Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Oikaistu: LinkedIn lähetti virheellisiä sähköposteja – ei lopetakaan Windows-puhelinsovellustaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

LinkedIn logo.Oikaisu 11.1. kello 9.40: LinkedIn otti yhteyttä ja kertoi lähettäneensä virheellisesti sähköposteja sovelluksen lopettamisesta myös osalle Windows-käyttäjiä. LinkedIn ei kuitenkaan ole lopettamassa nyt Windows-puhelinsovellustaan, vaan sen toiminta jatkuu normaalisti. Lisäksi uudet käyttäjät voivat yhä ladata sovelluksen. Lopetuspäätös koskee Android- ja iOS-alustojen vanhaa LinkedIn-sovellusversiota.

LinkedIn ei tarjonnut lisätietoa sen Windows-puhelinten sovelluksen mahdollisesta päivittymisestä tai tulevista muutoksista.


LinkedIn on ilmoittanut lopettavansa vanhempien sovellusversioidensa tuen kuluvan viikon päätteeksi sunnuntaina 15. tammikuuta.

Lopettaminen iskee erityisesti Windows-puhelimiin, sillä LinkedIn ei ole esitellyt niille uudistunutta sovellusta, joka muilla alustoilla nähtiin jo loppuvuodesta 2015. LinkedIn suosittelee sovellusta käyttäneille vaihtamista uudempaan versioon, eli käytännössä Androidiin tai iOS:ään. LinkedInin sähköposti-ilmoituksesta on kertonut Windows Central.

Hieman erikoisemman tilanteesta tekee LinkedInin kuuluminen nykyään itse Microsoftille sen ostettua palvelun jättimäisessä 26,2 miljardin dollarin kaupassa. Aivan lopullisesti LinkedIn ei sovelluksena Windows-puhelimista siis välttämättä katoa, vaan voi tehdä aikanaan paluun UWP-sovelluksena Windows 10:lle. Mitään viitteitä tästä ei kuitenkaan toistaiseksi ole, eikä Microsoft muutenkaan ole enää viime aikoina tuonut monia parhaimpia palvelujaan ja sovelluksiaan omalle Windows-alustalleen.

Sovellusten poistuminen on jo arkipäivää Windows-puhelimissa. Harva se viikko kuullaan uutisia maailmanlaajuisesti suosittujen sovellusten tuen päättymisestä. Suomessa paikallisissa sovelluksissa tuki Windows-puhelimille on ollut poikkeuksellisen hyvä Nokia Lumia -historian vetämänä, mutta myös tältä osin pikku hiljaa tilanne on alkanut muuttua. Merkittäviä sovelluksia ei välttämättä ole vielä lakannut toimimasta, mutta uudistavia päivityksiä tai uusia sovelluksia tuotaessa Windows-puhelimet eivät monesti ole enää tuettujen piirissä, vaan huomio kiinnitetään Androidiin ja Applen iOS:ään, joihin myös suuri osa käyttäjistä on jo siirtynyt.

Esimerkiksi Ilta-Sanomat uudisti sovellustaan loppuvuodesta, mutta vain Androidilla ja iOS:llä. ”Vaikka kehityksen painopiste on Androidissa ja iOS:ssä, Ilta-Sanomilla on edelleen paljon Windows-puhelinkäyttäjiä. (Sovelluksesta vastaava tuottaja Nicklas) Kosken mukaan heitä ei olla jättämässä oman onnensa nojaan, sillä sovellus toimii jatkossakin”, kertoi Ilta-Sanomat tuolloin, Toisena esimerkkinä vaikkapa uusi C More -suoratoistopalvelu on tulossa sovelluksena Androidille ja iOS:lle – mutta ei Windows-puhelimille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

Tuoreimmat jutut