Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hei hei Lumiat: Microsoftin puhelinmyynti romahti 81 % – hypetettyjä HoloLens-laseja myyty vasta ”tuhansia”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Lumia-puhelimista on tulossa historiaa.

Lumia-puhelimista on tulossa historiaa.

Microsoftin loppuvuoden loka-joulukuun tulos täytti markkinoiden odotukset. Vahvasti pilvipalvelujen liiketoiminnassa sekä Azurella että Office 365:lla kasvavan Microsoftin puhelinliiketoiminnan kutistuminen sen sijaan vauhdittui.

Microsoft kertoi puhelinlaitteiden liikevaihdon laskeneen 81 prosentilla vuotta aiemmasta. Romahdus syveni edeltäviltä huhti-kesäkuun ja heinä-syyskuun neljänneksiltä, jolloin liikevaihto laski 71 ja 72 prosenttia. Huomioon täytyy ottaa Microsoftin myyneen Nokia-peruspuhelinliiketoiminan marras-joulukuun vaihteessa HMD Globalille, mikä myös osaltaan pienentää liikevaihtoa.

Microsoft ja jälleenmyyjät ovat koko loppuvuoden siivonneet kovin alennuksin Lumia-puhelimia varastoistaan. Pikku hiljaa varastot alkavatkin jo ehtyä. Microsoft kertoi viime kesänä strategiamuutoksesta puhelimissa, eikä ole vielä sen jälkeen julkistanut ainuttakaan uutta puhelinta. Huhuissa ja odotuksissa on myyttinen Surface-puhelin, jota odotetaan kuitenkin aikaisintaan loppuvuodesta 2017.

Microsoft ei enää kerro toimittamiensa puhelinten kappalemääriä, mutta Lumia-toimitukset lienevät olleet jo alle miljoonaa kappaletta vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Microsoft HoloLens.

Microsoft HoloLens.

Myös Microsoftin paljon puhelimia paremmin menestyneiden Surface-laitteiden tuoma liikevaihto laski 2 prosenttia vuotta aiemmasta. Vuosi sitten Microsoftilla oli kaksi merkittävää Surface-uutuutta, kun sen sijaan tämän vuoden lopulla ei nähty uutta Surface Prota, Surface Book sai vain pienen päivityksen eivätkä uuden Surface Studio -pöytäkoneen toimitukset ehtineet vielä päästä vauhtiin. Liikevaihdon junnaamista lähes ennallaan voidaan näin pitää jopa hyvänä suorituksena.

Microsoftin laitteisiin lukeutuvat myös sekoitetun todellisuuden HoloLens-lasit, joiden menekki ei vielä juurikaan näy Microsoftin tulosnumeroissa. Microsoft ei kertonut laseista tulosjulkistuksensa yhteydessä, mutta HoloLensin kaupallinen johtaja Roger Walkden on BETT-tapahtumassa Lontoossa kertonut Microsoftin myyneen HoloLensejä vasta ”tuhansia”. Lasit on tarkoitettu toistaiseksi vasta kehittäjille ja yrityksille ja niiden hinta on yli 3 000 euroa.

Yhteensä Microsoft keräsi loka-joulukuulta oikaistun 26,1 miljardin dollarin liikevaihdon, 8,2 miljardin dollarin liikevoiton sekä 6,5 miljardin dollarin nettotuloksen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. sero

  Mikä katkeruus journalismista tietoakaan.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Arvaappa kummassako paistaa enemmän katkeruutta, sun kommentissa vai tässä artikkelissa…

   Miten sä itse uutisoisit Lumioiden myynnistä?

   • t. eri

    Trollin mielestä otsikossa ei ole liioittelua? Myyntimääriin enkä sisältöön ota kantaa mutta onhan tuo otsikko turhan yliampuva.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Ei

 2. KIME1980

  Samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa

 3. Henrik

  Tämähän oli odotettavissa, että puhelinmyynti romahtaa täysin. Hololens laseista tulee varmasti menestys, kuhan tulee halvempi kuluttajaversio!

 4. Juha

  Silti Lumioihin tulee edelleen paremmin päivityksiä kuin Androideihin tulee koskaan tulemaan.

  • Hendrik

   Puhelimia onkin pääosin samalla raudalla ja vain muutamia Androidin satoihin ja tuhansiin verrattuna!. 🙄

   • Henrik1

    Menneen talven Microsoft Lumia.

  • Maw83

   Lumioihin tarvii kymmenen korjausta ennen ku toimii ees jotenkin.

 5. Markku

  Eipä ole mikään ihme kun vuoteen ei ole tullut uusia Lumioita. Toinen merkittävä syy on tietysti se, että Microsoft on itse viestittänyt, että eipä paljon kiinnosta.

Tuoreimmat jutut