Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen tähtiohjelmistokehittäjä lähti Teslalle johtamaan Autopilotin kehitystä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Chris Lattner.

Chris Lattner.

Applella yli kymmenvuotisen uran tehnyt Chris Lattner siirtyy autonvalmistaja Teslan Autopilot-kehityksen vetäjäksi tammikuun aikana.

Lattner vastasi Applella sen Swift-ohjelmointikielen kehittämisestä sekä kehittäjätyökaluista, kuten Xcodesta. Näin hän oli myös yksi näkyvämpiä ohjelmistokehittäjiä yhtiöstä ulkopuolisten sovelluskehittäjien suuntaan.

Tesla toivottaa Lattnerin tervetulleeksi blogissaan.

Teslalla Lattnerin työsarka eli Autopilot käsittää Tesla-autojen tekemisen itseajaviksi vaihe vaiheelta. Jo nykyisin Teslat voivat ajaa itsenäisesti hyvässä säässä asianmukaisesti merkityillä suurilla maanteillä ja moottoriteillä, mutta kuljettajan pitää pysyä jatkuvasti valppaana ottamaan auto hallintaansa.

Teslan Autopilot toimii suuremmilla teillä, ei vielä kaupunkikeskustoissa ja pikkukujilla.

Ennen Lattneria Teslan Autopilotin kehityksestä vastasi väliaikaisesti Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin toisessa yrityksessä, SpaceX:ssä ohjelmistoista vastaavana johtajana myös työskentelevä Jinnah Hosein, joka Lattnerin tulon pääsee palaamaan täysin takaisin SpaceX:n pariin.

Myös Apple voidaan mieltää nykyisin Teslan kilpailijaksi, sillä myös sen tiedetään kehittäneen omaa autoaan sekä jatkavan nyt autoprojektiaan ensisijaisesti autonomisten ajamisjärjestelmien eli robottiautojen tekniikan parissa työskennellen. Applen ylimmän johdon on raportoitu antaneen autoprojektille tämän vuoden loppupuolelle asti aikaa kehittää itseajamisen teknologiaa ja ohjelmistoja, kunnes autoprojektin suunnasta tehdään lopullinen päätös.

Lattnerin roolia Applen autosuunnitelmissa ei tiedetä. Sekin oin mahdollista, ettei hän ole ollut missään tekemisissä Applen Titan-nimeä kantavan autoprojektin kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut