Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Galaxy S8:n näyttö sai asiantuntijoilta korkeimman mahdollisen arvosanan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsungin huippupuhelimet ovat viime vuosina niittäneet mainetta erinomaisten OLED-näyttöjensä kanssa, eivätkä uudet Galaxy S8 -mallit poikkea linjasta. Erilaisten näyttöjen laatua arvioiva DisplayMate antoi Galaxy S8:n näytölle arvosanaksi A+, eli parhaan mahdollisen arvosanan. S8:n AMOLED-näyttö on DisplayMaten mukaan ”innovatiivisin ja korkeimman suorituskyvyn omaava älypuhelimen näyttö”, mitä kyseinen sivusto on koskaan testannut.

Ennen S8:aa pokkasivat myös Galaxy S6, S7 sekä Note7 DisplayMaten parhaiden älypuhelinnäyttöjen maininnat, joten ei ole ihme, että näistä edelleen kehitetty S8 jatkaa samaa sarjaa. Kehuja saavat muun muassa kirkkaus, vähäinen heijastelu, laaja väritoisto sekä tuki korkean dynamiikan HDR-materiaalille.

Silmiinpistävää uusissa S8-malleissa on niiden näyttöjen erikoinen kuvasuhde, 18,5:9, minkä ansiosta näytöt ovat kasvaneet korkeussuunnassa S7-malleihin nähden. Niinpä näytölle mahtuu enemmän sisältöä, mikä on kätevää esimerkiksi kahta sovellusta samanaikaisesti käytettäessä.

S8:n näyttö kykenee toistamaan todella laajasti värejä. S8 esimerkiksi toistaa huipputelevisioissa käytetyn DCI-P3-väriavaruuden 100-prosenttisesti, ja on ensimmäinen älypuhelin, joka on saanut UHD Alliancen Mobile HDR Premium -sertifioinnin. HDR-materiaalin näyttämisessä oikein auttaa myös S8:n näytön kirkkaus, joka yltää suurimmillaan 1020 nitiin. S8:n näyttö toistaa 142 prosenttia sRGB-väriavaruudesta ja 98 prosenttia Adobe GB -väriavaruudesta. Myös absoluuttinen väritarkkuus on aiempaa parempi.

Väritoiston ja kirkkauden lisäksi kiitosta keräävät myös S8:n muut näyttöön liittyvät ominaisuudet, kuten käyttäjän säädettävissä oleva valkopiste sekä kahta valoisuustunnistinta käyttävä automaattinen kirkkaudensäätö. Alkujaan Note7:ssä esitelty uusi kirkkaudensäätö käyttää sekä laitteen etu- että takapuolille sijoitettuja tunnistimia, joiden perusteella laite säätää näytön kirkkautta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut