Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Analyytikko: Applen alamäki alkaa tänä vuonna

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 6 ja Apple Watch

iPhone 6 ja Apple Watch

Mikäli analyytikkoon on uskominen, Apple on saavuttanut huippunsa ja vielä tänä vuonna on odotettavissa laskua. Applen ”tuomiopäivän profeetaksi” on ryhtynyt Mizuho Securitiesin analyytikko Abhey Lamba, jonka mukaan Applen osakkeen huima nousu kääntyy tämän vuoden aikana laskusuuntaiseksi. Lamban ennusteista uutisoi CNBC.

Applen viime syksynä julkaisemat iPhone-mallit ovat myyneet hurjia määriä ja Applen osake, jonka arvo viime vuonna kasvoi 40 prosenttia, nousi hiljattain kaikkien aikojen ennätyslukuihin, mutta Lamban mukaan kasvu on nyt pysähtymässä. Applen muut tuotteet myyvät toki hyvin, mutta ylivertaisesti suurimman tuoton, mahdollisesti jopa kaksi kolmannesta kaikista voitoista, yhtiölle tuovat iPhonet. Vaikka Applen puhelimet ovat myyneet vuosi vuodelta enemmän, on uusien asiakkaiden määrä pudonnut. Huippu nähtiin tilikaudella 2012, jolloin uusia asiakkaita tuli 87 miljoonaa, mutta seuraavalle vuodelle määrä putosi muutamalla miljoonalla ja tilikaudella 2014 uusia asiakkaita Applelle tuli enää 50 miljoonaa.

Lamban mukaan vuoden ensimmäinen neljännes tulee olemaan vielä vahva, mutta sen jälkeen myynnit putoavat nopeammin kuin aiempina vuosina. Lamban mukaan muut tuotteet eivät riitä paikkaamaan hidastuvaa iPhone-myyntiä. Tänä vuonna myyntiin tulevan Apple Watchin Lamba arvelee olevan myynniltään pettymys. Lamban mukaan hidastuvat myyntiluvut saattavat laskea Applen osakkeen arvoa 20 prosentilla tänä vuonna.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. AndroidWP

  Kiva kiva kaikki vaan Nokiaa seuraten

  • Henrik

   Kun kaikki Steven Jobsin keksimät innovaatiot on käytetty,niin alamäki voi alkaa!!. =/

 2. Huoh...

  Rohkenen kyllä olla aika eri mieltä. Varmastikkin Applen osake varmaan hieman laskee, mutta mikä määritellään sitten ”romahdukseksi”? Uutta ennätystä joka vuosi on aika vaikea tehdä. Näitä ”tuomionpäivän” ennustajia löytyy joka lähtöön ja jos sattuvat osumaan edes vähän sinne päin nii sitten muIstutellaan kuinka he tiesivät jo kauan sitten.

  Apple Watchin luulisin myyvän kohtailaisen hyvinkin, koska Applen brändi on niin himo vahva. Tosin jos tuolle kellolle ei mitään järkevää käyttöä kukaan keksi niin varmasti se tuleva kakkosmalli jääkin sitten flopiksi.

 3. AndroidWP

  Apple pysyy mobiili sodassa kakkosena putosipa osake kuinka paljon tahansa wphen ero on kohtuu suuri

  • kk

   Se on suhteellista että ”pysyykö” Apple kakkosena, kun monilla mittareilla Apple on ykkösenä, kakkoseksi päätyminen edellyttäisi melkoista romahdusta.

 4. Juhannuspukki

  Johan tätä on kohkattu siitä asti kun Jobs kuoli, jollei kauemminkin. Apple on toistuvasti osoittanut nämä huhut vääriksi. Nyt kun firma on saanut lanseerattua uudet, epäilemättä maailmaa peruuttamattomasti muuttavat tuotteensa (apple pay ja apple watch), niin cupertinossa luulisi menevän vielä entistäkin paremmin. Sanokaa minun sanoneen…

 5. youn gasmab

  No nyt alkaa se kauan puhuttu applen alamäki.

 6. mooses80

  Apple on pelannu korttinsa niin hyvin ku voi pelaa. Yritys stragedia on kuin suoraan oppikirjoista. Apple keskittyy omaan segmentiin ja laatuun. Tulos on huikee eikä loppua näy vaikka uusia asikkaiden määrää pienenis. Koska omat vanhat asiakkaat tyytyväisiä ja valmiita maksamaan appseista tulee rahaa siis myös kaupan puolelta :) i fanit vaihtaa myös kapulaa useimin uuteen ku muut. Microsoftin sekoilu windows kans ajaa iphone asiakkaan vaihtamaan mac koneisiin. Ja sit viel ku applella 100% osuus ios laitteista ei niiden tarvii pelkää kiinalaisia :)

 7. Aleksi

  No niin, ja nytkö alkaa sitten taas hirveä alamäki :D
  Mistä näitä ”analyytikko”ja sikiää…

 8. juujika

  Se on ihan hyvä että vihdoin alamäki, mukavaa vaihtelu jatkuvan nousun sijaan.

 9. alppila

  Mikä on Apple pay tai Apple watch? Ei ole minun maailmaa kyllä muuttanut mihinkään suuntaan, tuskin kovin monen muunkaan.

  Enkä oikein jaksa uskoa, että materia pystyy maailmaa muuttamaan.

  • Tahmakoura

   Suomeen nuo Apple Pay ja Apple Watch tulevat vuoden pari myöhässä, ei kannata huolehtia. Sitten kun tulevat ne tulee kerta heitolla. Mutta ulkomailla liikuttaessa esim. Apple Pay tulee olemaan hyvin tärkeä.

  • Juhannuspukki

   No voi voi, suomen kielessä ei ole futuuria. They will. I guarantee it.

 10. Loppukäyttäjä

  Oli juttua tästä yhden iPhone komponenttialihankkijan kanssa, kysyin mites nyt kun Xiaomi ja muut myyvät vastaavia puhelimia puoleen hintaan.

  Meinas että Xiaomin kaltaisille firmoille komponentit maksavat enemmän, sarjat on pienempiä. Ei tiedetä kauanko he raskii tehdä tappioita, koska uusia tuotteita pitää kehittää ja se nielee rahaa. Apple levittää myös ekosysteemiään ja sitä pitää seurata. Applesta puheenollen, tässä on nyt menossa n. 10 kk putki jolla suuri joukko vanhoja iPhone omistajia päivittää iphone 6 sarjaan ja monet Android omistajat myös. Joudumme uudistamaan tuotantolinjaa ja kasvattamaan kapasitettia. Apple Watch saattaa jatkaa myyntiputkea rajusti. Tämä vuosi tuo paljon uusia tuotteita Applelle, molemmat käyttikset on nyt päivitetty uudelle tasolle ja sekä Apple että kumppanit ovat pääsemässä vauhtiin.

 11. Juha

  Hyvä hyvä,konkkaan vaan.

  • kk

   Juu, kilpailu on pahasta, olispa vain yksi järjestelmä.

 12. Tahmakoura

  Just oli uutisissa, Apple aukaisee 5 Apple Storea Kiinassa seuraavan viiden viikon kuluessa. Vielä kun aukaisevat 15 lisää seuraavien 2 vuoden aikana, niin alkaa olla kauppa jokaisessa provinssissa. No kunhan saavat sen AppleTV boksin markkinoille joka toimii kodin Smart home hubina.

 13. aleksi

  Mielestäni applen tuotteet ovat ylihinnoiteltuja. Voisin itse ostaa iPhonen, jos se olisi vähintään 200€ halvempi.

  • vekeee

   Riippuu tuotteesta. iPhonet ovat suht suolaisia, tosin en maksaisi mistään puhelimesta 700€. Mutta esimerkiksi iPadit eivät ole mitenkään erityisen hintavia. ”Retina”-näytölliset Android-vehkeet ovat hyvinkin samoissa hinnoissa, varsinkin 9-10″ kokoluokassa. Vanha Air on edelleen aivan mainio ostos ja sitähän on myyty 300€ pintaan.

   Sama juttu tietokoneissa, kummasti sitä alkaa PC-läppärillekin hintaa tulemaan kun laitetaan ”retina”-näyttöä ja PCIe SSD:tä (jos edes saa) ja silti jäävät mm. akunkestossa puoleen MacBookeista. Aika lailla siitä samasta 1200-1300€ lähtöhinnasta aletaan puhumaan PC-läppäreissäkin. Ja ei, Full HD ei ole todellakaan sama asia…

   Toki erityisesti jossain iMacissa ja Mac Minissä maksat myös designista, mutta ostaahan moni Audinkin Skodan sijasta, vaikka Skoda on ihan riittävän hyvä kenelle tahansa. Sama juttu, brändi, fiilis yms. ja mikäs siinä jos kokee sen elämänlaatua nostavaksi.

   Jokainen PC-valmistaja haluaisi samanlaisen brändin, mutta eihän se onnistu 400€ muovisia romuja myymällä.

 14. dieappleandmicrosoft

  Toivotaan että näin käy!

  • kk

   Kerrotko vielä että miten tarkalleen ajattelit hyötyväsi kilpailun vähenemisestä?

   • vekeee

    Tuo on todellakin suuri mysteeri.

    iPhone, piti siitä tai ei (tai sen vaikutuksista Suomen talouteen), oli ehdottomasti parasta mitä matkapuhelinbisneksessä on tapahtunut kymmeneen vuoteen. Apple pisti pakan täysin sekaisin ja pakotti muutkin keksimään itsensä uudelleen. Sama juttu tablettien suhteen, nehän olivat täyttä roskaa ennen iPadia.

    Olisiko Windows Phone sellainen kuin nyt ilman iPhonea? Muistelkaa kammottavaa Windows Mobilea…

    Entä Android? Projekti meni Googlella täysin uusiksi kun iPhone julkaistiin, esiversioissa ei tainnut olla edes touchia, vaan Symbian-henkistä valikoiden pläräilyä…Symbianista nyt ei viitsi tässä edes puhua.

    Kilpailu on aina hyvästä. Ainakin kaksi ns. tervettä toimijaa tarvitaan. Eihän Applen globaali markkinaosuus edes kummoinen ole, tosin yli 500€ luureissa se on hyvinkin iso..

  • Aleksi

   Miksi toivotte pahaa muille?

 15. wele

  Ei suinkaan nuo analyytikot vaan sivustot jotka jaksavat heidän aivopieruistaan kirjoittaa :D

 16. RAV

  Vaan, jos jokaisen vuoden alussa ennustaa, että joku tietty firma kaatuu tänä vuonna, saattaapi jonakin vuonna oikeasti osua kohdalleen tämä ennustus.
  Applen kohdallahan tätä ennustelua nyt on tehty jo ensimmäisen Macintosh-tietokoneen julkaisusta lähtien ja yhtenä ajanjakson joku olikin melkein oikeassa – mutta ei ihan sittenkään…
  Alamäkiä mahtuu – ja pitääkin mahtua – yrityksen historiaan. Muuten yritys ei pysty kehittymään vaan jää polkemaan paikalleen ja pikkuhiljaa saattaa näivettyä pois ihan itsekseen, ilman ennustajiakin…

  • Henrik

   RAV
   -Totta puhut!.

  • Kynä Hukkanen

   Ihmettelenpä vaan miksi tuo analyytikko päätyi tuohon tulokseen, kun Apple on juuri saanut käyttikset päivitettyä uudelle tasolle jossa laitteet voivat nyt kommunikoida paremmin sekä pilven että toistensa kanssa. Samalla Apple on alkanut uudistaa rautaa kovalla kädellä ja lisätä yhteistyötä autotehtaiiden, pankkien, terveydenhuoltajien jne. kanssa, jotka kaikki johtavat uusiin tuotteisiin. Nyt näkyy jo selvästi ettei Applen uusi päämaja riitä tiloiltaan mihinkään ja Aasiaan on rakennettava oma.

Tuoreimmat jutut