Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Syy Applen MacBook Pron akkutestin kohutuloksiin selvisi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple MacBook Pro.

Apple MacBook Pro.

Applen paljon muutakin puhetta ja porua herättäneen uuden MacBook Pron ympärillä nousi erikoinen kohu, kun Yhdysvalloissa erittäin arvostettu Consumer Reports jätti sen suosituksetta ensimmäisenä MacBookina. Syynä olivat akkutesteissä paljastuneet erittäin paljon vaihdelleet tulokset, jotka aiheuttivat suurta hämmennystä.

MacBook Prota oli jo aiemmin kritisoitu jäämisestä todellisessa käytössä selvästi Applen kertoman 10 tunnin akunkeston alapuolelle. Consumer Reportsin testiraportti löi lisää löylyä tälle kritiikille.

Nyt Apple on Consumer Reportsin kanssa yhteistyötä tehtyään kertonut erikoisiin akku-tuloksiin löytyneen syyn. Consumer Reportsin testikäytäntöön on kuulunut selaimen välimuistin kytkeminen pois päältä, jolloin selain lataa verkkosivut akkukestotestissä aina täysin uudelleen palvelimelta verkon yli. Tähän asetukseen liittyvä harvinainen ja ajoittainen bugi johti Consumer Reportsin erikoisiin testituloksiin.

”Sen jälkeen, kun pyysimme Consumer Reportsia ajamaan saman testin normaaleilla käyttäjäasetuksilla, he kertoivat meille MacBook Pro -järjestelmien johdonmukaisesti tarjonneen odotetun akunkeston”, toteaa Apple lausunnossaan.

Applen mukaan selaimen välimuistin kytkeminen pois päältä on kehittäjille tarkoitettu ominaisuus eikä vastaa kuluttajien todellista jokapäiväistä käyttöä. Lisäksi uusimmassa macOS:n beetatestiversiossa Apple on korjannut asetukseen liittyneen, oudot tulokset aiheuttaneen ohjelmistovirheen, joten ongelma on kokonaan poistunut.

Consumer Reports on kertonut nyt testaavansa MacBook Pron uudelleen tällä viikolla. Sen odotetaan tämän jälkeen päivittävän raporttiaan.

Alun perin Consumer Reportsin akkutestissä esimerkiksi 13 tuuman näytöllä ja Touch Barilla varustettu MacBook Pro sai kolmella eri yrityksellä 16 tunnin, 12,75 tunnin ja vain 3,75 tunnin lukemat. Samalla tavoin ilman Touch Baria varustetun version akunkesto vaihteli 19,5 tunnista vain 4,5 tuntiin ja 15 tuuman MacBook Pron 18,5 tunnista 8 tuntiin.

Consumer Reports kertoo, että akunkestotestissään se lataa 10 verkkosivua toistuvasti. Verkkosivut on tallennettu palvelimelle sen testilaboratoriossa ja ne ladataan erityisesti testaamiseen tarkoitetun Wi-Fi-verkon yli. Näyttö on jokaisesta koneesta määritelty 100 nitin kirkkaudelle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jepajuudas

  OS X:n bugi aiheutti Macbook pron huonot akkutulokset. Vika korjattu betatestiversioon ja saapuu käyttäjille piakkoin.

 2. Marko

  No jo oli typerästi testattu aikaisemmin, ilmeisesti hakemalla haettu huonoa tulosta. Kyllähän testien pitää vastata sitä miten kuluttaja konettaan käyttää, tuskin kovin monikaan käyttää selainta ”ilman” välimuistia paitsi foliohatut.

  • Sillattiis

   Incognito?

 3. abcdef

  Todenmukainen tilanne tai ei, mutta olisi silti olettanut että tulokset olisivat suunnilleen linjassa eri ajokerroilla… mitä lie tuo bugi sitten aiheuttaakaan.

  • Markus Lehtiniitty

   Buginhan todettiin olevan ajoittainen.

Tuoreimmat jutut