Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 10 sai ison päivityksen – mukana helmikuussa puuttumaan jääneet paikkaukset

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10 logo

Helmikuussa Microsoft jätti väliin niin sanotun tilkkitiistain päivitykset Windows 10:lle, mutta nyt maaliskuussa yhtiö on palannut jälleen normaaliin tahtiin, kertoo Windows Central. Tuttuun tapaan kuukauden toisena tiistaina julkaistu korjauspäivitys on tällä kertaa poikkeuksellisen iso, kun mukana ovat sekä helmikuulle kaavaillut päivitykset että maaliskuun päivitykset.

Microsoft herätti helmikuussa ihmetystä, kun se jätti perinteisen tilkkitiistain suojauspäivityksen julkaisematta viime hetken ongelmien vuoksi. Vaikka tavanomaiset kuukausittaiset korjauspäivitykset helmikuussa jätettiinkin julkaisematta, julkaisi Microsoft korjauksia Flash Playerin haavoittuvuuksille Edge- ja Explorer-selaimissa. Nyt Windows 10:n koontiversio 14393.953 tuo sekä helmi- että maaliskuun korjauspäivitykset.

Huhtikuussa odotettavissa on isompi päivitys, kun Microsoftin odotetaan julkaisevan Creators Update -paketin, joka tuo uusia ominaisuuksia Windows 10:lle. Tämä epävirallisesti Redstone 2 -nimellä liikkuva päivitys on ensimmäinen tänä vuonna julkaistavista kahdesta isommasta Windows 10 -päivityksestä.

Creators Updatessa Microsoft on panostamassa päivityksen nimen mukaisesti muun muassa luomiseen 3D-työkaluilla, pelaamiseen sekä ihmisten väliseen yhdistämiseen. Lisäksi päivitys uudistaa Windowsin automaattisia päivityksiä niin, että esimerkiksi ammattikäyttäjille koituu päivitysten asennuksista aiempaa vähemmän haittaa ja viivytyksiä.

Microsoftin on huhuttu julkaisevan Creators Update -paketin 11. huhtikuuta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. up-to-date

    Oli tosiaan isompi päivitys, joka tökki läppärissä. Eka yritys päättyi virhekoodiin, joka googlauksen perusteella oli jokin timeout. Bootin jälkeinen toinen yritys onnistui lopulta, mutta kesti paljon kauemmin kuin aiemmat päivitykset. Eli odotettavissa vähintään parin tunnin jumppa jos käynnistät päivityksen itse. En seurannut erikseen levytilan tarvetta, mutta vapaa tila on vähentynyt näköjään sen verran näkyvästi, että varmasti monta gigaa pitää olla vapaata tilaa, että onnistuu. Seuraava update vaatineekin sitten varmaan parikymmentä gigaa tilaa aiempien isojen päivitysten tapaan eli eipä onnistukaan enää ilman massiivista siivousta etukäteen…

Tuoreimmat jutut