Kiinalaisen OnePlussan uutuusmalli 3T, eli muutamilta yksityiskohdiltaan viritetty versio aiemmasta OnePlus 3:sta, saapui Suomeen marraskuun loppupuoliskolla, ja reilua kuukautta myöhemmin on helppo todeta, että kyseessä on hinta-laatusuhteeltaan kertakaikkisen erinomainen puhelin. Laitteella on sisäisen tallennusmuistin määrästä riippuen hintaa 439 tai 479 euroa, eikä laite ominaisuuksiltaan juurikaan häpeä isojen valmistajien selvästi kalliimmille lippulaivamalleille. Joissain kohdissa, hieman mieltymyksistä riippuen, OnePlus 3T voi olla jopa parempi, kuin nuo isojen nimien huippulaitteet.
OnePlus 3T
- 5,5" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija edessä
- 16 Mpiks. kamera
- 16 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 821 -piiri
- 3400 mAh akku
Mobiili.fin ensituntemukset OnePlus 3T:stä voit lukea tämän linkin takaa. Jo tuolloin, vajaan viikon käytön jälkeen, tuli todettua, että laite vaikuttaa varsin pätevältä. Nyt, kun käyttöä on takana jo enemmän, voi tuon samaisen mielikuvan edelleen allekirjoittaa. Paljoakaan moitittavaa ei OnePlus 3T:stä ole löytynyt.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Laite on varsin miellyttävästi ja sirosti muotoiltu, viimeistely on huolellista ja ulkoiset seikat kaikin puolin kohdillaan. Laitteen muotoilu on sellainen, etten uskaltaisi sitä käyttää ilman suojakoteloa, sillä etupaneeli saattaa helposti ottaa osumia jos laite pääsee putoamaan. Tältä osin 3T ei tosin eroa esimerkiksi Samsungin edge-malleista tai uusimmista iPhone-malleista millään tavalla, ja OnePlussan valikoimista kyllä löytyy miellyttäviä koteloita, jotka antavat laitteelle suojaa ja käyttäjälle mielenrauhaa.
Muutaman testiviikon aikana ei 3T ole paljoakaan ongelmia tarjonnut. Easypark-pysäköintisovelluksen kanssa ilmeni kerran jumitteluja, ja henkilökohtaisesti en pidä OnePlussan suppeasta ja rumasta emoji-valikoimasta, joka siis on Googlen vanhoja peruja. Kollegalla taasen ilmenee muutaman kerran viikossa ongelmia Google-näppäimistön kanssa, mutta esiasennettu Swiftkey-näppäimistö toimii ongelmitta. Hyvin todennäköisesti myös Google-näppäimistön ongelmat korjaantuvat ohjelmistopäivitysten myötä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ainoa isompi moitteen sija laitteessa on puuttuva IP67- tai IP68-luokitus. Tätä nykyä niin Apple, Samsung kuin Sonykin tarjoavat vedenkestäviä huippupuhelimia, joten jonkinlaisena lippulaivojen perusominaisuutena sitä voi jo pitää. OnePlus tosin mainitsee sivuillaan, että kaikki sen puhelimet on suunniteltu kestämään tyypillisiä arkielämän olosuhteita, joten esimerkiksi kevyen vesisateen tai märkien käsien ei pitäisi laitetta vahingoittaa. Takuu ei kuitenkaan kata kosteusvaurioita ja kalliimmissa lippulaivapuhelimissa käytettyä kunnollista suojausta vettä tai pölyä vastaan OnePlus 3T:stä ei löydy.
Tehoa laitteessa on rutkasti, ja 3T onkin varustettu Qualcommin tämän hetken tehokkaimmalla järjestelmäpiirillä, Snapdragon 821:llä, joka on hieman viritetty versio aiemmasta 820-piiristä. Siihen asti, että uudemmalla Snapdragon 835:lla varustetut puhelinmallit ehtivät kevään aikana kauppoihin, on 821 mobiilisuorittimien tehokkainta kärkeä. Yhdessä kuuden gigatavun RAM-muistin kanssa OnePlus 3T:stä löytyy kyllä potkua vaativiin tehtäviin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kameraosasto on tämän päivän huippupuhelimille tärkeä seikka. 3T:ssä kameraosastoa on päivitetty OnePlus 3 -malliin verrattuna uudella 15,9 megapikselin etukameralla ja 16 megapikselin takakamera on 3T:ssä saanut safiirista valmistetun linssisuojan.
