Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android Nougat saapui Samsung Galaxy S7:lle – näitä uudistuksia se tuo

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android Nougat.

Samsung on julkaissut Android 7.0 Nougat -päivityksen Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -laitteille myös Suomessa. Uusi Android-versio tuo jo itsessään muutamia uudistuksia, mutta samassa yhteydessä Samsung on uudistanut myös laitteiden käyttöliittymän ulkoasua varsin perusteellisesti. Tässä katsaus joihinkin uudistuksiin, joita Nougat-päivitys S7:lle ja S7 edgelle tuo.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Ilmoitusvalikko näytti heti päivityken jälkeen tältä. Nougat myös niputtaa kaikki tietyltä sovellukselta saapuvat ilmoitukset yhteen, sen sijaan, että esimerkiksi kaikki Facebook-ilmoitukset näkyisivät valikossa pitkänä listana.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Pika-asetusvalikon ilme on uudistunut, ja nyt sinne voi lisätä myös joidenkin kolmannen osapuolen sovellusten pikatoimintoja, kuten Spotifyn offline-tilan tai Google Mapsin nearby-toiminnon.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Pika-asetusvalikon lisäksi myös varsinainen asetusvalikko on uudistunut ja yläosan oikotiekuvakkeet ovat poissa.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Päivityksen myötä tulee mahdollisuus tasapainottaa ja optimoida suorituskyky ja virrankulutus eri tilanteisiin sopivaksi.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Optimointimahdollisuuksiin lukeutuu muun muassa mahdollisuus muuttaa näytön sisällön tarkkuutta. Oletuksena käytössä on Full HD (1920×1080 pikseliä), mutta tarjolla on myös 1280×720 sekä 2560×1440 pikseliä. Videoiden parannus toimii yhteensopivien sovellusten kanssa.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Uutena ominaisuutena on sinisen valon suodatin, jonka voi halutessaan aikatauluttaa käynnistymään automaattisesti joka ilta.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Sovelluskansion ulkoasu on muuttunut ja lajittelu- ja muokkausmahdollisuudet löytyvät hakupalkin valikkokuvakkeen takaa. Oletussovellusten kuvakkeita on hieman uusittu ja kolmannen osapuolen sovellusten kuvakkeet näkyvät oletusteemassa kehystettyinä.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Kolmannen osapuolen sovellusten asennuksen voi poistaa suoraan kotivalikosta, ja joitain sovelluksia voi myös siirtää lepotilaan, jolloin ne eivät päivity eivätkä lähetä ilmoituksia. Lepotila päättyy, kun sovellus seuraavan kerran avataan.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

S7-mallit tukivat jo ennestään jaetun ruudun moniajoa, mutta Android Nougatissa tuo toiminto on nyt natiivina.

Samsung Galaxy S7 Android Nougat

Päivityksen asennuksen jälkeen puhelin tarjosi Samsung Payn käyttöönottoa, mutta Samsungin mobiilimaksupalvelu ei vielä toimi Suomessa. Ruotsiin se sen sijaan saapui juuri.

Kuten kuvista käy ilmi, päivitys laittaa uusiksi niin valikkoja, oletussovellusten ulkoasua kuin myös esimerkiksi järjestelmän näyttämät fontit. Edellä näytettyjen uudistusten lisäksi päivitys toi muun muassa uuden Samsung Pass -järjestelmän, joka pitää tallessa käyttäjän salasanat ja kirjautumistiedot eri verkkosivuille ja joihinkin sovelluksiin. Pass suojaa tiedot Samsung Knox -suojauksella ja kirjautuminen hoituu biometrisesti, eli sormenjäljellä.

Myös kamerasovellus uudistui, ja siellä liikkuminen tapahtuu nyt pyyhkäisyeleillä. Erilaiset suodattimet saa esiin pyyhkäisemällä kamerasovelluksessa vasemmalle, erilaiset kameratilat löytyvät pyyhkäisemällä oikealle ja etu- ja takakameroiden välillä voi vaihtaa pyyhkäisemällä ylös- tai alaspäin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. MARKKU

  Oisko pieni virhe tullut toisen kuvakkeen yläpalkkiin kun yhteyspalkki/kuvake kuvataan naittamokaistana vai onko vika kuvankäsittelyssä. Huumoria tarvitaan mutta pitääkö kaikki siittä :)

  • Hendriks

   Kyseessä on langattoman verkon SSID,.

  • Janne Laakso

   Kappas, enpä kiinnittänyt huomiota. Kyseessä tosiaan on oman lähiverkkoni nimi, jonka taustalla on jo vanhentunut vitsi. En ole jaksanut nimeä muuttaakaan, kun sitten pitäisi kaikki laitteet yhdistää uudelleen :D

 2. Hendriks

  Jannella on rakastajar (tai rakastaja) Kiinassa?. (WeChat)!. 😅

 3. EK lukija

  S7 päivittyi tänään. Ihan kiva käyttää, mutta Elisa kirja -sovellus ei enää toimi kunnolla. Voinhan mä ladata Elisa Kirjan uudelleen, josko toimis, mutta sitten katoaa kirjanmerkit? E K -sovelluksen aikana puhelin alkoi myös kuumentua. En nyt usko, että laite itse hajoaa sopivasti tähän?

 4. Nata

  Mukavaa että tuli taas jotain uutta.

 5. Margit Mäki

  Saako tuota päivitettyä versiota pois ja entisen tilalle? Päivityksessä on niin paljon huononnuksia entiseen versioon, että vaikea ymmärtää, miksi tätä on tehty. Siis ainakin meidän yrityksemme käyttöön soveltuu nyt paljon huonommin. Eli saako edellisen version jotenkin takaisin?

  • meeri

   Osaako joku vastata tähän? Pahoja probleemia sen jälkeen kun asensin Nougatin.

 6. Jeppes

  Aivan surkea päivitys! Ulkoasun muuttumiseen tietysti tottuu (jos tottuu), mutta eniten häiritsee se, että akun kesto on nykyään todella surkea tai ainakin paljon huonompi kuin ennen ja puhelin kuumenee tavallista useammin ihan normi käytössä. Harmittaa että päivitin vaikka kai jostain sen vanhankin takaisin saa..?

  • Jokke

   Paikannus on alkanut kuluttaa huomattavasti aiempaa enemmän. Jotain tapahtui jo ennen Nougat-päivitystä.
   Nyt on GPS, Wi-Fi ja Bt kytkettävä vain tarvittaessa päälle. Näin akkukesto on tyydyttävä. Muilla näyttövirityksillä ja laitteen ylläpitoasetuksissa siirtämällä sovelluksia lepotilaan voi vielä hiukan parantaa.
   Näyttö/kuvakekehykset/vain kuvakkeet valinnalla poistuu kuvakkeiden turhat taustat.

 7. Jokke

  Kamerasovellus vaatii nyt tallentaakseen paikkatiedon tarkan paikannuksen. Kun tarkka paikannus on käytössä Wi-Fi on käytössä vaikka tilarivin kuvakkeen mukaan Wi-Fi on kytketty pois.
  Asettamalla ”asetukset/yhteydet/sijainti/vain laite” virrankulutus putoaa huomattavasti.

 8. Jokke

  P*******n insinöörit kannattaako hukata 1/3 akkuvirrasta siihen, että muutaman sekunnin päivässä ehkä paikannus on muutaman metrin tarkempi. Myös tuo oletussääsovellus haluaisi ”tarkan” paikannuksen, mutta toistaiseksi sen käyttöä voi lykätä.