Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvostelussa Huawei P10 -huippupuhelin – paljon hyvää, mutta riittääkö se?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei P10:ssä on 5,1 tuuman näyttö ja sormenjälkitunnistin löytyy nyt edestä.

Huawei P10:ssä on 5,1 tuuman näyttö ja sormenjälkitunnistin löytyy nyt edestä.

Huawein uusi 31. maaliskuuta Suomessa myyntiin tuleva P10 ja sen sisarmalli P10 Plus täydentävät Huawein huippupuhelinten valikoimaa loppuvuonna esiteltyjen Mate 9 -puhelinten rinnalla ja jatkavat luonnollisesti samalla Huawein keväisin lanseerattavien P-sarjan lippulaivaälypuhelinten sarjaa.

P10:n hinta Suomessa on 599 euroa. Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle 129 euron vastamelukuulokkeet.

Huawei P10:n tekniset ominaisuudet

 • 5,1 tuuman IPS NEO LCD -näyttö, 1920×1080 pikseliä
 • Corning Gorilla Glass 5 -etupaneeli
 • Sormenjälkitunnistin edessä
 • Leica-kaksoiskamera (väri+monokromi), 12 + 20 megapikseliä, f/2,2-aukko, optinen kuvanvakain, hybridiautomaattitarkennus ja kaksois-LED-kuvausvalo, 4K-videokuvaus
 • 8 megapikselin Leica-etukamera, f/1,9-aukko
 • Huawei HiSilicon Kirin 960 -järjestelmäpiiri
 • 4 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa (jaettu muistikorttipaikan kanssa)
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (maks. 600 Mbit/s, kategoria 12)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 4.2 / NFC -yhteydet
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • 3 200 milliampeeritunnin akku, Huawei SuperCharge -pikalataus
 • Android 7.0 Nougat + Huawei EMUI 5.1 -käyttöliittymä

Alla P10 käydään läpi 10 kappaleessa.

1. Teknisesti niukasti aivan uutta

P10:tä on yksinkertaisin kuvailla Mate 9:n tekniikan yhdistymiseksi P9:n muotoon ja pienempään kokoon, uudistetuin pinnoin. Verrattuna viime syksyn Mate 9 -puhelimiin ei tekniikassa ole kovin merkittävästi uutta. Mukana on Mate 9:n tavoin esimerkiksi Huawein 4+4-ytiminen HiSilicon Kirin 960 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia ja 20+12 megapikselin Leica-takakamera optisella kuvanvakaimella. Myös näytössä on pikseleitä P10:ssä 1920×1080 ja P10 Plussassa 2560×1440, aivan samalla tavalla kuin eroavat myös Mate 9:n ja Mate 9 Pron näyttötarkkuudet.

Verrattuna vuoden vanhaan P9:ään on pientä edistystä kuitenkin tapahtunut käytännössä jokaisella osa-alueella – suurimmat muutokset ovat juurikin lisää suorituskykyä tuova uusi järjestelmäpiiri sekä paranneltu kamera.

2. Hieman kapeampi

Hieman yllättäen P10:n edelleen IPS NEO LCD -tekniikalla toteutetun näytön koko on P9:ää pienempi – 5,1 vs. 5,2 tuumaa. Itse näytön koon eroa ei tosin huomaa ellei puhelimia vertaile rinnakkain. Pienemmän näytön ansiosta P10 on kuitenkin 1,6 millimetriä P9:ää kapeampi, mikä parantaa puhelimen käytettävyyttä sen istuessa paremmin käteen, missä avittavat myös P9:tä pyöreämmät muodot. Pituus ja paksuus (6,98 mm) ovat säilyneet käytännössä ennallaan. Laatutuntuma on P10:ssä edelleen erinomainen, eikä muuta sopisi odottaakaan.

3. Erikoinen takapinta yhtenä vaihtoehtona

Huawei on panostanut P10:ssä erityisesti väreihin tehden muun muassa yhteistyötä Pantone-väri-instituutin kanssa. Yhteensä jo esitelty on 8 eri värivaihtoehtoa, joista kuitenkin vain puolet kuuluvat valikoimaan Suomessa. Suomessa P10 tulee myyntiin mustana, hopeana, kultana sekä sinisenä, jollainen testipuhelimemme on.

Huawei P10 tarjoaa laajasti eri värejä, joista kaikki eivät kuitenkaan saavu myyntiin Suomessa.

Huawei P10 tarjoaa laajasti eri värejä, joista kaikki eivät kuitenkaan saavu myyntiin Suomessa.

Dazzling Blue on tyylikäs ja takapinta erottuu joukosta.

Dazzling Blue on tyylikäs ja takapinta erottuu joukosta.

P10:n kahdeksasta väristä kaksi ovat erikoisia, Dazzling Gold ja tämä sininen Dazzling Blue. Niissä metallipinta takana ei ole hiekkapuhallettua sileää pintaa, vaan se on Hyper Diamond Cut -viimeistelty. Hienon termin taakse kätkeytyy tuhansien mikroskooppisten pyramidia muodostavien kuvioiden pinta. Pinnan etuja parempi ote sekä vähäisempi alttius sormenjäljille sekä naarmuille. Itselleni kynnellä raaputettaessa vinkuva pinta toi mieleen takavuosien hologrammilätkäkorttien pinnan. Sinisen P10:n pinta erottuu ainakin joukosta ja on kaikin puolin toimiva ratkaisu. Kauneus on kiinni katsojan silmästä.

4. Näyttölasista puuttuu pinnoite – ja se on rasvamagneetti

Pintoihin liittyy valitettavasti myös P10:n suurin heikkous. Syystä tai toisesta P10:n Gorilla Glass 5 -näyttölasista puuttuu oleofobinen pinnoite, mikä tarkoittaa näytön keräävän ilman suojamuovia tai -lasia erittäin herkästi rasvaa ja sormenjälkiä. Asianmukainen pinnoite löytyy nykypäivänä lähes kaikista huippuluokan puhelimista. P10 toimitetaan esiasennetulla suojamuovilla, mutta esimerkiksi itse se tuli revittyä irti vanhasta tottumuksesta lähes saman tien. P10:n kohdalla näin ei olisikaan kannattanut tehdä. Syytä oleofobisen pinnoitteen jättämiselle pois ei ole tiedossa, joten ihmettelylle jää nyt sijaa. Oli miten oli, oleofobisen pinnoitteen puuttuminen näyttölasista on selvä heikkous, jossa ei ole mitään positiivista.

Tältä se P10:n näyttölasi käytännössä näyttää. Rasvaa ja sormenjälkiä, eikä puhdistaminenkaan ole todellakaan helppoa.

Tältä se P10:n näyttölasi käytännössä näyttää. Rasvaa ja sormenjälkiä, eikä puhdistaminenkaan ole todellakaan helppoa.

Tässä kuvassa käytössä on vielä esiasennettu näytön suojamuovi, jota ei P10:ssä kannatakaan irrottaa.

Tässä kuvassa käytössä on vielä esiasennettu näytön suojamuovi, jota ei P10:ssä kannatakaan irrottaa.

5. Sormenjälkitunnistin onkin edessä

Mielipiteitä jakava uudistus P10:ssä on sormenjälkitunnistin, joka löytyykin nyt edestä näyttölasin alta eikä enää takaa, kuten on viime aikoihin asti ollut tapana Huawei- ja Honor-puhelimissa. Henkilökohtaisesti pitäisin jo P10:n kokoisessa puhelimessa taakse sijoitettua sormenjälkitunnistinta parempana – toki parhain vaihtoehtohan olisi sekä että. P10:nkin ratkaisuun kuitenkin tottuu. Ilahduttavasti Huaweille tyypilliseen tapaan myös P10:ssä sormenjälkitunnistus toimii erittäin nopeasti ja vaatii vain sormen asettamisen lukijalle.

6. Androidin käyttötapa muuttuu

P10:stä löytyy Android 7.0 Nougat ja EMUI 5.1 -versio Huawein käyttöliittymästä. EMUI:n uusi sukupolvi viime syksynä vei sitä huomattavasti parempaan ja tyylikkäämpään suuntaan, ja ohjelmistopuoli onkin P10:ssä pääosin hyvin hanskassa.

P10:n eteen tuotu sormenjälkitunnistin toimii kuitenkin nyt myös navigointinäppäimenä. Androidin perinteiset näytön alareunassa näkyvät toimintopainikkeet voi P10:ssä poistaa täysin käytöstä: taaksepäin pääsee hipaisemalla sormenjälkilukijaa, kotinäkymään pidemmällä painalluksella ja avoimet sovellukset näkee vetämällä sormea lukijan laidasta sivusuunnassa. Uuteen käyttötapaan tottuu yllättävän nopeasti. Hetken jälkeen kätevänä navigointinäppäimenä toimivaan sormenjälkilukijaan olikin jo niin tykästynyt, että tuli hapuiltua sitä myös Honor 8:aa välillä käyttäessäni.

Etupuolen sormenjälkitunnistin toimii P10:ssa myös navigointinäppäimenä ja näytön alareunan toimintopainikkeita ei enää tarvita.

Etupuolen sormenjälkitunnistin toimii P10:ssa myös navigointinäppäimenä ja näytön alareunan toimintopainikkeita ei enää tarvita.

7. Leica-kamera kärkijoukkoa

Ensimmäisestä Huawein Leica-kamerasta P9:ssä löytyi 12 megapikselin väri- ja monokromikamera. Mate 9 ja P10 nostavat mustavalkoisen monokromikameran tarkkuuden 20 megapikseliin ja lisäävät mukaan optisen kuvanvakaimen.

20 + 12 megapikselin Leica-kameraa tukevat kaksois-LED-kuvausvalo sekä laser-tarkennus.

20 + 12 megapikselin Leica-kameraa tukevat kaksois-LED-kuvausvalo sekä laser-tarkennus.

P10 on ehtinyt käydä jo myös arvostetun ja eräänlaisena auktoriteettina toimivan DxOMarkin testissä, jossa sen kamera keräsi 87 pistettä ja ylsi näin parhaimpien älypuhelinkameroiden joukkoon. P9 sai vuosi sitten 80 pistettä, joten parannus on selkeä. Huawei P10:n kamera saa kehuja muun muassa hyvästä valkotasapainosta, pääosin hyvästä valotuksesta, jopa erittäin vähäisessä valossa ja yksityiskohtien sekä tekstuurien hyvästä tallennuksesta. Toistaiseksi DxOMarkin testaamista P10:tä paremmat pisteet ovat saaneet vain Google Pixel (89) sekä HTC 10, Samsung Galaxy S7 edge ja Sony Xperia X Performance (88).

Huawei P10 keräsi hyvät pisteet DxOMarkilta.

Huawei P10 keräsi hyvät pisteet DxOMarkilta.

Uutta P10:n kameraohjelmistossa on Leica-muotokuvatila, joka pyrkii tarkennuksen avulla nostamaan kuvattavan henkilön paremmin esille. Edelleen mukana ovat myös tutut laajan aukon kuvaustila, häviötön zoom sekä aito mustavalkokuvaustila. 8 megapikselin ja f/1,9-aukon etukamerakin kantaa nyt Leica-brändäystä. Alla on muutama esimerkkikuva P10:llä – ensimmäisessä on käytetty uutta muotokuvatilaa, mallina Teknavin Pauli Reinikainen.

8. Huawei SuperCharge lataa akun nopeasti

P10:ssä on 3 200 milliampeeritunnin akku. Kapasiteettia on tarjolla siis varsin tavanomainen määrä modernille älypuhelimelle. Virtaa riittää yhdelle päivälle, mutta ei P10:ssä kovin pitkälle kahdelle. Jo myös Mate 9 -puhelimissa esitelty Huawei SuperCharge -pikalataus on mukana myös P10:ssä. 22,5 watin tehoon mukana toimitettavalla laturilla ja kaapelilla yltävä lataus täyttää P10:n akun tyhjästä yli 50 prosenttiin puolessa tunnissa. Kertatestissämme akku täyttyi tyhjästä 54 prosenttiin 30 minuutissa. Nopeasti toimiva pikalataus on mainio juttu nykypäivän älypuhelimissa ja tarjoaa käytännössä ratkaisun, jolla puhelinta tarvitsee ladata vain hetki, jotta sillä se selviää päivän läpi.

