Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: varhaiset iPhone-prototyypit esittelevät kilpailevia ideoita

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Ensimmäisen iPhonen julkistuksen 10-vuotispäivä on saanut monet muistelemaan vanhoja. Jo ennen merkkipäivää verkkoon vuoti materiaalia erilaisesta AcornOSista, joka oli iPodista kasvanut haastaja lopulta iPhonessa nähdylle käyttöjärjestelmälle.

Nyt tämä AcornOS ja toinen erittäin varhaisen vaiheen iPhone-ohjelmisto on asetettu vertailuun videolla.

Videolla nähdään edelleen AcornOS virtuaalisella, näytöllä käytettävällä kosketuspyörällä. Sen sijaan toinen vaihtoehto sisältää jo suoraan kosketusnäytöllä toimivat, joskin erittäin rujot painikkeet. Kuten tiedetään, eri lähestymistapojen takana oli Applen sisäinen kilpailu, jossa vastakkain olivat iPod-kehityksen vetäjä Tony Fadellin ja OS X -puolelta tulleen Scott Forstallin ideat. Puhelimet tunnetaan P1- ja P2-nimillä. Lopulta Forstall voitti, onneksi, kehityskilpailun ja iPhone syntyi sellaisena kuin sen nykyään tunnemme.

Myös uuden videon on julkaissut Sonny Dickson.

Video antaa esimerkin siitä, kuinka karuja ensimmäiset prototyypit lopulta koko alan mullistavasta tuotteesta voivat olla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Timipa

  Jos otsikoitte ”videolla” niin voisitteko edes laittaa linkkiä kyseiseen videoon?

  • Markus Lehtiniitty

   Ei, vaan liitämme videon osaksi juttua, kuten tässäkin. Jos ei satu toimimaan adblock päällä, niin ei voisi vähempää kiinnostaa.

   • Overlord

    ”Jos ei satu toimimaan adblock päällä, niin ei voisi vähempää kiinnostaa.”

    Siis hetkinen. Täälläkö jo suoraan sanottuna v*ttuillaan sivuston lukijoille? Aijaijai…

    • Vili

     Erittäin hyvä kommentti oli Markukselta, ei varmaan tarvi valittaa jos on itse aiheuttanut ongelmansa :D

     • Virtanen

      Näin juuri. Sitä saa mitä tilaa, kun itse Adblockin kanssa piilottaa itseltään verkkosivujen sisältöä, ja kehtaa vielä vinkua :D Jollainhan näiden ilmaisten uutissivujen pitää toimintansa rahoittaa, itse en ainakaan Adblockia käytä, koska satun pitämään uutisista, joita pääsen lukemaan maksamatta.

     • Kairaaja

      Itse en käytä ad blokkei, mutta rupeehan tää sivu olemaa tuskasta luettavaa mobiili vehkeillä. Ymmärrän hyvin, että jotku käyttää näitä. Jossain vaiheessa se edessä on ku roska mainonnalla täytetää sivut.

     • Vili

      ”mutta rupeehan tää sivu olemaa tuskasta luettavaa mobiili vehkeillä”

      Miten mobiili tähän liittyy?

     • Marko

      Ei pienintäkään ongelmaa lukea sivustoa puhelimella 6S:lla kaikki toimii täysin kuten tietokoneellakin. Puhelimessa myös F-Secure ADBLOCKER käytössä ja ei sekään tuota mitään ongelmia.

   • Robob

    Eli sinä Markus vaan linkkailet toisten videoihin ja myyt siihen mainoksia joita muiden on pakko katsoa. Kuulostaa hyvältä bisnesidealta. Miten tuo eroaa esim. piraattilahdesta tai porhubista? Toivottavasti Maksat Sonnyllekin jotain. Minulla kyllä näkyy video ilman, että näkyy yhtään mainosta.

    • Markus Lehtiniitty

     Öö, mitä ihmettä…? Ihan kuin tässä nyt olisi jotain outoa ja erikoista. Kaikkihan näin toimivat.

     Jos videotaan ei halua upotettavan, voi sen myös erittäin helposti YouTubesta estää.

     Mielestäsi siis meidän ei pitäisi käyttää upotusmahdollisuutta, vaikka sellainen on tarjolla? Upotus on samalla myös linkki YouTubeen. Se, jos typerät adblockit videon sitten piilottavat, ei ole meidän ongelma.

 2. Jiipee

  Mielenkiintoista olisi kuulla, mikä vaikutus – vai oliko mitään – MyOrigolla, oli iosään.

 3. akzuh

  Käyttäkää hyvät ihmiset esim ublock sovellusta, näkyy videot mutta mainokset pysyvät poissa.

Tuoreimmat jutut