Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Verkkokauppajätti Amazon tulossa Pohjoismaihin – myös Suomeen? Suuresta lanseerauksesta huhutaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Amazonin perustaja Jeff Bezos on noussut maailman rikkaimmaksi ihmiseksi.

Amazonin perustaja Jeff Bezos on noussut maailman rikkaimmaksi ihmiseksi.

Yhdysvaltalaisen verkkpokauppajätin Amazon.comin huhutaan suunnittelevan verkkokauppansa avaamista Ruotsissa jo toisen neljänneksen aikana. Osa kommentaattoreista uskoo Amazonin avaavan kauppansa Pohjoismaissa myös Suomessa ja Tanskassa.

Asiasta raportoi ensimmäisenä ruotsalainen Dagens Industri.

Muiden maiden Amazon-verkkokaupoista tilaaminen on toki jo mahdollista Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Amazonin virallinen tulo Pohjoismaiden markkinoille merkitsisi kuitenkin ilmaisia nopeita toimituksia Amazonin avatessa varaston Ruotsissa. Lisäksi sivustot käännettäisiin paikallisille kielille ja markkinointiin panostettaisiin.

”Olen kuullut monia huhuja salaisesta projektista Tukholmassa, ja että he aikovat lanseerata jotakin kevään aikana. Uskon kyseen olevan ruotsinkielisestä sivustosta”, kommentoi Adlibriksen ja Apotean perustaja Per Svärdson.

Lisäksi Amazonin kerrotaan jo rekrytoivan verkkokauppaosaajia ennen Ruotsin lanseerausta.

Aikataulun osalta on ilmassa vielä eri näkemyksiä – osa odottaa kuulemansa perusteella Amazonin avauksen tapahtuvan vasta ennen loppuvuoden Black Fridayta. Tulossa Amazon kuitenkin on kaikkien mielestä pian.

”He menevät Ruotsiin, Tanskaan ja Suomeen samanaikaisesti ja tarjoavat ilmaiset, seuraavan päivän toimitukset. Kun katsoo Amazonin resursseja, uskon heillä olevan pohjoismainen varasto alusta alkaen”, kommentoi Northzone-sijoitusyhtiön Hans Otterling.

Yhdysvaltalainen kirjoista aloittanut Amazon.com on Yhdysvaltojen verkkokaupan kiistaton ykkönen lähes puolikkaan markkinaosuudellaan. Euroopassa Amazon on toistaiseksi panostanut eniten Saksaan ja Isoon-Britanniaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mikko Mäkinen

  Amazonilla on jo nyt ilmaiset kuljetukset Suomeen yli 25$ tilauksista. Käyköhän tässä niin että nämä suomalaiset vähittäiskauppaketjut (S ja K) ovat nukkuneet onnensa ohi tuudittautuessaan nykytilanteen jatkuvuuteen.
  Se on ainakin selvää, että vähittäiskaupassa tulee tapahtumaan huomattava uusjako.
  https://www.amazon.com/grocery-breakfast-foods-snacks-organic/b?ie=UTF8&node=16310101 .

  • KöyhäPappa

   Jotta verkkokauppa toimii hyvin, pitää toimitusaikojen olla lyhyet. Se tarkoittaa isoja varastoja ja siis isoja myyntimääriä.

   Jos tuotteen saa Saksan Amazonista 20 % halvemmalla ja 5 päivässä verrattuna Suomen 4 viikkoon, niin ei ole vaikea arvata, mistä aletaan hankkia.

   Esim. Keskon K-Raudalla olisi ollut mahdollisuudet, kun markkina-alueena Suomen lisäksi Ruotsi ja Baltia ja taustalla jo valmis myymäläverkosto (=noutopaikat). Ollaan vaan nukuttu

 2. Hendriks

  en usko että tulee menestymään täällä pohjoismaissa,!

 3. Hendriks

  Toivottavasti, 👍. Mutta Ruotsi tietenkin ensin!.

  • Jees

   Tietenkin koska enemmän väestöä.

 4. Juha

  Tuleeko Amazon kännykkä tänne?

 5. AliexpressWizz

  Tuolta voi nytkin tilata jo 24/7, ei muutosta. Amazonin hinnat nousseet, ja edelleenkin vaatii rekisteröitymisen, mitä moni kuluttaja ei halua tehdä, vie aikaa.

  • Ape

   Kun rekisteröidyt ens kerralla kun tilaat niin säästät senkin ajan. Katos ei tarvi painaa kun osta ja maksaa niin tulossa on jo!

 6. Kairaaja

  Ei kiitos!

 7. Welger

  Se suurin on suosituin tällä hetkellä Suomessa.
  Eli AliExpress.

Tuoreimmat jutut