9. Entä P10 Plus?

Yllä on käsitelty lähinnä P10:tä, mutta sen rinnalle on tulossa myös P10 Plus, joka Suomessa tulee myyntiin huhtikuun lopulla. P10 Plussassa on suurempi ja tarkempi näyttö (5,5 tuumaa ja 2560×1440 pikseliä vs. 5,1 ja 1920×1080), enemmän muistia (RAM 6 vs. 4 Gt, tallennusmuisti 128 vs. 64 Gt, molemmissa microSD-muistikorttipaikka), hämäräkuvausta parantava suurempi aukko kamerassa (f/1,8 vs. f/2,2), suurempi akku (3 750 vs. 3 200 mAh) sekä lisäominaisuuksina infrapunalähetin kaukosäädinkäyttöön, stereokaiuttimet, sekä 4 antennia mobiiliverkkokäyttöön. Viimeksi mainitusta ei Suomessa ole juuri vielä hyötyä, sillä tiedonsiirtonopeuksien kasvu vaatii tuen myös verkolta.

P10 Plus maksaa 200 euroa enemmän kuin P10, 799 euroa, joten ilmaiseksi eivät lisäherkut tule. Ratkaisevin tekijä P10:n ja P10 Plussan välillä valinnassa lienee lopulta koko.

10. Kannattaako ostaa?

P10 on monella tapaa hyvä älypuhelin. Kameroiltaan se kuuluu markkinoiden parhaimmistoon, näyttö on kirkas ja tarjoaa laajat katselukulmat, laatutuntuma on monilta osin moitteeton, pikalataus täyttää akun nopeasti, kaksi SIM-korttipaikkaa on aina parempi kuin vain yksi ja Kirin 960 -järjestelmäpiirikin tarjoaa riittävästi suorituskykyä – eikä sitä edeltäneistä Huawein piireistä poiketen vaivaa enää graafisen suorituskyvyn puute kilpailijoihin verrattuna.

Huawei P10:n näyttö on hyvä. Kirkkaus ja katselukulmat ovat riittävällä tasolla.

Huawei P10:n näyttö on hyvä. Kirkkaus ja katselukulmat ovat riittävällä tasolla.

Toisaalta P10:ssä on myös merkittävä heikkous näytöstä puuttuvana pinnoitteena eikä se myöskään ole vedenkestävä, eikä tarjoa käytännössä juuri mitään merkittävää uutta, mitä ei olisi nähty jo viime syksynä Mate 9 -puhelimissa.

Huawei P10:n 599 euron hinta on mielenkiintoinen. Se on kalliimpi kuin esimerkiksi kova haastaja OnePlus 3T 439 euron hinnalla, mutta toisaalta Samsungin odotetaan erittäin vahvojen huhujen mukaan hinnoittelevan uudet Galaxy S8 -huippupuhelimensa 799 ja 899 euroon. Niille parempi verrokki onkin 799 euron P10 Plus, joka sisältää lukuisia parannuksia perus-P10:stä. Varteenotettava kilpailija P10:lle on toki myös LG:n uusi G6, joka sekin tarjoaa suuremman näytön.

Loppujen lopuksi P10 tuntuu jäävän hieman väliinputoajaksi. Toisaalta se kohtaa uudet suuremman näytön ja pienempien näytönreunusten huippupuhelimet muilta valmistajilta ja toisaalta myös Huawein omasta mallistosta viime vuoden P9 tai Honor 8 selvästi edullisemmalla hinnalla ovat edelleen erinomaisia vaihtoehtoja P10:lle.

Hyvää Huawei P10:ssä:

+Laatutuntuma (lukuun ottamatta näytön pintaa)
+Kamerat
+Näytön kirkkaus ja katselukulmat
+Nopea pikalataus
+Nopea sormenjälkitunnistus
+Sormenjälkilukijan toiminta navigointinäppäimenä

Huonoa Huawei P10:ssä:

-Oleofobisen pinnoitteen puuttuminen näytöstä
-Ei vedenkestävä

Honor 8 on edelleenkin mainio edullisempi vaihtoehto P10:lle.

Honor 8 on edelleenkin mainio edullisempi vaihtoehto P10:lle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  Markus Lehtiniitty.
  Onko häviöttömästä Zoomista paljonkin hyötyä, toimiva Zoomauksessa?.

  • TS

   Mikäli haluaa zoomia käyttää, niin tietysti käytännössä häviöttömästä zoomista on P10- ja Mate 9 -sarjoissa hyötyä. :)

 2. SANDY

  Hyvä arvostelu pienin ajatuskatkoksin ;)
  Enkä turhan kova mekkala tuosta oleofobisesta pinnoitteesta, joillekkin ok joillekkin ei ja ainakin Markuksen mielipide asiasta on ehdoton ei:)

  ”P10:n eteen tuotu sormenjälkitunnistin toimii kuitenkin nyt myös myös navigointinäppäimenä.”

  ”Kameroiltaan se kuuluu markkinoiden markkinoiden parhaimmistoon,”

  • Markus Lehtiniitty

   Kiitti korjauksista. Fiksattu. :)

 3. jassu

  Onko tietoa puuttuuko P10 plus mallistakin oleofobinen pinnoite?

  • SANDY

   Ilmeisesti myös siitä puuttuu kyseinen pinnoite

 4. TS

  Jutusta jäi toki mainitsematta P10 Plus -mallin IPx3-luokitus ja piirilevyn nanopinnoite, jolloin laitetta voi käyttää vesisateellakin, mikäli välttämättä haluaa.

  ”Väliinputoaja-malli” tietysti riippuu näkökulmasta, mutta jos 599 eurolla saa erinomaisen älypuhelimen markkinoiden parhaimmistoa edustavalla kameralla, hyvällä akunkestolla ja pitkälti markkinoiden nopeimmalla lataustekniikalla, näen itse laitteen äärimmäisen mielenkiintoisena premium-luokan vaihtoehtona esimerkiksi Samsungin S8:lle, jonka näytönkoko onkin jo hyvin eri luokkaa, mutta niin on myös hinta (alkaen 800 euroa). Säästyneet rahat talteen ja vaikka vähän mukavammalle lomareissulle matkaan.

  P10 Plussan neljän antennin ratkaisusta on julkaisutilaisuuden mukaan muuten hyötyä laajemminkin kuin pelkässä tiedonsiirtonopeudessa, nimittäin kuuluvuudessa ja siinä, miten paljon katvealueet ja katkeilevat yhteydet vähenevät verrattuna vaikkapa kahden antennin ratkaisuun.

  • Markus Lehtiniitty

   Eipä tuota IPX3-luokilteltua suojausta kyllä voi kummoisena pitää, kun Samsungeista, Appleista ja Sonyista nyt ainakin löytyy jo täyttä vedenkestävyyttä.

   Yleensä ei meillä ole artikkeleissa alle IPX7/IPX8-tason vedenkestävyydestä edes mitään mainittu.

   • TS

    Jopas on negatiivista. Oletettavasti valtaosalle käyttäjistä roiskevesisuojaus on positiivinen ja uusi asia, joten asiasta olisi lähtökohtaisesti lukijaa ajatellen mukava olla maininta. Laitetta voi siis käyttää vesisateessa tai vaikka veneillessä, mikä lienee kuitenkin se tärkein pointti vedenkestävyydessä.

    Kysymyshän kuuluu, mitä hyötyä valtaosalle kuluttajista IPX7:sta tai vahvemmasta vedenkestävyydestä todellisuudessa on? Onko idea siinä, että laite voidaan upottaa vesikannuun ja kehuskella kavereille, että mullapa on tämmönen ja sulla ei? Tietysti, mitä vahvempi kestävyys, lähtökohtaisesti sen parempi, mutta todellisuudesta sillä vahvemmalla luokituksella ei todellisen käytön kannalta liene valtaosalle kulujttajista mitään hyötyä – etenkään, kun valtaosan IPX7-suojattujen laitteiden kanssa ei saa mennä uimaan eikä takuu korvaa mitään kosteusvaurioita, oli siinä luokitus tai ei.

    Se, että valmistajien pitäisi yksi toisensa perään tuoda samanlaisia ominaisuuksia vain siksi, koska muillakin on ilman varsinaista, konkreettista hyötyä valtaosalle kuluttajista, on sinällään hölmö ajatustapa.

    • Janne Laakso

     Tuo IPX3 ei tarjoa edes roiskevesisuojaa, vaan on suojaus vain (kevyttä) vesisadetta vastaan. Mainitsemassasi veneilyssä perusteltua olisi vähintään IPX7, jolloin pieni pulahdus ei vielä olisi haitaksi, ja roskeita vastaan vaaditaan IPX4.

     Esimerkiksi OnePlus mainitsee, että sen laitteet on kehitetty kestämään kevyt sade tai märillä käsillä käyttö. Käytännössä tuo vastaa IPX3-luokitusta. Myös Moto-puhelimissa käytetään nanopinnoitusta, jonka ansiosta ne selviävät sateesta ja roiskeista.

