Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

CIA-vuoto paljasti monia haavoittuvuuksia, tuskin syytä suureen huoleen – Apple: monet aukoista jo korjattu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Joukko iPhone-puhelimia.Vuotosivusto WikiLeaks julkaisi eilen laajasti materiaalia Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun CIA:n käytössä olevista tekniikoista sekä mahdollisuuksista salakuunnella ja päästä käsiksi muun muassa Android- ja Apple-laitteiden tietoihin. Mobiililaitteiden lisäksi CIA:lla olisi keinot esimerkiksi salakuunnella Samsungin älytelevisioiden kautta.

Google ei ole nähtävästi vielä kommentoinut asiaa mitenkään tarkemmin Android-käyttöjärjestelmän osalta, mutta Apple on kertonut ”monien” CIA-asiakirjoista paljastuneiden aukkojen olevan jo paikattu tuoreimmassa iOS-versiossa. Joitakin haavoittuvuuksia ilmeisesti yhä on olemassa, koska Apple puhuu vain monien paikkaamisesta, ei kaikkien. Lisäksi se totesi toimivansa nopeasti muiden tunnistettavien haavoittuvuuksien korjaamiseksi.

CIA:n keinojen WikiLeaks-vuoto voi avata käytetyt tekniikat sekä haavoittuvuudet koko maailman hakkereiden käyttöön.

Vuotaneiden asiakirjojen mukaan CIA:lla olisi myös valmiudet jopa salattujen viestien tarkkailuun useissa eri viestipalveluissa, kuten WhatsApp, Telegram, Confide sekä Signal. Käytännössä CIA nappaisi viestit ennen kuin ne salataan.

Kaikkiaan CIA:n arsenaaliin lukeutuu haittaohjelmia, viruksia, troijalaisia, nollapäivähaavoittuvuuksia sekä etänä käytettäviä hallintaohjelmia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut