Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Loppuuko näiltä Apple-laitteilta pian päivitykset? 32 bitistä ollaan luopumassa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple iPhone 5.

Apple iPhone 5.

Apple valmistelee todennäköisesti luopumista tuesta 32-bittisellä suorittimella varustetuille iOS-laitteille. Lisäksi tuen tiedetään olevan pian päättymässä 32-bittisille sovelluksille iOS-käyttöjärjestelmässä.

Applen eilen sovelluskehittäjille julkaisemaa iOS 10.3.2 -päivityksen ensimmäistä beetatestiversiota ei tällä hetkellä ole enää saatavilla palautustiedostona 32-bittisille iPhone 5:lle ja 4. sukupolven iPadille.

Mahdollisesti tämä ei kuitenkaan merkitse vielä tuen olevan päättymässä iOS 10.3.2 -päivityksessä, vaan kyse saattaa olla päivityksessä havaituista bugeista, joiden myötä Apple on vetänyt päivityksen pois 32-bittisiltä laitteilta. Aluksi päivitys oli niidenkin saatavilla.

Yleensä Apple tiputtaa vanhoja laitteita pois päivitysten piiristä suurien julkaisujen yhteydessä, jollainen on odotuksissa esiteltäväksi kesäkuun alussa ja jaeltavaksi valmiina päivityksenä syksyllä iOS 11:n muodossa. iPhone 5 ja 4. polven iPad ovat vanhimpia vielä iOS 10:tä tukevia laitteita, joten niiden putoaminen päivittyvien joukosta seuraavassa suuressa julkaisussa ei ole suuri yllätys.

Lisäksi iOS 11:ssä Apple luopunee myös tuesta 32-bittisille sovelluksille, joita on enää vain murto-osa kaikista. iOS 10:n eri versiot ovat jo pitkään esittäneet 32-bittisten sovellusten käyttämisen yhteydessä varoituksia liittyen sovellusten päivittymiseen ja toimivuuteen jatkossa.

iOS 10.3:ssa pääsee helposti näkemään, mitkä asennetuista sovelluksista ovat vain 32-bittisiä. Tämä käy Asetukset-valikosta kohdasta Yleiset -> Tietoja -> Appeja.

Jotkin sovellukset ovat yhä 32-bittisiä ja saattavat pian lakkaa toimimasta uusissa iOS-versioissa.

Jotkin sovellukset ovat yhä 32-bittisiä ja saattavat pian lakkaa toimimasta uusissa iOS-versioissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut