Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin HoloLens-laseista tulossa paremmat – hinnanlasku kolmesta tonnista ei prioriteetti

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft HoloLens.

Microsoft HoloLens.

Microsoft jatkaa HoloLens-lasiensa kehitystyötä yrittämällä tehdä laseista ensisijaisesti paremmat hinnan laskemisen sijaan. Näin sanoo CNETin haastattelussa ”HoloLens-lasien isä” Alex Kipman.

Microsoft kauppaa sekoitetun todellisuuden HoloLens-lasejaan toistaiseksi vain valituissa maissa suunnattuna sovelluskehittäjille sekä yritysprojekteihin. Lasien hinta Euroopassa on 3 299 euroa. Microsoft on kertonut toistaiseksi lasien myyntimäärän liikkuvan vain tuhansissa kappaleissa.

Kipmanin mukaan lasien tarjoamaa kokemusta on tarkoitus parantaa. ”Laittaisin etusijalle uppoutumisen nostamisen yhdessä mukavuuden kanssa. Nämä asiat vetävät toiseen suuntaan, koska ne merkitsevät hintojen menoa ylös. En kuitenkaan ole viemässä hintaa ylös, mutta nostamassa uppoutumista ja mukavuutta”, kommentoi Kipman mahdollista hinnanlaskua.

HoloLensin läpi esimerkiksi Minecraft-peli voi tulla osaksi todellista maailmaa - esimerkiksi tässä pöydän ja sohvan päälle koottuna.

HoloLensin läpi esimerkiksi Minecraft-peli voi tulla osaksi todellista maailmaa – esimerkiksi tässä pöydän ja sohvan päälle koottuna.

Ajan myötä myös HoloLens-lasien on tultava edullisemmiksi massamarkkinoiden avautumiseksi. Tällöin puhuttaisiin alle tonnin hinnoista.

HoloLens-lasien nykyisen version yksi keskeinen haaste on kapea alue, jolla lasit esittävät hologrammejaan tosimaailman päällä. Kipmanin tavoite parantaa laseihin uppoutumista merkitseekin varmasti näkökentän laajentamista.

Varsinaisten HoloLensien lisäksi Microsoft tuo Windows Holographicin myös edullisempiin virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laseihin yhdessä laajasti eri laitevalmistajien kanssa. Nämä uudet virtuaalilasit ovat tulossa markkinoille kevään aikana Windows 10:n Creators Update -päivityksen myötä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut