Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft jätti aukon korjaamatta – tällä kikalla pääsee yhä käsiksi kuviin lukitussa Windows-puhelimessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile.

Microsoft julkaisi eilen tiistaina vinon pinon korjauksia ja paikkauksia Windows 10 -käyttöjärjestelmälleen, mutta jätti korjaamatta ainakin yhden tiedossa olevan, yksinkertaisesti hyödynnettävän aukon.

Noin kuukausi sitten julkisuuteen tullut kikka kuvien katselemiseen lukitusta Windows 10 -puhelimesta toimii edelleen. Ilmeisesti Microsoft aikoo korjata ongelman vasta tulevan merkittävän Creators Update -päivityksen yhteydessä, sillä sen esiversioissa kikka ei ole toiminut enää hetkeen.

Kikka on varsin yksinkertainen, vaikkakin vaatiikin useamman vaiheen:

 1. Lukitussa laitteessa ota kameralla kuva
 2. Avaa kuva katseltavaksi vasemmasta alakulmasta löytyvän pikkukuvan kautta, kuvan avaamisen jälkeen poista se
 3. Paina takaisin-painiketta
 4. Yritä avata kuva uudelleen pikkukuvan kautta. Koska kuva poistettiin, pitäisi näkyä musta ruutu.
 5. Paina takaisin-painiketta
 6. Yritä edelleen avata kuva pikkukuvan kautta kolmannen kerran
 7. Nyt pitäisi olla mahdollista pyyhkäistä katsomaan kaikkia muita kuvia ja videoita

Alta löytyvällä videolla esitellään, kuinka kuviin pääsy lukitussa puhelimessa edellä mainituin ohjein onnistuu.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. reino

  Ei toimi koska puhelin on lukittu ja sehän tarkoittaa myös sitä, että kameratoiminto on lukittu.

  • SANDY

   Toimiipa

   • reino

    Minun Lumiassa ei toimi, kun puhelin on lukittu niin kamera on myös lukittu, ei auta vaikka painaa kuinka nappuloita tai näyttöä. Sitä paitsi tässä ei ole edes fyysistä kamerapainiketta joten miten voisin painaa sellaista jota ei ole? Ehkäpä sinulla on väärennetty iLumia joka on nikkaroitu kasaan sylttytehtaalla, että saadaan valejuttu valemediaan:))

  • Robob

   Väitätkö reino tosiaan, että sinulla ei puhelimen avauspainiketta painaessa lukitusnäytön vasemman alakulman kameraikonista kamera aukea? Toisaalta kukaan ei käytä Windows puhelimia, ja ketään ei oikeasti voi kiinnostaa jonkun luuseriwindowskäyttäjäraukan valokuvat edes säälistä. Microsoft kehottaa sinua vaihtamaan äkkiä järjestelmää johonkin toiseen. Microsoft ei halua, että Windows toimii mobiilissa. Microsoft puhelimessasi on kuin syöpä josta Microsoft ja Nadella haluavat sinun parantuvan. Vaihda järjestelmää vielä kun voit.

   • reino

    Väitän koska lukitusnäytön vasemmassa alakulmassa ei ole mitään kameraikonia. Puhelimella voi soittaa ainoastaan hätäpuhelun lukittuna. Jos kameran asetuksissa on sallittu kameran käyttö lukittuna ollessa voi ikoni ollakin jonkun puhelimessa näkyvissä, mutta eihän puhelin silloin ole oikeasti lukittuna. Kaikkiin puhelimiin pääsee sisälle jos ne ei ole aidosti lukittuina, tästä voimme olla ilmeisesti yhtä mieltä? Eli ios & android – luurit ovat myös avattavissa jos ne eivät ole aidosti lukittuja. Android puhelimia vaivaa virukset ja ios-puhelimia vaivaa jälkeen jääminen kehityksestä. WIN-10 luuria ei vaivaa virukset eikä kehityksen junasta jääminen, onkin mukava napsauttaa WIN-10 luuri kotona ja työpaikalla tukiasemaan ja avot sinulla on täysiverinen työasema käytössäsi, ei ole mikään lelu :))

    • Robob

     No kerrotko vielä mikä puhelin sulla on niin kokeilen itse? Eli sinullako on vain kaksi nappulaa lukitusnäytössä Windows ja haku? Väitän, että valehtelet, jos sinulla sen muka pystyy kameran asetuksista säätämään. Mun puhelimissa ei ainakaan pysty. Mistä ihmeen kehityksestä höpötät? Jos puhelimia ei tehdä, jos sen toimivat sovellukset lopetetaan ja uusia sovelluksia ei ilmesty, niin aika jälkeenjääneeltä tuntuu. Windowsin kehityksen juna suistui raiteilta silloin kuin Nadella alkoi visioimaan pää pilvessä. Ei kukaan hullu koske Windows puhelimiin missään muodossa koskaan, koska Microsoft niin itse halusi. Mulla on töissä ja kotona ihan täysveriset työasemat ilman kännykkääkin. Siinähän pelailet Wordillä ja chattailet Outlookilla ja unelmoit toimivasta Skypestä jota joku joskus suostuisi käyttämään. Muuten mahtaa olla aika hiljaista kännykkätyöasemassasi.

 2. Kari

  En saa otettua valokuvaa puhelimen ollessa lukittuna.

  • Kari

   Nyt pääsin eteenpäin, kun annoin kameralle oikeuksia tietosuoja-asetuksissa. Vaihe 4 ei onnistu, koska pikkukuvaa ei tule vasempaan alakulmaan.

 3. KöyhäPappa

  Yläreunan pikanäppäimet toimivat vaikka näyttö olisi lukittu. Sinne voi lisätä (ja myös poistaa) kameran, joten kuvaaminen kyllä onnistuu. Ilmeisesti myös, jos on fyysinen kamerapainike.

  • Kari

   Niinpä onkin, ja kuvan ottaminen onnistuu myös siirtymäpalkin kamerakuvakkeella. Kamerapainiketta ei ole tässä HP:ssä. Eilen päivitin tuon tuotantoversion 14393.953. Olisikohan siinä sittenkin paikattu tuo haavoittuvuus, koska jutun ohjeen vaiheeseen 4 jää kiinni.

 4. kalle_vierikas

  siis mitä v*** paskaa taas toimittaja levittää. Oma L950 .953 kännykkäni ei todellakaan päästä minua kuviini kuten te tässä väitätte..

Tuoreimmat jutut