Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin Galaxy S8 laskee Android-puhelimista nopeimmin – yhden ytimen suorituskyky ei pärjää iPhonelle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S8 ja Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8 ja Galaxy S8+.

Samsungin tiedetään jatkavan Galaxy S8 -huippupuhelintensa kanssa tuttua käytäntöä, jossa osa markkinoista saa puhelimen Qualcommin ja suurempi osa Samsungin omalla Exynos-järjestelmäpiirillä. Galaxy S8 -puhelimissa piirit ovat Snapdragon 835 Qualcommilta ja Exynos 8895 Samsungilta itseltään.

Muun muassa Suomessa myyntiin on erittäin todennäköisesti tulossa Exynos-versio, joka on nyt ilmestynyt ensi kertaa GeekBench-suorituskykytestin tilastoihin, Galaxy S8+:n malliversiona (SM-G955F).

GeekBenchissä Galaxy S8:n eri piiriversioiden suorituskyky näyttäisi olevan kokonaisuutena pitkälti samalla tasolla. Yhden ytimen testissä Exynos-versio saa 1 978 pistettä, jolla se lyö niukasti 2,5 prosentin erolla Qualcomm-version 1 929 pistettä. Moniydintestissä Exynoksen etu kasvaa 4,8 prosenttiin (6375 vs. 6084).

Todellisessa käytössä yhden ytimen suorituskyky on perinteisesti tärkeämpi, sillä monissa käyttötilanteissa suuremmasta suoritinydinten lukumäärästä ja rinnakkaisesta laskennasta ei ole hyötyä – sovelluksia kun ei ole tehty hyödyntämään sitä.

Tarkemmissa tuloksissa Qualcommin piiri hyötyy virtapihimpien suoritinydintensä Exynosta korkeammista kellotaajuuksista, mutta Exynos puolestaan vie pidemmän korren selvästi muistilatensseja mitatessa.

Samsungin viime kevään huippupuhelin Galaxy S7 edge Exynos 8890 -piirillä yltää GeekBenchissä 1 885 ja 5 241 pisteeseen, eli siihen nähden uusi piiri näyttäisi tuovan merkittävää etua lähinnä moniydinlaskennassa. Huomioida kuitenkin kannattaa, ettei GeekBench mittaa graafista suorituskykyä, josta nykypäivänä on enemmän vielä pulaa älypuhelimissa ja jossa Exynos 8895:n pitäisi parantaa 8890:stä merkittävästi. Lisäksi erityisesti Galaxy S8:n tulokset voivat vielä parantua optimoinnin myötä. Toistaiseksi nähtyjä testituloksia ei välttämättä ole ajettu vielä ajettu viimeistellyllä ohjelmistolla.

Moniydinlaskennassa GeekBenchissä Exynos 8895:llä varustettu Galaxy S8 näyttäisi kipuavan toistaiseksi tehokkaimmaksi puhelimeksi, käy ilmi GSMArenan koostamasta vertailusta. Yhden ytimen suorituskyvyssä Applen iPhone 7 -puhelimille Apple A10 -piirillä ei ole vielä löytynyt vastusta.

Samsung tulee julkistamaan Galaxy S8 -puhelimensa 29. maaliskuuta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. JiiPee83

  Vertailuna vielä oma Galaxy s6 edge+ sai samaisessa testissä singlecore: 1402 ja multicore: 4190. Alkaa jäämään tehoissa jälkeen vaikka ei kyllä käytössä ole huomannut minkäänlaista hidastelua vaikka ikää alkaa olemaan jo puhelimella jonkinverran.

  • SANDY

   Sama täällä laitteena Nexus6P single: 1344 ja multi: 2823
   Alkaa olemaan jo tehoton vaikka käytössä ei sitä huomaakkaan android versio 7.1.2

   Tabletilla (mediapad M3) tuli jo parempi tulos single:1731 ja multi:5061

  • Hendriks

   Ollaan saavutettu ”plateau” jo vuosia sitten, nämä tehot menevät hukkaan näissä puhelimissa jo, tärkeämpiä kehitysaskelia on mm. muistit!. 😊👍

 2. Jaakko

  On ne hölmöjä nämä puhelinvalmistajat kun tunkevat puhelimiinsa moniydin prossuja, niistä ytimistä kun ei ole toimittajankaan mielestä mitään hyötyä. Ainoastaan niillä testeillä on merkitystä missä Apple pärjää, sanoo Lehtiniitty.

  • Hendriks

   Kasvaisit aikuiseksi!. 🙄

   • Matti#2

    Opettelisit käyttämään välimerkkejä.

 3. Aki m

  Speksit ennustavat todella heikosti todellisesta suorituskykyä.

  Synteettiset suorituskykyä mittaavat testit antavat suuntaa todellisesta suorituskyvystä.

  Käytännön testi antavat parhaan mahdollisen kuvan todellisesta suoritusta kyvystä.

  https://www.youtube.com/watch?v=0_gV1mJWRy0&ab_channel=PhoneBuff

  Todelliseen suorituskykyyn vaikuttaa prosessorin, grafiikkaprosessorin, muistin määrä, keskusmuistin nopeus, lukumuistin, kirjoitus ja lukunopeus, käyttöjärjestelmän ja ohjelmiston optimointi.

 4. Joni

  Aika surkeita nuo Exynos 8895:n ja Snapdragon 835:n single-core-tulokset Exynos 8890 ja Applen A10 nähden.

 5. MARKKU

  Sanoisiko joku mitä tämä lause pitää sisällään, mieluusti lyhyesti.
  Todellisessa käytössä yhden ytimen suorituskyky on perinteisesti tärkeämpi, sillä monissa käyttötilanteissa suuremmasta suoritinydinten lukumäärästä ja rinnakkaisesta laskennasta ei ole hyötyä – sovelluksia kun ei ole tehty hyödyntämään sitä.
  Eli kuluttaako akkua ja vaikuttaako nopeuteen silmämääräisesti. Kiitoksia etukäteen :)

  • Markus Lehtiniitty

   Vertailun aiheena olivat nuo mainitut yhden ytimen vs. monen ytimen testitulokset. iPhonessa on parempi suorituskyky, kun mitataan vain yhtä suoritinydintä. Monissa Android-puhelimissa parempi, kun testausohjelmisto hyödyntää useampaa ydintä.

   Käytännössä vielä tänä päivänä tärkeämpää on näistä mittauksista suorituskyky vain yhdellä ytimellä, koska useimmissa todellisissa käyttötilanteissa ei useampaa ydintä pystytä ainakaan täysimääräisesti hyödyntämään.

   Kaikista moderneista älypuhelimista löytyy suorittimesta useampia ytimiä, eikä esimerkiksi suoraan ydinten lukumäärän perusteella voida sanoa, kuluttaako joku puhelin enemmän akkua tai onko esimerkiksi 8-ytiminen piiri lainkaan nopeampi missään tilanteessa kuin vaikkapa 4-ytiminen.

 6. Azazel

  Single core tulos ei ole lähelläkään A10:n luokkaa :D

 7. Turhaa vertailua

  Vaikka iphonella single core tulokset aina paperilla selkeästi vahvempia, käytännön testeissä erot ovat kuitenkin paljon pienempiä. Nykyään kaikki premium puhelimet ovat tarpeeksi nopeita normaali käyttöön ja tehoja menee jo hukkaankin. Toisaalta voihan sitä ostaa rakettiautonkin ja mennä nopeasti suoraa tietä tai ostaa tehokas perheauto jossa myös vauhtia mutta myös mukavuutta ja muita ominaisuuksia kuin vauhti

  • Vili

   https://youtu.be/0_gV1mJWRy0 Kyllä se ero ihan käytössäkin on iso, mitä raskaampi softa tai peli sitä isommat erot tulee iPhonen hyväksi kuten tästä uudesta HTC U Ultra nopeustestistäkin voi katsoa.

   Eikä myöskään kannata sivuuttaa sitä että iPhone pitää 3GB:llä kaikki sovellukset taustalla kun HTC 4GB:llä lataa monet uusiksi.

   • Jumprahuiti

    Osaako joku selittää pitääkö paikkaansa, että näitä säikeitä, jotka pitää sovellukset taustalla hengissä, on vain rajattu määrä? Vai johtuuko hengissäpysymisen ongelma Androidissa itse käyttiksen rakenteesta, vai onko pullonkaula Googlen pakollisten taustapalveluiden määrä? Vai onko ehkä se Unix yhä vain se tehokkain systeemi?

 8. Bipolar bear

  Äh….Geekbenchiin ja sen näyttämiin tuloksiin/tietoihin on yhtä paljon luottamista kuin Suomalaisiin politiikkoihin. Saisivat päivittää tai pistää tuon koko kökkösovelluksensa aivan täysin uusiksi!

Tuoreimmat jutut