Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällainen on Huawei P10 Lite

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei P10 Liten eri värivaihtoehtoja.

Huawei P10 Liten eri värivaihtoehtoja.

Huawein P10 Lite on muuttunut hiljaisesti käytännössä julkistetuksi, vaikkei Huawei itse ilmeisesti esimerkiksi millään omilla verkkosivullaan puhelinta vielä mainitsekaan. P10 Lite on kuitenkin tullut jo tilattavaksi useissa eri maissa – viimeisimpänä nyt Isossa-Britanniassa laajasti myös eri operaattoreilta.

Keskihintaisen P10:n yhteys huippuluokan P10:een ja P10 Plussaan jää lähinnä nimeen ja samankaltaisiin piirteisiin ulkonäössä. Ominaisuuksissa yhdistäviä tekijöitä ei juuri ole lukuun ottamatta Android 7.0 Nougat + EMUI 5.1 -ohjelmistoa.

P10 Liten myyntiintulosta Suomessa ei ole vielä tietoa.

P10 Litessä on 5,2 tuuman LCD-näyttö 1920×1080 pikselillä, 12 megapikselin takakamera 1,25 mikronin pikselikoolla, 8 megapikselin etukamera, Huawein oma Hisilicon Kirin 658 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka (jaettu toisen SIM-korttipaikan kanssa), Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 4.1 / NFC -yhteydet, Micro-USB-liitäntä sekä 3 000 milliampeeritunnin akku 18 watin Huawei FastCharge -pikalatauksella. Sormenjälkitunnistin löytyy takaa. Myös puhelimen takapinta on lasia.

Lite-mallien aiemmasta linjasta poiketen P10 Lite tukee myös Huawein Knuckle Senseä eli toimintoja rystysellä näyttöä painamalla. Näin voi esimerkiksi rajata näytöstä otettavan kuvankaappauksen.

P10 Lite muistuttaa teknisesti erittäin paljon hiljattain Suomessa myyntiin tullutta Huawein sisarbrändin Honor 8 Liteä. P10 Liten Kirin 658 -piiri eroaa Honor 8 Liten Kirin 655:stä ilmeisesti vain ylikellottamalla rasituksessa kahta nopeammista neljästä ytimestä 10 prosentilla. Käytännössä ero lienee siis lähes merkityksetön. Lisäksi RAM-muistia P10 Litessä on gigatavu enemmän, mistä voi olla todellista hyötyäkin, ja tallennusmuistia tuplasti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Markus Lehtiniitty

    P10 Lite vuoti tammikuun loppupuolella verkkoon, tuolloin WAS-AL00-koodilla:

    http://mobiili.fi/2017/01/22/huawei-p10-huippupuhelin-jo-mahdollisissa-vuotaneissa-lehdistokuvissa-myos-kaksi-muuta-huaweihonor-uutuuspuhelinta-paljastui/

    Jutussa mainittu DUK-TL30 on sittemmin paljastunut Honor V9:ksi, joka julkistetaan pian Eurooppaan Honor 8 Prona.

Tuoreimmat jutut