Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin tuleva Galaxy S8 tunnistaa myös kasvosi – käy alle 0,01 sekunnissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sormenjälkitunnistin on Galaxy S8:ssa takana. Vasemmalla kuvassa käytetään myös takaa edelleen löytyvää sykemittaria.

Sormenjälkitunnistin on Galaxy S8:ssa takana. Vasemmalla kuvassa käytetään myös takaa edelleen löytyvää sykemittaria.

Samsungin tulevat, 29. maaliskuuta julkistettavat Galaxy S8 -huippupuhelimet tulevat sisältämään tuoreen korealaisraportin mukaan myös nopeasti toimivan kasvojen tunnistuksen.

Vuotokuvien jälkeen ihmetystä Galaxy S8:ssä on herättänyt sormenjälkitunnistimen outo ja hankalaksi mielletty sijainti puhelimen takana kameran rinnalla. Jos tuoreimmat tiedot kasvojen tunnistuksesta kuitenkin pitävät paikkansa, vähenee sormenjälkitunnistimen merkitys huomattavasti.

Jo aiemmin Galaxy S8:aan on tiedetty olevan tulossa myös jo Galaxy Note7:ssäkin nähty iirisskanneri, mutta niiden toiminta ei ole tähän asti täysin vakuuttanut älypuhelimissa. Helpommin toimiva kasvojen tunnistus voisi parantaa tilannetta huomattavasti.

”Iirisskannauksen joidenkin nopeus- ja tarkkuusrajoitusten myötä olemme päättäneet lisätä kasvojen tunnistuksen Galaxy S8:aan”, Samsungin edustajan kerrotaan todenneen. ”Kasvojen tunnistuksella kestää alle 0,01 sekuntia avata puhelin lukituksesta.”

Myös Applen syksyllä tulevan uuden huippu-iPhonen on raportoitu yhdistävän sormenjälkitunnistuksen, iirisskannerin sekä kasvojen tunnistuksen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hetkinen

  Siis puhutaanko nyt samasta kasvontunnistuksesta, mikä löytyy jo esim. Huawein liki pari vuotta vanhasta, n. 100-130 euroa maksavasta P8 Litestä, varmaan halvemmistakin? Mikäli kyllä, onhan se hienoa, että ovat Samsungilla vastaavanlaisen tekniikan tuoneet kalleimpaan malliin, kun kaksi muuta vaihtoehtoa (iirisskannaus ja sormenjälkitunnistin) ovat molemmat epäonnistuneet pahemman kerran käytännössä kaikissa Samsungin malleissa. Ihme touhua.

  • JiiPee83

   Osittain totta sen suhteen että iiris skanneri on aivan turha jos sitä ei voi käyttää hämärässä sekä puhelin pitäisi olla kohtisuoraan tunnistaakseenn esimerkiksi yöllä jos pitäisi saada puhelinta nopeasti avattua niin epäilen vahvasti että se ei tule onnistumaan.

   Sormenjälki skannaus on toiminut jo Galaxy s6 ajoista lähtien kun junanvessa eli erittäin smoothisti ja sulavavasti,eli se ei nyt postauksessasi pitänyt laisinkaan paikkaansa.

   • Hetkinen

    Valitettavasti väite on tosi niin oman kuin medioiden käytön myötä. Lukija vain on hidas ja hyvin epävarma toiminnaltaan, mitä myös eri arvosteluissa aina toistetaan – täysin syystäkin. S7:ssakaan ei vielä ole kovin hyvin toimivaa sormenjälkitunnistinta eikä sen puoleen ole uudessa A-sarjassakaan. Jopa S5:n pyyhkäisymallia oleva lukija toimi varmemmin, vaikkakin harvoin.

 2. Hendriks

  Nämä ei oikein nykytekniikalla ole käytännöllisiä, puhelin pitää tunkea kohtisuoraan naamaa kohden eikä toimi pimeässä!.

Tuoreimmat jutut