Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WikiLeaksilta lupaus: CIA:n hyökkäyskeinot annetaan korjattavaksi ennen jatkopaljastuksia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Julian Assange.

Julian Assange.

WikiLeaksin perustaja Julian Assange on luvannut paljastussivuston aikovan luovuttaa tiedot sen hallussa olevista lisämateriaaleista teknologiayhtiöille, jotta nämä voivat paikata tuotteensa turvallisuuden varmistamiseksi.

Alkuviikon WikiLeaksin tuhansien dokumenttien CIA-tietovuoto paljasti erilaisia Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun hyödyntämiä haavoittuvuuksia ja hyökkäysmenetelmiä. Antamansa tiedon mukaan julkaistu materiaali vastasi kuitenkin vasta yhtä prosenttia WikiLeaksin halltuun päätyneistä dokumenteista.

Teknologiayhtiöistä niin Apple, Google kuin myös Microsoft ovat kommentoineet, ettei peruskäyttäjille koidu paljastuksista toistaiseksi suurta vaaraa ja monien haavoittuvuuksista olevan jo korjattu. Teknologiayhtiöiden työtä on vaikeuttanut, ettei WikiLeaks ole toistaiseksi toimittanut tai julkaissut tarkempia yksityiskohtia kaikista haavoittuvuuksista. Ilman tietoa haavoittuvuudesta ei sitä voi myöskään korjata.

Haavoittuvuuksien tuominen julki avaisi ne koko maailman hakkereiden ja vihamielisten tahojen hyödynnettäväksi.

Assange lupaa nyt toimittaa tarvittavat materiaalit teknologiayhtiöille. ”Kun materiaalit on käytännössä riisuttu aseista, julkaisemme lisää yksityiskohtia”, totesi Assange BBC:lle.

”Olemme nähneet Julian Assangen lausunnon ja meihin ei ole vielä otettu yhteyttä”, kommentoitiin puolestaan Microsoftilta.

Yhdysvalloissa sekä CIA että FBI ovat nyt käynnistäneet tutkimukset materiaalien päätymisestä WikiLeaksille. Assangen puheiden mukaan CIA olisi kuitenkin tiennyt jo viikkojen ajan materiaalien olevan WikiLeaksin halllussa eikä tehnyt asialle mitään.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut