Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sony patentoi: virtaa puhelimeen NFC:n avulla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia Lumia 1520 ja langaton DC-50-latauslaite

Saako puhelimet pian langatonta latausta NFC:n välityksellä?

Langaton lataus ei ole iskenyt älypuhelinmarkkinoilla itseään läpi, vaikka viime vuosien aikana monet puhelimet ovat tukeneet sitä. Langattomaan lataukseen on myös ollut useita eri tekniikoita, kuten Qi ja PMA. Sonyn uusi patentti kuitenkin hyödyntää langattomassa latauksessa laajasti käytettyä NFC-tekniikkaa. Sitä käytetään esimerkiksi lähimaksamisessa ja eri laitteiden yhdistämisessä.

Sonyn uusi patentti paljastaa, että patentoidun tekniikan avulla virta voisi kulkea laitteesta toiseen NFC:n avulla. Näin esimerkiksi ystävän puhelimesta voisi saada lisävirtaa puhelimeen, kun virta on loppumaisillaan. Asiasta uutisoi muun muassa BGR.

Vielä ei ole kuitenkaan selvyyttä, tuleeko Sony käyttämään tekniikkaa joskus kuluttajalaitteissa. Patentissa selvennetään, että tekniikkaa voitaisiin hyödyntää kaikenlaisissa NFC:tä tukevissa laitteissa. Näin ollen virtaa voisi saada puhelimeen useista eri laitteista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. LaDeX

    Kovasti uutiset puhuu että kilpailevia tekniikoita mutta käytännössä kaikki laitteet käyttää Qi:ta.