Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen sisaryhtiö esitteli poikkeuksellisen laajasti terveystietoja keräävän älykellon

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Verily Study Watch

Aiemmin Google Life Sciences -nimellä liikkunut Alphabetin tytäryhtiö Verily on esitellyt tutkimuskäyttöön kehitetyn Study Watch -kellon. Tavanomaisista älykelloista poiketen Study Watch mittaa erityisen laajasti kehon terveystietoja ja säilöö sekä käsittelee niitä tutkimuskäyttöön soveltuviksi.

Study Watch on suunniteltu pitkäkestoisiin kliinisiin tutkimuksiin, joten sen ominaisuuksissa pääosaa eivät esitä näyttävät animaatiot tai hassut sovellukset. Kellotaulu näyttää kellonaikaa sekä käyttöön liittyviä ohjeita, ja laitetta voidaan käyttää esimerkiksi sykkeen, elektrodermaalisen aktiivisuuden tai liikkeiden mittaamiseen.

Akkukestoa Study Watchilla on viikon verran yhdellä latauksella ja tallennustila voi säilöä mittaustietoja useiden viikkojen ajalta, mikä harventaa tarvetta tietojen synkronoinnille. Suoritin kellossa on suunniteltu pyörittämään tiedonkeruuseen liittyviä algoritmeja ja käyttöjärjestelmä on suunniteltu vakaaksi ja laajennettavaksi tulevaisuudessa niin, että esimerkiksi käyttöliittymää tai algoritmeja voidaan päivittää langattomasti. Kellon mittaamat tiedot pysyvät tallessa salattuina ja tietoja käsitellään pilvessä Verilyn algoritmien ja koneoppimisen avulla.

Study Watch -kelloa on tarkoitus käyttää useiden yhteistyökumppaneiden kanssa eri tutkimuksissa, esimerkiksi monivuotisessa Personalized Parkinson’s Project -tutkimuksessa. Koska kello on erityisesti tutkimuskäyttöön kehitetty, se ei ole yleisessä myynnissä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut