Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä on todennäköisesti Galaxy S8:n uudenlainen sormenjälkitunnistustekniikka – Synaptics esitteli uuden tunnistimensa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kuvankaappaus Synapticsin promovideolta.

Kuvankaappaus Synapticsin promovideolta.

Synaptics on esitellyt uuden optisen sormenjälkitunnistimen. Se saattaa hyvinkin päätyä ensimmäisten joukossa ellei ensimmäisenä Samsungin tulevaan Galaxy S8 -huippupuhelimeen.

Galaxy S8:aan on jo huhuttu optista sormenjälkitunnistinta ja Synaptics on ollut Samsungin aiempien tuotteiden sormenjälkitunnistimien toimittaja, joten arvailuille ei vaikuttaisi jäävän kovin paljoa sijaa.

Tähän asti älypuhelimissa on nähty kapasitiivisia ratkaisuja, jossa tunnistin lähettää sormenpäähän pienen sähkövirran ja muodostaa sen perusteella kuvan sormenjäljestä. Qualcomm puolestaan on esitellyt lasin läpi toimivan, ainakin jo muutamissa kiinalaispuhelimissa käytettävän ultraäänitunnistustekniikan, mutta Galaxy S8:aan huhutun optisen sormenjälkitunnistimen kerrottiin ainakin aiemmin olevan tätäkin tarkempi ja nopeampi.

Synapticsin uutuus kulkee nimellä Natural ID FS9100 ja se voidaan sijoittaa saman lasin alle näytön kanssa. Synapticsin mukaan tunnistin toimii 1 millimetrin lasin läpi, mukaan lukien hieman kaarevan 2.5D-lasin. Kapasitiivisista poiketen myös optisen tunnistimen pitäisi ultraäänitekniikan tavoin tunnistaa aiempaa paremmin myös märät sormet.

Galaxy S8:aan on huhuttu koko etupuolen kattavaa näyttöä, mutta aivan tarkat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Puhetta on kuitenkin ollut myös näyttöön integroidusta sormenjälkitunnistimesta. Synaptics itse puhuu nyt tiedotteessaan vain tunnistimen sijainnista lasin alla etupuolella näytön alapuolisessa reunuksessa.

Sormenjälkitunnistimen sijoittaminen erillisen painikkeen sijaan näyttölasin alle parantaa kuitenkin joka tapauksessa sen kestävyyttä, ja helpottaa laitteiden tekemistä vedenkestäväksi.

Lisäksi Synapticsin esittelemä uusi tunnistin mahdollistaa myös aiempaa ohuemman rakenteen, erityisesti yhdessä Samsungin jo Note7:ssa käyttämän ja nyt myös korealaislähteiden mukaan Galaxy S8:aan odotettavan uuden näyttötekniikan ansiosta, jossa kosketuksen tunnistavat anturit on integroitu näyttöpaneelin kanssa.

Synapticsin uuden FS9100-tunnistimen massatoimitusten valmistajille pitäisi alkaa vuoden 2017 toisen neljänneksen aikana. Tällä aikataululla se saattaa ehtiä juuri ajoissa valmiiksi Galaxy S8:aan, jonka lanseerausta on povattu vasta myös huhtikuulle viime vuosien Galaxy S -uutuuksista poiketen.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jesse

  Kirjain eroa, Synaptics eikä Synaptic.. mä jo ihmettelin.

 2. Hendrik

  Käytössäni on molemmat S7 edge ja iPad Air 2,. Siinä missä S7:n sormenjälkitunnistin herjaa joka päivä, iPadin toimii lähes virheettömästi!. Etenkin käsienpesun jälkeen ero on huomattava iPadin eduksi,. 😕

  • JiiPee83

   Alkaa Galaxy s8 hype omalla osallani kasvaa, varmasti suuri hyppäys eteenpäin Galaxy s6 edgestä josta ei ole ollut mitään huonoa sanottavaa tähän asti. Kaikki toiminut kun sormia napsauttamalla. Ensin käsitin että sormenjälki skannaus menee koko näyttöalueelle mutta se integroidaankin kotinapin alle joten todennäkösesti kotinappitoiminnot pysyvät ennallaan.

Tuoreimmat jutut