Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Patenttisodan sivujuonne: Apple poisti myynnistä Nokian laitteet

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia + Withings.

Nokia + Withings.

Apple on poistanut myynnistä omasta verkkokaupastaan ja ilmeisesti myös myymälöistään kaikki Withingsin eli nykyisin Nokian laitteet yhtiöiden välisten suhteiden heikennyttyä. Muutoksesta kertoi ensimmäisenä MacRumors.

Tähän asti Apple myi muun muassa Withingsin Body Cardio -vaakaa ja verenpainemittaria, mutta ei esimerkiksi Apple Watchin kanssa kilpailevia Withingsin kelloja.

Nokian ja Applen väliset erimielisyydet patenteista kärjistyivät joulun alusviikolla. Nokia haastoi Applen oikeuteen yli 40 patentin loukkaamisesta yhteensä jo 11 maassa. Apple puolestaan oli ensin jättänyt kanteen, jossa se syyttää Nokiaa vehkeilystä haastamiensa yhtiöiden Acacian ja Conversantin kanssa siirrettyään näille patentteja, hyötyen edelleen itse niistä taloudellisesti, ja Applen mukaan yrittäen kiertää patenttien lisensointiin liittyviä edellytyksiä.

Applella ja Nokialla on ollut patenttien lisensoinnista vuodesta 2011 sopimus, joka on päättymässä nyt vuodenvaihteessa. Nokian antamien tietojen mukaan sopimuksen arvo nyt on noin 150 miljoonaa euroa vuodessa.

Nokian ja Applen patenttikiistan voidaan odottaa kestävän jopa vuosia. Sopu syntynee aikanaan oikeusistuinten ulkopuolella, kuten aiemminkin. Nokia ja Apple kävivät oikeutta edellisen kerran vuodesta 2009 alkaen ennen nykyisen nyt päättymässä olevan, osaa Nokian patenteista koskevan sopimuksen syntymistä.

Nokia osti Withingsin aiemmin tänä vuonna 170 miljoonalla eurolla. Nokia on kertonut aikovansa jatkossa käyttää digitaalisen terveyden alan uusissa tuotteissaan Withingsin sijaan omaa Nokia-brändiään.

Apple on aiemminkin poistanut myynnistä tuotteita, joiden valmistajien kanssa sillä on ollut patenttikiistoja. Esimerkiksi vuonna 2014 näin kävi Bosen ja sen tuotteiden kanssa tämän haastettua Beatsin oikeuteen patenttiloukkauksista. Sovun jälkeen Bose-tuotteet palasivat myyntiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Apple on kyllä kuin kiukutteleva pikkulapsi :D

  • Hendrik

   Et tunnu tietävän businessmaailmasta juuri mitään!.

   • Kairaaja

    No jooh myönnetää. Tänää mielummin tiedän pussynes maailmasta jotain..

 2. Kuulostelija

  Withingsin tuotteiden puuttuminen Apple Storesta on yllättäen iso asia. Withingsin reppi kertoi kaksi viikkoa sitten kuinka Apple käyttäjät kelloineen ovat se heidän paras asiakaskuntansa. Yksi hänen suosikeistaan oli suomalainen Beddit unenseurantalaite, sekin löytyy Apple Storesta.

Tuoreimmat jutut