Myönnän, että etukäteen olin epäileväinen 3T:n kameroiden suhteen. Jostain syystä mieleeni oli iskostunut ajatus siitä, että edullisen hinnan vuoksi OnePlus 3:ssa ja 3T:ssä ei kamera pärjäisi muiden valmistajien kameroille, mutta ennakkoluuloni näyttää olleen aiheetonta. Itselleni tärkeää on kameran ja sen tarkennuksen nopeus, ja näissä OnePlus 3T pärjäsi varsin mukavasti. Kuvien napsiminen käy nopeasti ja kuvanlaatukin on asiallista.
Kameran kuvanlaatu ei aivan pärjää vertailussa kalliiden huippupuhelimien, kuten Samsung Galaxy S7:n tai iPhone 7:n kanssa, mutta OnePlussan kamera ei missään nimessä ole kuvanlaadultaan huono. Kuvanlaatu on kaiken kaikkiaan varsin mainio, ja kuten edellä jo mainitsin, kamera toimii kohtuullisen nopeasti ja varmasti, mikä on monille tärkeää puhelimen kamerassa. Ennakkoluuloistani huolimatta OnePlus 3T ei kameroidensa osalta häviä kalliimmille kilpailijoilleen paljoakaan, ja varsinkin laitteen hinta huomioon ottaen voi kameroita pitää erittäin hyvinä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yksi mielenkiintoinen osa-alue OnePlus 3T:ssä on sen laaja muokattavuus. Ensimmäiset OnePlus-piuhelimet käyttivät juuri laajasta muokattavuudestaan tunnettua CyanogenOS-käyttöjärjestelmää, ja vaikka nykyisellään käytössä on OnePlussan oma OxygenOS, on samoja elementtejä edelleen mukana. Käyttöjärjestelmä pohjautuu toki Googlen Androidiin, mutta asetusvalikosta löytyy paljon sellaista, mitä ei muiden valmistajien puhelimista välttämättä löydy. Esimerkiksi erilaisten eleiden avulla saa puhelimen käytöstä varsin sujuvaa ja käyttäjä voi muuttaa monia asetuksia oman makunsa mukaisiksi. Näistä löytyy lisätietoja taannoisesta vinkkiartikkelistamme.
Akku OnePlus 3T:ssä on kasvanut reilut 13 prosenttia OnePlus 3:een verrattuna, ja kapasiteettia 3T:ssä on 3400 milliampeerituntia. Valmistaja mainostaa mielellään 3T:n Dash Charge -pikalatausta, ja miellyinkin siihen hyvin nopeasti. Peruskäytössä yhdellä akullisella pärjäsi vaivattomasti koko päivän, ja pikalatauksen ansiosta yksi reilun puolen tunnin lataussessio aamupäivisin tarjosi riittävästi virtaa koko päivän tarpeisiin. Jos pelatessa tai muuten ahkerasti näppäillessä pääsi virtaa kulumaan tavallista enemmän, auttoi toinen puolen tunnin latausjakso alkuillasta puhelinta taas jaksamaan ongelmitta aamuun asti.
Kaikkinensa OnePlus 3T on testijaksolla ollut varsin hyvä puhelin. Testijakson aikana laitteen Android Marshmallow -pohjainen käyttöjärjestelmä OxygenOS 3 on saanut kaksi pientä päivitystä, jotka ovat korjanneet ohjelmiston bugeja. Tätä kirjoitettaessa ei Android Nougat -pohjaista OxygenOS 4 -päivitystä vielä ole testilaitteelle asennettavaksi saapunut, mutta virallisesti uusin Android on 3T:lle jo julkaistu ja se saapunee ladattavaksi lähipäivien aikana. Nougat-päivitys tuo muutamia mukavia uudistuksia jo valmiiksi hyvään puhelimeen.
Alle 500 euron hinnastaan huolimatta OnePlus 3T tarjoaa huippuluokan tehoa ja ominaisuuksia sekä ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoon kuuluvan hinta-laatusuhteen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »