Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jäikö Windows Mixed Reality flopiksi? Ei näytä kiinnostavan ketään

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Samsungin Windows Mixed Reality -laitteen erikoisuus ovat AKG-kuulokkeet kokonaisuuden osana.

Samsungin Windows Mixed Reality -laitteen erikoisuus ovat AKG-kuulokkeet kokonaisuuden osana.

Microsoft julkaisi viime vuonna Windows Mixed Realityn. Kyseessä on alusta, jolle valmistajat voivat kehittää omia virtuaalilasejaan. Windows Mixed Reality tuli markkinoille ryminällä ja suurilla lupauksilla. Windows Mixed Reality -virtuaalilasien piti olla halvempia, helppokäyttöisempiä ja ne eivät vaatineet tietokoneelta ihmeellisyyksiä. Näyttäisi siltä, että Microsoftin alusta jää kuitenkin flopiksi.

The Register uutisoi, että yksi Ison-Britannian suurimmista elektroniikkajälleenmyyjistä, Currys, lopetti Windows Mixed Reality -laitteiden myynnin, kun taas jatkoi Oculus Riftien ja HTC Vive -lasien myyntiä.

Kehittäjiäkään ei näyttäisi Windows Mixed Reality suuremmin kiinnostavan. ”Kukaan ei ole lähestynyt meitä ja pyytänyt tekemään jotain sillä. Markkinoilla on kaksi isoa peluria [Oculus RIft ja HTC Vive] ja paljon työtä menee mobiililaitteiden virtuaalitodellisuuteen ja halvempiin alustoihin kuten Oculus Go -alustaan”, brittiläinen VR-kehittäjä kertoo.

Windows Mixed Realityn lasit ovat nyt myös hyvissä tarjouksissa, mikäli lasit haluaisi hankkia itselleen. HP:n ja Dellin Windows Mixed Reality -laitepaketit maksavat tällä hetkellä noin 250 dollaria Amazon-verkkokaupassa.

Windows Mixed Realityn huono menestys näkyy myös pelipalvelu Steamin tilastoissa. Niiden perusteella Windows Mixed Reality on saanut noin viiden prosentin osuuden kaikista VR-laitteista. Oculus Rift ja HTC Vive vetävät suurimman osan pelaajista reilun 47 prosentin ja 45 prosentin osuuksillaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Koko VR nykyisessä muodossaan kuluttajatuotteena on floppi,.

  • Hendriks

   Hendriks nykyisessä muodossaan on täys floppi,.

  • Vili

   Olet täysin oikeassa.

   Olen jo monta kertaa sen sanonutkin, jos VR:n halutaan lyövän läpi pitää nuo lasien tekniikka mahtua about aurinkolasien kokoiseen pakettiin, tai voi olla, että jopa tuollainen leffateatterin 3D lasit voisi myös just mennä.

   • Semmottiis

    Koko saisi tietenkin olla pienempi ja kevyempi, mutta raudan puolesta isompi ongelma on todella matala resoluutio. Yleisesti isoin ongelma on toki järkevän sisällön vähäisyys. Ja kun laadukasta sisältöä on vähän niin kukaan ei halua maksaa vähäiselle käytölle jäävästä laitteesta kauhean paljoa.

    • Matti#2

     Järkevä sisältö (lue: porno).

     • Matti#2

      Vedä käteen runkkari

 2. Demokoira

  Jos Microsoft ei tue laitetta ja sen tuki loppuu hyvin nopeasti kuten kaikkien muidenkin Microsoft tuotteiden, niin kuka hullu tuolle tekisi mitään tai kuka hullu niitä ostaisi? Ei kukaan vapaaehtoisesti halua, että Microsoft taas pissii varpaille.

Tuoreimmat jutut