Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen tuki iPhone 5:lle ja 5c:lle päättymässä? Uusi videosovellus ei tarjolla vanhoille laitteille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Clips

Applen pari viikkoa sitten esittelemä ja tällä viikolla App Storessa julkaisema videosovellus Clips on tarjolla vain 64-bittisellä suorittimella varustetuille laitteille. Tämä tarkoittaa, ettei sovellus toimi iPhone 5:llä, iPhone 5c:llä tai neljännen sukupolven iPadillä. Kyseessä on jälleen uusi merkki siitä, että Apple on lähiaikoina päättämässä tuen näille vuonna 2012 julkaistuille laitteille.

Epäselvää on, missä vaiheessa Apple pudottaa 32-bittisillä suorittimilla varustetut mallit tuen ulkopuolelle. Perinteisesti näin on tapahtunut iOS:n isojen päivitysten yhteydessä, ja esimerkiksi iPhone 4s, iPad 2 sekä alkuperäinen iPad mini tipahtivat tuen ulkopuolelle viime syksynä iOS 10:n julkaisun yhteydessä.

iOS:n uusimmat versiot 10.3 ja 10.3.1 varoittavat jo käyttäjää siitä, etteivät vanhat 32-bittiset sovellukset enää toimi tulevilla iOS:n versioilla. iOS 10.3.2:n beetaversiota ei tällä hetkellä ole saatavilla iPhone 5:lle, 5c:lle tai iPad 4:lle. On kuitenkin mahdollista, että beetaversio puuttuu vain jonkin bugin vuoksi, sillä myös iOS 10.3:n jakelussa näille laitteille oli lyhyt katkos, joka korjautui iOS 10.3.1:n julkaisun myötä.

Joka tapauksessa on hyvin ilmeistä, että 32-bittisellä suorittimella varustetut iOS-laitteet ovat ennen pitkää putoamassa pois tuen piiristä. Hyvin mahdollista on, että näin tapahtuu syksyllä iOS 11:n julkaisun myötä.

Applen Clips-videosovellus on saatavilla maksutta App Storesta ja se toimii 64-bittisellä suorittimella ja iOS 10.3:lla tai uudemmalla iOS:llä varustetuissa laitteissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut