Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lukitse Windows automaattisesti – näin otat Dynaamisen lukituksen käyttöön

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10.

Windows 10:n Creators Update tuli tällä viikolla viralliseen jakeluun ja on tuonut mukanaan uusia ominaisuuksia Windows 10 -tietokoneisiin. Yksi uusi ominaisuus on Dynaminen lukitus, jonka avulla tietokone lukittuu automaattisesti, kun puhelimen ja tietokoneen välinen Bluetooth-yhteys katkeaa. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Dynaaminen lukitus otetaan käyttöön.

Dynaaminen lukitus vaatii toimiakseen Bluetooth-yhteyden puhelimeen. Oman puhelimensa voi lisätä Asetuksien kautta kohdasta Laitteet -> Bluetooth. Kun puhelin on yhdistetty tietokoneen laitepariksi, voi Dynaamisen lukituksen ottaa käyttöön. Tällöin tietokone lukkiutuu automaattisesti noin minuutin kuluessa, kun tietokone on menettänyt yhteyden puhelimeen.

1. Avaa Asetukset-valikko laitteellasi. Nopeimmin se käy avaamalla oikealta toimintovalikon ja sieltä painamalla kohtaa Kaikki asetukset.

2. Mene Asetukset-valikossa kohtaan Tilit.

3. Avaa Tilit-valikosta kohta Kirjautumisasetukset.

4. Mene valikossa alaspäin, kunnes löydät kohdan Dynaaminen lukitus ja kytke se päälle. 

 

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Åboy

  Jos olen jo nyt laittanut koneen lukittumaan minuutin käyttämättömyyden jälkeen, tässä ei liene mitään lisäarvoa lukittumisen kannalta? Olisiko ollut fiksumpaa, että laite lukittuu välittömästi etäisyyden kasvaessa määriteltyyn arvoon? Vai se taitaa tarvita jonkin etäisyysanturin, ei onnistune bt:n avulla…
  Tai ehkä tässä on taka-ajatuksena tietää, onko itse henkilö koneensa äärellä…

  • Calileon

   Idea lienee se että jos istut koneen äärellä tekemässä muutakin, paperihommia tai siistit laatikoita tai ihan mitä vaan, ei kone lukkiudu turhaan. Se lukkituu kun poistut koneelta, joten kukaan muu ei pääse koneellesi sillä aikaa. Tässä siis kone lukkiutuu kun bluetooth -yhteys katkeaa.

   Varsin toimiva systeemi. Samaa käytän puhelimessani. Kun puhelin on yhteydessä luotettuun laitteeseen, minun tapauksessani ranteessani olevaan LG Urbaneen, puhelin ei vaadi sormenjälkeä eikä pin-koodia. Sama toimii kellossa. Jos joku varastaa kelloni, sitä ei saa auki kuin piirrettävällä kuvalla, tai jos joku varastaa puhelimeni, sitä ei saa auki kuin sormenjäljellä tai pinkoodilla.

Tuoreimmat jutut