Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nämä ovat parhaat älypuhelimet joululahjaksi eri hintaluokissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Älypuhelimet ovat varmasti yksi tämänkin joulun yleisimpiä ja myös halutuimpia lahjoja. Monesti toiveissa on tietty puhelinmalli, mutta aina sellaista ei ole tiedossa jolloin hankinta täytyy tehdä harkiten.

Hyvien puhelinten valitsemiseksi pukinkonttiin, listaamme alla eri hintaluokissa muutaman parhaimpien joukkoon lukeutuvan älypuhelimen.

Alle 200 €

Alle 200 eurollakin on tarjolla jo melko hyviä Android-älypuhelimia. Nämä ovat oiva valinta esimerkiksi ensimmäiseksi älypuhelimeksi lapselle tai toisaalta, jos älypuhelimessa ei esimerkiksi tarvita suurta tehoa pelaamiseen tai erityisen laadukasta kameraa.

Samsung Galaxy J5 on erittäin suosittu ja jos Samsung ei miellytä, P8 Lite sille hyvä vaihtoehto Huawein valikoimista. Sony Xperia XA on puolestaan pirteämpi valinta, jolla voi erottua hieman massasta. Kaikissa näissä on noin viiden tuuman näyttö ja 13 megapikselin kamera. Samsungin eduksi voidaan laskea Super AMOLED sekä suurempi akku.

Lue tästä Sony Xperia XA -arvostelumme!

Huawei P8 Lite


Huawei P8 Lite.

Huawei P8 Lite.

Samsung Galaxy J5 (2016)


Samsung Galaxy J5 (2016).

Samsung Galaxy J5 (2016).

Sony Xperia XA


Sony Xperia XA.

Sony Xperia XA.

Alle 300 €

Panostamalla vajaat 300 euroa saa hieman enemmän joka suhteessa: näytöt ja kamerat ovat paremmat ja suorituskykyä enemmän. Huomionarvoinen lisäys on myös sormenjälkitunnistin, joka löytyy näistä sekä Honor 7:ståä että Moto G4 Plussasta.

Honor 7 on yksi viime aikojen suosituimpia älypuhelimia Suomessa ja monessa suhteessa perushyväksi havaittu. Moto G4 Plussan eduksi voidaan laskea Moton perinteisesti nopeasti julkaistavat Android-päivitykset. Samsung Galaxy A5 (2016) on mukana Samsung-poimintana, mutta kannattaa huomioida, että A5-malli on uusiutumassa jopa aivan lähiviikkoina, jos sillä on merkitystä oman lahjapäätöksen kohdalla.

Lue tästä Honor 7 -arvostelumme!

Honor 7


Honor 7.

Honor 7.

Moto G4 Plus


Moto G4 Plus.

Moto G4 Plus.

Samsung Galaxy A5 (2016)


Samsung Galaxy A5 (2016).

Samsung Galaxy A5 (2016).

400-500 €

400-500 euron hintaluokassa on tarjolla todennäköisesti tarjolla tämän hetken parasta vastinetta rahalle. Tässä hintaluokassa ei oikeastaan joudu tinkimään enää mistään tärkeästä, vaan tarjolla on erinomaisia vaihtoehtoja.

Applea hintaluokassa edustaa pienikokoinen, vain 4-tuumaisella näytöllä varustettu iPhone SE, joka kuitenkin muilta ominaisuuksiltaan pärjää vielä hyvin kilpailussa. Androidien joukosta kovaa taistoa käyvät Huawein Honor 8 sekä uunituore OnePlus 3T, joka paperilla tarjoaa vakuuttavammat tekniset speksit mutta Honor 8:n eduiksi voidaan laskea tyylikäs lasi-design sekä myös kaksoiskamera. Sekä Honor 8 että OnePlus 3T ovat molemmat tuoreina malleina vielä pitkään hyvin Android-päivitysten piirissä.

Lue tästä Apple iPhone SE -arvostelumme!

Lue tästä Honor 8 -arvostelumme!

Lue tästä OnePlus 3T -ensikokemuksemme!

Apple iPhone SE


Apple iPhone SE.

Apple iPhone SE.

Honor 8


Honor 8.

Honor 8.

OnePlus 3T

OnePlus 3T on saatavilla Elisalta 439 eurolla (64 Gt) ja 479 eurolla (128 Gt).

OnePlus 3T.

OnePlus 3T.

Kun hinnalla ei ole väliä

Kun unohdetaan hinnan rajoitteet ja tarkastellaan vielä aivan parhaimpia vaihtoehtoja, nousevat esiin Applen iPhone 7 -puhelimet sekä Huawein juuri lanseerattu Mate 9 Pro.

Uusin ja paras iPhone on aina hyvä valinta, jos lahjan saaja on ollut aiemminkin iPhoneen tyytyväinen. Mitään todella merkittäviä uusia syitä vaihtaa Androidista iPhoneen eivät uudet iPhone 7:t tuoneet, lukuun ottamatta iPhone 7 Plussan kaksoiskameraa ja sen uniikkia 2x optista zoomia.

Huawei Mate 9 Pro puolestaan on monessa suhteessa erinomainen Android-puhelin. Mukana on jo Android Nougat ja Huawein aiempaa parempi EMUI 5.0 -käyttöliittymä, näyttö on erinomainen ja kaksoiskamerakin ainakin luokkansa kärkeä. Kuten myös OnePlus 3T:lle, myös Mate 9 Prolle voi antaa kiitosta erinomaisen nopeasta akun pikalatauksesta.

Samsungin jo keväällä esitelty Galaxy S7 edge on edelleen yksi parhaimpia Android-puhelimia. Se on saamassa seuraajan jo kevään aikana, mutta nykymallia ei sovi vähätellä. Näyttävä näyttö, nopeat kamerat ja Samsungin lippulaivana vielä erinomainen ohjelmistotuki puhuvat Galaxy S7:n puolesta.

Lue tästä Apple iPhone 7 -arvostelumme!

Lue tästä Huawei Mate 9 Pro -ensikokemuksemme!

Lue tästä Samsung Galaxy S7 edge -arvostelumme!

Apple iPhone 7 & iPhone 7 Plus


iPhone 7 ja iPhone 7 Plus.

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus.

Huawei Mate 9 Pro


Huawei Mate 9 Pro.

Huawei Mate 9 Pro.

Samsung Galaxy S7 edge


Samsung Galaxy S7 edge.

Samsung Galaxy S7 edge.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. miete

  Mielestäni Honor 7 Lite on parempi kuin P8 Lite. P8 Lite lagaa välillä, kun taas Honor 7 Lite on toiminut ilman ongelmia.

  • Jaro

   Juurikin näin. 200 euron hintaluokassa ehdoton ykkösvalinta on Honor 7 Lite, joka eräänkin kotimaisen median mukaan ”pyyhkii J5 (2016):lla pöytää”. J5 menestyy ainoastaan Samsungin brändillä, johon suomalaiset on muutama vuosi takaperin ”aivopesty”.

   Verrattuna P8 Liteen, Honor 7 Lite on paitsi yli vuoden uudempi malli valmiiksi Android 6:lla, myös huomattavasti laadukkaampi laite käytännössä kaikilla osa-alueilla, joten ostos on äärimmäisen kannattava, silti vaikka hintaeroa P8 Liteen kertyisikin jossain liikkeessä vaikkapa 30 euroa.

   Taasen verrattuna Samsungin J5:een, Honor 7 Lite sisältää esim. tarkemman näytön ja varmatoimisen sormenjälkitunnistimen, mutta on samalla myös rankalla kädellä suorituskykyisempi laitteena vastaten lähestulkoon Samsungin S6:tta prosessorin osalta. Honor 7 Lite ei myöskään pahemmin sisällä ylimääräisiä, valmiiksi asennettuja sovelluksia, joita ei saisi poistettua. J5:stä ei valitettavasti kokemuksesta voi sanoa samaa.

   Muut kategoriat varsin hyvin poimittu artikkeliin.

  • Hendrik

   Puhelin oli jo listalla!.

 2. s73037s

  Parhaimmasta ja kestävimmästä puhelimesta vaan ei mainittu mitään.

  • Kairaaja

   3310 on sentää jo niin vanha luuri, että kannattaako tota enää mainita.

   • s73037s

    Ei se ole mikään Nokialainen

 3. Juha

  Suosittelen noita kalliimman pään malleja. Kun puhelin tippuu ja näyttö säröytyy, lasin vaihtaminen ei harmita niin paljon. Noissa alle 200€ puhelimissa ei kannata vaihtaa kun uusi puhelin maksaa jo saman.

  • Matti#2

   Hieno logiikka!

  • Kairaaja

   Tää on jo hyvä :D entäs jos aattelet niin et saat näytön vaihdon hinnalla uuden luurin.

   • Azazel

    Kyllä se haittaa silti ostaa uusi 200€ luuri jolloin 400€ on menny luureihin joissa tehot ei kovin miellyttävät välttämät ole… Kuten itse maksoin Samsung Galaxy Megasta 900€ ku maksoi 450€ mutta kahdesti korjasin lasin

 4. CyberAngel

  HP Elite x3

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Windowspuhelimia ei lasketa enää älypuhelimiksi. Puutteellisen sovellustarjonnan vuoksi ne on älupuhelimen aihioita.

 5. Tommi

  OnePlus 3T 128GB malli kyllä niin hyvässä hintaluokassa :o

Tuoreimmat jutut