta reunoja kohti. Jo nykyisessä ”liian pienen näytön” omaavissa iPhonessa joskus hankalassa asennossa esim yhdellä kädellä puhelinta käytettäessä näyttö ei reagoi oikein, kun kämmensyrjä tms. jo painaa ruudulta jotain kohtaa. Valokuvaaminen on hankalaa nykyiselläkin iPhonella kun joskus hankalassa asennossa käsi osuu väärään paikkaan ja tarkennus menee metsään. Kokeilkaapa vaikkapa sellaista manööveriä, että otatte pyöräillessä selfien, mutta takakameralla. Eli koitatte tähdätä oikeaan kohtaa, ja samaan aikaan pitää kätenne niin ettei tule vääriä komentoja. Perusjuttuja tilanteessa jossa tarvitaan esim salamaa.

  Miten näitä luureja jatkossa pidetään edes kädessä ilman että koko ajan käsi osuu johonkin? Virhepainalluksia tai kokonaan reagoimatta jääviä komentoja. Sitä nyt tunnutaan väen väkisin haluavan puhelimiin…