Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin onnistuu yksityinen selaus Androidin Chromella ja iOS:n Safarilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Safari yksityinen selausApplen iOS:n ja Googlen Androidin verkkoselaimissa on tarjolla yksityinen selaus, niin sanottu incognito-tila, jota käytettäessä selain ei tallenna tietoja selauksesta ja tehdyistä hauista. Yksityinen selaus on kätevä esimerkiksi silloin, jos lainaat laitetta kaverille, joka haluaa nopeasti käydä Facebookissa tai muulla vastaavalla sivustolla. Tällöin ei laitteen omistajan tarvitse kirjautua ulos, eivätkä kaverin kirjautumistiedot tallennu.

Yksityinen selaus tarkoittaa, ettei selaimelle tallennu sivuhistoriaa vierailluista sivuista, tehdyistä verkkohauista tai täytetyistä lomakkeista. Selain ei siis esimerkiksi tallenna sivujen kirjautumistietoja, vaikka automaattinen kirjautuminen muutoin olisikin käytössä. Selaimen lataushistoria ei myöskään näytä ladattuja tiedostoja, mutta tiedostot toki tallentuvat latauskansioon ja ovat muiden käyttäjien nähtävissä.

Yksityinen selaus ei tee käyttäjästä täysin näkymätöntä, eli esimerkiksi operaattori, selattavat sivustot sekä lähiverkon ylläpitäjä, kuten oppilaitos tai työnantaja, voivat nähdä käyttäjän toimet.

Chrome

Chrome yksityinen selaus

Chrome yksityinen selaus

Chromella yksityiseen selaukseen pääsee, kun ensin avaa valikon oikean yläkulman kuvakkeesta ja näpäyttää valikosta ”Uusi incognito-välilehti”. Välilehtinäkymässä ovat sen jälkeen näkyvissä sekä tavalliset että incognito-välilehdet. Incognito-selaus onnistuu vain incognito-välilehdillä, jotka erottaa tavallisista välilehdistä niiden tummasta teemasta. Yksityisen selauksen välilehdet voi sulkea välilehtinäkymästä.

Chrome yksityinen selaus

Safari

Safari yksityinen selaus

 

Safari yksityinen selaus

Safarilla yksityiseen selaukseen pääsee, kun ensin avaa välilehtinäkymän oikeasta alakulmasta (iPadillä tai iPhonea vaaka-asennossa käyttäessä kuvake on ylhäällä), ja näpäyttämällä sen jälkeen ”Yksityinen”-kohtaa. iPhone 6s- ja iPhone 7 -malleissa voi yksityisen selauksen välilehden avata myös suoraan Safarin sovelluskuvakkeesta 3D Touch -pikavalikosta, joka aukeaa voimakkaalla painalluksella.

Safari yksityinen selaus

Yksityisen selauksen tunnistaa välilehtien tummasta teemasta sekä siitä, että ”Yksityinen”-painike on vaaleana. Safarissa voi vaihdella tavallisen ja yksityisen selauksen välillä ja molemmissa pysyvät välilehdet tallessa niin kauan, että ne erikseen suljetaan.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Eiköhän jokainen tiedä, mihin näitä yksityisiä selaustiloja käytetään!. 😉

    Itse en pidä Chromen toteutuksesta, missä tabit katoavat helposti jos ei ole itse tarkkana,.

    • Janne Laakso

      Luin hiljattain, että Chromessa on hauska easter egg. Jos välilehtiä kertyy yli 100, tulee niiden lukumäärästä kertovaan laatikkoon hymiö :) , mutta jos incognito-välilehtiä kertyy yli sata, tulee laatikkoon hymiö ;) .

Tuoreimmat jutut