Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Applen menneiden vuosien iPodista kasvanut ”AcornOS” – onneksi tästä ei tullut iPhonea!

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen iPodista eteenpäin puhelimeen kehittämä "AcornOS".

Applen iPodista eteenpäin puhelimeen kehittämä ”AcornOS”.

Applen tiedetään kehittäneen iPhonea alun perin kahdesta eri lähtökohdasta: laajennuksena tuolloin suosituista iPod-soittimista tai toisaalta Mac-tietokoneiden OS X:n ”kutistamisena” puhelimeen sopivaksi. Lopulta jälkimmäinen vaihtoehto voitti – ja varmastikin hyvä niin. iPhonen tulo muutti koko mobiilialan.

Jos Apple olisi jostain syystä valinnut toisen tien, voisi maailma olla hyvin erilainen.

Apple-vuotaja Sonny Dickson on nyt julkaissut alta löytyvän videon YouTubessa. Videolla esitellään AcornOS-nimistä järjestelmää, jota kuvaillaan Applen iPodista eteenpäin kehittämäksi puhelimen käyttöliittymäksi. Mukana iPodia muistuttavissa valikoissa ovat myös puhelu- ja viestitoiminnot.

Videolla nähdään AcornOS virtuaalisella, näytöllä käytettävällä kosketuspyörällä mutta todennäköisesti oikeaan tuotteeseen olisi tullut iPodien tapaan fyysinen kosketuspyörä ja tässä kyse on vain testaustarkoituksessa luodusta ympäristöstä. Täytyy myös muistaa, että kyse on erittäin varhaisesta ja kaukana valmiista olevasta versiosta. Kun iPodin laajentamisessa näin puhelimeksi ei ollut järkeä, päätyi Apple kehittämään eteenpäin monikosketuspohjaista iPhonea, jonka nykyään tunnemme ja tiedämme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut