Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Intel ostaa Mobileyen – 15,3 miljardin dollarin jättikaupalla mukaan robottiautoihin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Intelin logoIntel aikoo ostaa israelilaisen Mobileyen, joka on vahvasti mukana autojen muuttumisessa jatkuvasti älykkäämmiksi. Mobileye on kehittänyt jo pitkään autoihin erilaisia kuljettajaa avustavia ja törmäyksiä estäviä järjestelmiä. Tulevaisuudessa siintää luonnollisesti asema osana itseajavien robottiautojen teknologiakokonaisuutta.

Intelin ja Mobileye vahvistivat kaupan pari tuntia sen jälkeen, kun tieto oli vuotanut julkisuuteen. Intel maksaa Mobileyen osakkeista 15,3 miljardia dollaria. Ostetun liiketoiminnan arvoksi järjestelyssä tulee 14,7 miljardia dollaria. Intel tarjoaa Mobileyen osakkeesta 63,54 dollaria.

Kaupan odotetaan toteutuvan tulevan yhdeksän kuukauden aikana.

Mobileye ja Intel ovat jo aiemmin aloittaneet läheisen yhteistyön, jossa Intelin rooli oli toimittaa suorittimia Mobileyen järjestelmiin. Lisäksi ne ovat kertoneet yhteistyöstä BMW:n kanssa.

Intel vahvistaa yritysostolla merkittävästi asemaansa robottiautojen kehityksessä. Mukaan markkinoille pyrkivät myös Qualcomm ja NVIDIA, joka on toistaiseksi näyttänyt menestyneen autojen älykkäinä aivoina toimivien ratkaisujen markkinoilla erinomaisesti.

Autojen muuttuminen älykkäämmiksi on saanut Intelin lisäksi liikkeelle muutkin teknologia-alan suuret nimet. Esimerkiksi Samsung sai juuri päätökseensä historiansa suurimman yrityskaupan, kun se osti 8 miljardilla dollarilla autoihin monenlaista teknologiaa alihankkijana toimittavan Harmanin.

Qualcomm puolestaan laajentaa autoratkaisuihin myös jättimäisellä 47 miljardin dollarin NXP-yritysostolla.

Päivitys kello 14.05: Intel ja Mobileye ovat vahvistaneet kaupan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut