Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvostelussa OnePlus 3T – huiman hyvä hinta-laatusuhde

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

OnePlus 3T

Kiinalaisen OnePlussan uutuusmalli 3T, eli muutamilta yksityiskohdiltaan viritetty versio aiemmasta OnePlus 3:sta, saapui Suomeen marraskuun loppupuoliskolla, ja reilua kuukautta myöhemmin on helppo todeta, että kyseessä on hinta-laatusuhteeltaan kertakaikkisen erinomainen puhelin. Laitteella on sisäisen tallennusmuistin määrästä riippuen hintaa 439 tai 479 euroa, eikä laite ominaisuuksiltaan juurikaan häpeä isojen valmistajien selvästi kalliimmille lippulaivamalleille. Joissain kohdissa, hieman mieltymyksistä riippuen, OnePlus 3T voi olla jopa parempi, kuin nuo isojen nimien huippulaitteet.

Mobiili.fin ensituntemukset OnePlus 3T:stä voit lukea tämän linkin takaa. Jo tuolloin, vajaan viikon käytön jälkeen, tuli todettua, että laite vaikuttaa varsin pätevältä. Nyt, kun käyttöä on takana jo enemmän, voi tuon samaisen mielikuvan edelleen allekirjoittaa. Paljoakaan moitittavaa ei OnePlus 3T:stä ole löytynyt.

Laite on varsin miellyttävästi ja sirosti muotoiltu, viimeistely on huolellista ja ulkoiset seikat kaikin puolin kohdillaan. Laitteen muotoilu on sellainen, etten uskaltaisi sitä käyttää ilman suojakoteloa, sillä etupaneeli saattaa helposti ottaa osumia jos laite pääsee putoamaan. Tältä osin 3T ei tosin eroa esimerkiksi Samsungin edge-malleista tai uusimmista iPhone-malleista millään tavalla, ja OnePlussan valikoimista kyllä löytyy miellyttäviä koteloita, jotka antavat laitteelle suojaa ja käyttäjälle mielenrauhaa.

OnePlus 3T

Muutaman testiviikon aikana ei 3T ole paljoakaan ongelmia tarjonnut. Easypark-pysäköintisovelluksen kanssa ilmeni kerran jumitteluja, ja henkilökohtaisesti en pidä OnePlussan suppeasta ja rumasta emoji-valikoimasta, joka siis on Googlen vanhoja peruja. Kollegalla taasen ilmenee muutaman kerran viikossa ongelmia Google-näppäimistön kanssa, mutta esiasennettu Swiftkey-näppäimistö toimii ongelmitta. Hyvin todennäköisesti myös Google-näppäimistön ongelmat korjaantuvat ohjelmistopäivitysten myötä.

Ainoa isompi moitteen sija laitteessa on puuttuva IP67- tai IP68-luokitus. Tätä nykyä niin Apple, Samsung kuin Sonykin tarjoavat vedenkestäviä huippupuhelimia, joten jonkinlaisena lippulaivojen perusominaisuutena sitä voi jo pitää. OnePlus tosin mainitsee sivuillaan, että kaikki sen puhelimet on suunniteltu kestämään tyypillisiä arkielämän olosuhteita, joten esimerkiksi kevyen vesisateen tai märkien käsien ei pitäisi laitetta vahingoittaa. Takuu ei kuitenkaan kata kosteusvaurioita ja kalliimmissa lippulaivapuhelimissa käytettyä kunnollista suojausta vettä tai pölyä vastaan OnePlus 3T:stä ei löydy.

OnePlus 3T

Tehoa laitteessa on rutkasti, ja 3T onkin varustettu Qualcommin tämän hetken tehokkaimmalla järjestelmäpiirillä, Snapdragon 821:llä, joka on hieman viritetty versio aiemmasta 820-piiristä. Siihen asti, että uudemmalla Snapdragon 835:lla varustetut puhelinmallit ehtivät kevään aikana kauppoihin, on 821 mobiilisuorittimien tehokkainta kärkeä. Yhdessä kuuden gigatavun RAM-muistin kanssa OnePlus 3T:stä löytyy kyllä potkua vaativiin tehtäviin.

OnePlus 3T

Kameraosasto on tämän päivän huippupuhelimille tärkeä seikka. 3T:ssä kameraosastoa on päivitetty  OnePlus 3 -malliin verrattuna uudella 15,9 megapikselin etukameralla ja 16 megapikselin takakamera on 3T:ssä saanut safiirista valmistetun linssisuojan.

Maisema iPhone

Maisema iPhone 7:llä kuvattuna.

Maisema OnePlus

Sama maisema OnePlus 3T:llä.

Zoom iPhone

Lähempi tarkastelu iPhone 7:n kuvaan osoittaa OnePlussaa luonnollisemmat, joskin paikoin hieman haaleat värit.

Zoom OnePlus

OnePlussan kameralla on taipumusta ylisaturaatioon.

Myönnän, että etukäteen olin epäileväinen 3T:n kameroiden suhteen. Jostain syystä mieleeni oli iskostunut ajatus siitä, että edullisen hinnan vuoksi OnePlus 3:ssa ja 3T:ssä ei kamera pärjäisi muiden valmistajien kameroille, mutta ennakkoluuloni näyttää olleen aiheetonta. Itselleni tärkeää on kameran ja sen tarkennuksen nopeus, ja näissä OnePlus 3T pärjäsi varsin mukavasti. Kuvien napsiminen käy nopeasti ja kuvanlaatukin on asiallista.

Hamara iPhone

Hämärässä otettu kuva iPhone 7:llä.

Hamara OnePlus

Sama tilanne OnePlus 3T:llä kuvattuna.

Hamara zoom iPhone

Hämäräkuva iPhone 7:llä.

Hamara zoom OnePlus

Hämärässä kuvatessa OnePlussan kamera hukkaa yksityiskohtia.

Kameran kuvanlaatu ei aivan pärjää vertailussa kalliiden huippupuhelimien, kuten Samsung Galaxy S7:n tai iPhone 7:n kanssa, mutta OnePlussan kamera ei missään nimessä ole kuvanlaadultaan huono. Kuvanlaatu on kaiken kaikkiaan varsin mainio, ja kuten edellä jo mainitsin, kamera toimii kohtuullisen nopeasti ja varmasti, mikä on monille tärkeää puhelimen kamerassa. Ennakkoluuloistani huolimatta OnePlus 3T ei kameroidensa osalta häviä kalliimmille kilpailijoilleen paljoakaan, ja varsinkin laitteen hinta huomioon ottaen voi kameroita pitää erittäin hyvinä.

OnePlus 3T

Yksi mielenkiintoinen osa-alue OnePlus 3T:ssä on sen laaja muokattavuus. Ensimmäiset OnePlus-piuhelimet käyttivät juuri laajasta muokattavuudestaan tunnettua CyanogenOS-käyttöjärjestelmää, ja vaikka nykyisellään käytössä on OnePlussan oma OxygenOS, on samoja elementtejä edelleen mukana. Käyttöjärjestelmä pohjautuu toki Googlen Androidiin, mutta asetusvalikosta löytyy paljon sellaista, mitä ei muiden valmistajien puhelimista välttämättä löydy. Esimerkiksi erilaisten eleiden avulla saa puhelimen käytöstä varsin sujuvaa ja käyttäjä voi muuttaa monia asetuksia oman makunsa mukaisiksi. Näistä löytyy lisätietoja taannoisesta vinkkiartikkelistamme.

OnePlus 3T

Akku OnePlus 3T:ssä on kasvanut reilut 13 prosenttia OnePlus 3:een verrattuna, ja kapasiteettia 3T:ssä on 3400 milliampeerituntia. Valmistaja mainostaa mielellään 3T:n Dash Charge -pikalatausta, ja miellyinkin siihen hyvin nopeasti. Peruskäytössä yhdellä akullisella pärjäsi vaivattomasti koko päivän, ja pikalatauksen ansiosta yksi reilun puolen tunnin lataussessio aamupäivisin tarjosi riittävästi virtaa koko päivän tarpeisiin. Jos pelatessa tai muuten ahkerasti näppäillessä pääsi virtaa kulumaan tavallista enemmän, auttoi toinen puolen tunnin latausjakso alkuillasta puhelinta taas jaksamaan ongelmitta aamuun asti.

