Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi grafiikka-arkkitehtuuri julki – näin iPhonen suorituskyky voi saada lisää puhtia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Imagination Technologies Furian.Apple on ollut pitkään Imagination Technologiesin asiakas ja myös sen osaomistaja. Nyt Imagination on esitellyt seuraajan jo vuonna 2010 lanseeratulle edelliselle Rogue-grafiikkasuoritinarkkitehtuurilleen. Uusi arkkitehtuuri kantaa nimeä Furian.

Furianiin perustuva grafiikkasuoritin voi löytää tiensä iPhoneen kenties ensi vuoden syksynä. Vielä tämä vuosi on liian aikaista, sillä varsinaiset uuteen arkkitehtuuriin perustuvat suoritinratkaisutkin esitellään vasta myöhemmin tänä vuonna.

Applen iPhonen osalta toki pakkaa sekoittavat myös Applen omat toimet. Se on viime aikoina myös grafiikkasuorittimissa liikkunut kohti kustomoituja ratkaisuja, mutta säilyttäen edelleen pohjalla Imaginationin arkkitehtuurin.

Uusi Furian-arkkitehtuuri tarjoaa saman lopputuloksen kuin suoritinpäivityksissä on tapana: lisää suorituskykyä, pienemmällä virrankulutuksella. GLOPSein mitattava suorituskyky on kasvamassa 35 prosentilla, mutta käyttöliittymän ja pelisuorituskyvyn osalta tärkeä ”pikselien tuottokyky” eli fillrate-suorituskyky jopa 80 prosentilla. Pelaamisessa kokonaissuorituskyky onkin Imaginationin mukaan nousemassa 70-90 prosenttia, kun todellisten käyttötapojen tulosten kerrotaan parantuvan osien summaa enemmän.

Furianin myötä voidaan hyödyntää myös korkeampia tarkkuuksia, millä on merkitystä erityisesti virtuaali- ja lisätyn todellisuuden käyttökohteissa.

Arkkitehtuuria kuvaillaan hyvin laajennettavaksi sekä skaalautuvaksi, eli se tulee sopimaan myös edullisempiin suoritinratkaisuihin huippuluokan ohella.

Furianin arkkitehtuurimuutoksia.

Furianin arkkitehtuurimuutoksia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Tommi

    Helio x30 tulee myös käyttämään powerVR grafiikkaa.

Tuoreimmat jutut