Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Matrix-elokuvasta tulee uusi versio – muistatko vielä legendaarisen Nokia-puhelimen alkuperäisestä?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 8110 Matrix-elokuvassa.

Nokia 8110 Matrix-elokuvassa.

Vuosituhannen vaihteen aikakauden tapauksiin kuului myös The Matrix -elokuva.

Nyt Warner Bros on aikeissa tehdä legendaarisesta scifi-elokuvasta uuden version.

Suomalaisittain The Matrix muistetaan vielä aivan poikkeuksellisella tavalla siinä näkyvästi esillä olleesta Nokian 8110-puhelimesta. Elokuva nosti myös puhelimen kulttimaineeseen.

Matrixin ohella puhelimelle mainetta toi tietenkin myös sen massasta erottuva banaanimainen muoto.

”Elokuvassa käytetyn 8110:n liukukanteen oli filmausta varten viritetty jousi, jotta puhelin napsahtaisi hienosti auki. Tästä syystä moni sekoittaa puhelimen myöhäisempään 7110-malliin, jonka kannessa oli jo vakiona jousi. 8110:aa piti viritellä jo hieman kehitysvaiheessakin. (Nokialla teknologiajohtajana toiminut) Yrjö Neuvo muistaa, että prototyypin liukupinnoille piti levittää grafiittijauhetta, jotta kannen saisi liukumaan sulavasti. Muuten se ei onnistunut. Valmiissa mallissa ongelma oli jo ratkaistu”, kertovat Niko Kettunen ja Timo Paukku kirjassaan Kännykkä: Lyhyt historia.

Uuden Matrixin teko on vielä niin ensiasteella, että elokuvaan mahdollisesti tulevista puhelimista tuskin on vielä mitään tietoa. Nokia-puhelinten ohella myös Samsungilla on ollut roolinsa Matrixissa, sen jatko-osassa Reloadedissa vuodelta 2003.

Uuden Nokia 3310:n herättämä huikea kiinnostus ja suosio heittävät kuitenkin ilmoille kysymyksen: voisiko HMD Global tuoda takaisin myös 8110:n – ja vieläpä jälleen Matrixin kanssa yhteistyössä?


Alla The Matrix -kohtauksessa nähdään Nokia 8110.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. kalle_vierikas

    ei saata**. eikö mitään voi jättää rauhaan ja pitää pas**taa kaiken päälle.. Matrix on trilogia. piste.