Kaikkinensa OnePlus 3T on testijaksolla ollut varsin hyvä puhelin. Testijakson aikana laitteen Android Marshmallow -pohjainen käyttöjärjestelmä OxygenOS 3 on saanut kaksi pientä päivitystä, jotka ovat korjanneet ohjelmiston bugeja. Tätä kirjoitettaessa ei Android Nougat -pohjaista OxygenOS 4 -päivitystä vielä ole testilaitteelle asennettavaksi saapunut, mutta virallisesti uusin Android on 3T:lle jo julkaistu ja se saapunee ladattavaksi lähipäivien aikana. Nougat-päivitys tuo muutamia mukavia uudistuksia jo valmiiksi hyvään puhelimeen.

OnePlus 3T

Alle 500 euron hinnastaan huolimatta OnePlus 3T tarjoaa huippuluokan tehoa ja ominaisuuksia sekä ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoon kuuluvan hinta-laatusuhteen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jesse

  One Plussalla otetuissa kuvissa oli huomattavasti enemmän tarkkuutta (esim zoomattu kuva jossa keltaisen kerrostalon tiilet ei eivät erotu juuri lainkaan iPhonella toisistaan vaan ovat yhtä mössöä). Oliko iPhonen kuvia pakettu jotenkin, kun pitäisi olla paras kamerapuhelin?

  • Janne Laakso

   Tässä artikkelissa näkyvät kuvat toki ovat julkaisuteknisistä syistä useampaankin otteeseen pakattuja, mutta kyllä sama ilmiö näkyy alkuperäisiä kuviakin tarkastellessa. Tuo on se ero 12 megapikselin ja 16 megapikselin välillä. Kunhan valoa on riittävästi tarjolla, OnePlussan kamera on tarkempi ja kuvat kestävät enemmän zoomausta.

 2. Onion

  Tuon nougat päivityksen saa todella helposti ladattua. Asenna ilmainen Opera VPN ja valitse VPN maaksi Kanada. Sit päivitys asetuksiin mahdollisuus ladata ja päivittää Nougat. Saa kyllä puhelin kivasti uusia ominaisuuksia kun uusin Android sisällä.

 3. Henrik1

  Voiko OnePlus 3T mallin kameran kuvien laatua vertaa Samsung Galaxy S5 Neo mallin kameran laatuun?.

 4. Ademeion

  Jesse näyttäisi olevan oikeassa tarkkuusasiassa. OnePlussan päiväkuva on selvästi iPhonella otettua tarkempi. Kyseessä ei ole vain terävöinnin tai suuremman kontrastin luoma vaikutelma, vaan OnePlussan kuvassa näkyy oikeasti enemmän yksityiskohtia. IPhonella otettu hämäräkuva on sen sijaan on tarkempi kuin OnePlussan. Samaten OnePlus ylikorostaa värejä, kuten jutussa sanotaan.

  Tämä on aika erikoinen havainto, jolle olisi mukava saada vahvistus lisäkuvien muodossa. Jos kyse ei ole vain yhdestä viallisesta iPhone-yksilöstä, niin asiasta keskustellaan varmasti pian laajemminkin alan sivustoilla.

 5. Tommi

  Nougat päivitys oli muuten hyvä, mutta bugeja löytyy kokoajan lisää, useimmat bugit tulevat koska siirtyminen MM -> N ja jotkut asetukset ja muut häiritsevät toimintaa, sen takia OP3T kannattaa myös tehdaspalauttaa ja kaikki tiedot pyyhkiä (muista backup!) jotta bugien määrä vähenee huomattavasti :)

  Mutta jotkut bugit ovat sitten ihan Nougat päivityksen takia tulleet, esimerkiksi Dark teeman toimivuus on aika huono Nougatin kanssa, ja monet toimintojen asiat vääntyvät default teemalle, kuin dark teemalle.

  Kyllä bugeja on ilmoitettu jo niin iso kasa, että luulen hotfix päivityksen tulevan pian (ja toivottavasti siinä olisi Tammikuun korjaukset Googlelta)

 6. foliohattu päässä

  Minua kiinnostaisi, miten OnePlus voi tarjota näin hyvää hinta-laatusuhdetta. Muut valmistajat pyytävät samanlaisesta +700 euroa, nämä alle 500 euroa. Mietinkin, mistä tämä ero tulee? Myydäänkö tieto Kiinaan vai kuinka? Revitään työntekijöiden selkänahasta?

  • Ademeion

   Työntekijöistä otetaan epäilemättä irti todella paljon, ja heille maksetaan vähemmän kuin esimerkiksi Korean tasavallassa ja Taiwanissa. Työsuojeluun ei panosteta niin paljon kuin muualla. Ympäristölainsäädäntö on kevyttä ja siitä aiheutuvat kulut näin ollen pienet. Joissain asioissa laatu voi olla heikompi. Käyttöliittymää ei usein ole käännetty kovin monelle kielelle. Käyttöohjetta ei ehkä ole lainkaan, ja käyttäjät kuluttavat aikaansa foorumeilla käyttöohjeeseen kuuluvan tiedon kyselemiseen toisiltaan.

   • Matti#2

    Kuka oikeasri tarvitsee käyttöohjeita puhelimeen?

    • Ademeion

     ”Kuka oikeasri tarvitsee käyttöohjeita puhelimeen?”

     Kysymyksesi on ehkä tarkoitettu vitsiksi, mutta vastaan varmuuden vuoksi: hyvin toteutetulle käyttöohjeelle on käyttöä jokaisella, joka ei heti puhelimen ostettuaan osaa käyttää puhelimen jokaista mekaanista ja ohjelmallista toimintoa oikein ja kattavasti ilman arvailua, kokeilemista ja virhetulkinnan mahdollisuutta, ja joka ei ole halukas selvittämään mainittuja toimintoja yrityksen ja erehdyksen periaatteella joko ajanpuutteen vuoksi, tai siksi, että häntä kiinnostaa enemmän puhelimen käyttäminen käyttötarkoitukseensa, kuin sen räpeltäminen räpeltämisen vuoksi, ja hyppiminen edestakaisin kymmenien, epämääräisesti nimettyjen valikoiden ja sovellusten välillä tutkien, että tapahtuiko se mitä toivottiin vai mahdollisesti jotain muuta.

     Käyttöohje voi olla myös puhelimessa, ja sopivilta osin yhdistetty tilanteeseen tai toimintoon jota se koskee. Pääasia on, että asiat kerrotaan, ja että ne kerrotaan selkeästi, ja että tieto on organisoitu niin, että haluttu tieto löytyy nopeasti ja helposti.

   • Calileon

    On monia asioita jotka vaikuttaa tuotteen hintaan. Puhelinta ja sen käyttöliittymää (Oxygen OS) kehittää hyvin pieni organisaatio jolloin kulut voidaan minimoida. Käytetään puhelimessa komponentteja joiden valmistusmäärät on suuret jolloin hintakin on alhainen. Oneplus käyttää hyvin vähän rahaa markkinointiin ja se perustuukin sosiaaliseen mediaan. Yrityksen liikevaihto 2014 oli 300 miljoonaa dollaria ja samaan aikaan Samsungin markkinointibujetti mobiilituotteissa ylitti 14 miljardia dollaria. Tuotteet mahdollisesti myydään pienemmällä katteella jotta myyntimäärät olisivat mahdollisimman suuret. Tyytyväinen käyttäjä on paras mainos. Lisäksi Oneplus ei varastoi tuotteita vaan niitä valmistetaan tilausten mukaan. Tämä tosin välillä tuo ongelmia kun joudutaan myymään ei-oota. Tosin Oneplussan kohdalla tämä on tuntunut vain nostavan kiinnostusta.

 7. skeba

  Tuli tämä hankittua ja on kyllä positiivinen yllätys..Kaikki toimii nopeasti ja eikä hidasteluja ole ollut..Kamera häviää Lumia 950 XL:lle, mutta Oneplussan kamerallakin pärjää erittäin hyvin..

Tuoreimmat jutut