     Useissa uusissa huippuluokan laitteissa on jo vähintään IPX7-tason suojaus, ja esimerkiksi Samsungin uusissa A-sarjalaisissakin jo IP68. Tänä päivänä ei IPX3 yksinkertaisesti ansaitse erityisiä kehuja, sillä monilla valmistajilla on puhelimissaan vastaavan tason suojaus ilman isompaa mainostamista.

     • Markus Lehtiniitty

      Jep, kuten Jannekin jo mainitsi, todennäköisesti monet muutkin puhelimet täyttävät tuon IPX3-määritelmän selviten testistä vaikkei siitä meteliä pidetäkään.

      Siksi Huawein kestävyyttä ei ole kovin järkevää nostaa erityisesti esille.

 5. Ilkka

  Minulla on nyt sony Xperiax, siinä on vain yksi valokuva albumi. Kaikki kuvat kopioituu moneen kertaan yhteen ja samaan kansioon. Tästä puolesta en ole missään testissä huomannut mainintaa. Samsungilla voi luoda uusia kansioita whatsapille ym.

  • SANDY

   Ehkä siksi ei erikseen kun valtaosassa puhelimia sovelluskohtaiset kansiot syntyvät automaattisesti

 6. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Edelleen kyllä kiinnostaisi tietää, miten kaksoiskamerassa toimii optinen kuvanvakain.
  Onkohan tuo kaksoiskamera ihan huijausta? 🤔

  • SANDY

   Molemmissa on vakain ja värikuva muodostuu kahdesta kuvasta mustavalko ja väri kuvista jolloin kuviin saadaan parempi kontrasti, dynamiikka ja väritoisto.

   Mustavalko kuvauksessa käytetään vain mustavalko sensoria

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Hmm, leikin hieman paint.netillä ja testailin tuota. Kyllä sillä on ehkä mahdollista saada hieman parempi kuva haastavissa olosuhteissa. ”Pohjalla” oleva BW-kuva täytyy hieman ylivalottaa ja ”päällä” oleva värikuva ylikyllästää väreillä ja tehdä hieman läpiväkyväksi niin lopputuloksesta saa ehkä karvan verran paremman kuin yhdellä kuvalla kirkkaudella ja väreillä kikkailemalla. Eipä ole koskaan tullut mieleenkään tuollainen.

 7. Henrik1

  Kuuloke ja mikrofoni,ovatko laadukkaita eli laadultaan ”premium Hi-fi laatua”?.

 8. Henrik1

  Kun P10 Plus mallissa on (4) antennia,nin P10 maitaa olla (2)?.

  • Henrik1

   …taitaa olla siis.

 9. Aki

  Testissä ei mainita mitään ääniominaisuuksista. Millainen kaiutin? Onko soittoääni riittävän kuuluva?

  • SANDY

   Kato tuo pistämäni linkki

 10. Henrik1
  • SANDY

   Tuo pyöri joskus huhuissa ja joka jäi lopulta olemattomaksi kun mitään todisteita ei ollut jotka olisivat tukeneet väitettä, sääli. Olisi ollut kiva saada samanlainen ääni puhelimeen kuin mitä on tabletissani mediapad M3’ssa.

 11. Ilkka

  Onko Aasian puhelimet erikseen ja Euroopan? Asun Thaimaassa, millainen on kielivalikko, jos ostan täältä?
  Samsungiin joskus myyjä asensi Suomalaisen kielen.
  Sony ssä on kaikki kielet vakiona

  • Henrik1

   Kyllä on,mutta ero on ainakin operaattorien 3G/4G taajuuksilla….Google tietää paremmin ja enemmän. ;-)

   • Ilkka

    Samsung s5 toimi normaalisti suomalaisella 3g ja lte (4g?) korteilla
    Sony on ostettu täältä, se toimii myös ihan ok.. Thaikkukortilla. suomalaista korttia en ole vielä kokeillut muuten kuin Thaimaassa hiukan.
    Sonyssä on kaksi korttipaikkaa, kuukauden päästä olen viisaampi sen suhteen, olen silloin suomessa, mutta, luulen se on myös ok, koska puhelimessa on Suomen kieli jo vakiona.
    Sen takia tämä kysymys.

Tuoreimmat jutut